Adrian Petre
07-11-2016, 20:12,
#1
Adrian Petre
Adrian Petre: „Va fi cea mai frumoasă duminică din acest an dacă batem pe Poli! Și o vom bate!”

Avea doar 4 ani atunci când UTA câștiga cu 4-3 pe „Dan Păltinișanu”, un meci, o amintire, care a rămas peste timp drept cel mai senzațional meci trăit de fanii Bătrânei Doamne de la Revoluție încoace.

A fost acea revenire senzațională de la 0-2 la pauză, evoluția incredibilă a lui Jeremie Njock, golul lui Chitescu, travaliul lui Mărginean, șuturile lui Roli Nagy, luptele lui Sore Botiș din timpul meciului, dar și de după joc… A fost sărbătoarea a peste 6.000 de arădeni pe imensul inel de beton al Timișoarei, dar și a altor câteva zeci de mii care ascultau la radio, de acasă, meciul nefiind televizat.

Adrian Petre, căci despre el este vorba, s-a făcut mare, are 18 ani și a devenit adevăratul vârf de lance al noii UTA, cea renăscută în 2013 și care în scurt timp a câștigat încrederea și dragostea suporterilor arădeni. I-am văzut talentul când avea 15 ani și marca la Timișoara golurile care duceau echipa de juniori la turneul semifinal. Apoi l-am văzut marcând în poarta Craiovei lui Andrei Ivan și, deși mai mic ca vârstă, arăta că nu are niciun fel de complexe. L-am urmărit la jocurile echipei naționale de juniori unde a devenit golgeterul generației sale, una din care mai fac parte Ianis Hagi, Florinel Coman, Dennis Man sau, mai nou, „tunarul” Vlad Dragomir.

I-am văzut apoi evoluțiile la echipa de seniori și, sincer, mă așteptam să confirme mai repede, cunoscându-i abilitățile de golgeter, dar și execuțiile prin care îi învingea pe portarii echipelor adverse la juniori și echipa a doua a clubului.

Petre a „explodat” cu adevărat în această toamnă. Imediat după plecarea lui Dennis Man la Steaua, Adrian Petre a simțit că este momentul lui și parcă nimeni și nimic nu îl mai poate opri. S-a maturizat și are o poftă de gol fantastică. A marcat 13 goluri și suntem abia în etapa a 15-a! Adrian Petre a marcat două goluri în poarta celor de la Academica Clinceni, goluri decisive în reușita finală a echipei.

L-am întrebat de ce a urmărit mingea la golul al doilea, cel în care mingea s-a oprit în noroi, după care atacantul arădean a lobat balonul peste portarul Matache? Răspunsul ne arată de ce jucătorul de numai 18 ani este golgeterul echipei în acest sezon:
 
De mic am calitatea asta , mă aștept oricând la greșelile adversarului , plus că și Mister (n.m. Laurențiu Roșu) ne-a cerut să urmărim mingiile date la portar” (Adrian Petre)

INTERVIU  

– Adi, spune-mi câteva cuvinte despre cum vezi tu derby-ul de duminică UTA – Poli.
Mmmm (n.m. murmură el). Este din multe puncte de vedere cel mai important meci al sezonului. Știu că toate sunt importante, că toate se joacă pentru cele trei puncte pe care le putem câștiga la fiecare joc, dar acesta are acel ceva, are tradiția. Sunt multe săptămâni deja de când suporterii ne tot amintesc de acest meci. Este cel mai important tocmai prin prisma fanilor, este meciul la care nu ni s-ar ierta pașii greșiți. Nu numai fanii ci și noi, cei din vestiar, fie că suntem arădeni, fie că nu sunt din Arad, ne dorim victoria. Doar la asta ne gândim și așteptăm tot Aradul la meci să ne susțină și să ne bucurăm împreună de o victorie frumoasă.

Este primul tău derby UTA – Poli din scurta ta carieră de senior.
– Cum am mai spus, a trecut ceva vreme de când nu am mai avut ocazia să vedem un meci UTA – Poli la seniori. Este o senzație nouă pentru mine și aștept cu nerăbdare meciul de duminică.

– Ai vreo amintire legată de acest derby?
– O amintire specială nu am. Știu că mereu erau tribunele pline la aceste meciuri și trăirile, mai ales în tribune, erau intense. Fanii murmurau la fiecare ocazie, iar la goluri urlau din toate puterile de parcă s-ar fi câștigat vreun mare trofeu. Sunt conștient că acest meci este cu adevărat ca o finală. Îmi amintesc că abia așteptam meciurile echipei UTA, mai ales cele de acasă, atunci când eram copil, dar și în ultimii ani, indiferent cu cine juca echipa.

Ești într-o formă extraordinară în acest sezon. Este toamna în care ai „explodat” și ai reușit deja 13 goluri. Cum va fi duminică?
Mă supramotivează acest meci cu Poli știind că de data aceasta voi fi acolo, în teren, iar în jurul meu voi avea coechipierii care doresc același lucru ca și mine, voi avea staff-ul tehnic care-și dorește la fel de mult ca și mine să câștigăm, dar voi avea mii de oameni în tribune care așteaptă goluri de la mine, sau de la colegii mei pentru a le oferi încă o zi minunată. Va fi cea mai frumoasă duminică din acest an dacă câștigăm cu Poli! Și o vom bate!

PS: Ca o paranteză, i-am spus lui Adi la final că m-aș mulțumi cu două goluri și un „assist”, dar nu mă supăr nici cu un hatt-trick, fără „assist”. Chiar îl cred în stare de o asemenea performanță!

Sursa: http://specialarad.ro/adrian-petre-va-fi...-interviu/
Răspunde


Mesaje în acest subiect
Adrian Petre - de |R|O|B|I| - 07-11-2016, 20:12
RE: Adrian Petre - de Giuliano - 09-12-2016, 10:53
RE: Adrian Petre - de I 929 - 14-03-2017, 19:56
RE: Adrian Petre - de Kapa - 25-05-2017, 11:21

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)