Sorin Botiş
18-03-2014, 17:38,
#1
Sorin Botiş
Nume: Sorin Botiş
Data naşterii: 14.04.1978
Locul naşterii: Arad, Romania
Înălţime: 1,89m

1997–2002 FC UTA Arad 110 (8)
2002 FC Sheriff Tiraspol 11 (1)
2002–2003 FC UTA Arad 19 (0)
2003–2006 Ferencvárosi TC 51 (3)
2006–2009 Zalaegerszegi TE 71 (2)
2009–2012 Budapest Honvéd 77 (5)
2012–2013 Békéscsaba 28 (2)
2013– FC UTA Arad

[Imagine: botis2.jpg]
(Foto: arq.ro)
Răspunde
28-03-2014, 22:23,
#2
RE: Sorin Botiş
Chiar ca la 20 de ani a fost cel mai bun jucator de pe teren azi :

http://sportarad.ro/sorin-botis-ma-simt-...20-de-ani/
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
14-04-2014, 13:57,
#3
RE: Sorin Botiş
La multi ani, capitane!
Răspunde
26-05-2014, 21:13,
#4
RE: Sorin Botiş
http://sportarad.ro/sorin-botis-nu-e-uso...-mai-mult/

După zece ani de Ungaria, ”Sore” era chemat în vară la Arad pentru a fi unul din oamenii în jurul căruia urma să se construiască noua echipă a UTA-ei. Botiș (36 de ani) a fost barometrul echipei arădene în acest sezon. A condus cu siguranță de fotbalist adevărat, conform valorii, o defensivă care a primit doar 10 goluri în cele 29 de etape ale D-ului. La greu, a urcat în atac și a fost determinant.

- ”Sore”, ne mai desparte o etapă de sfârșitul sezonului, iar UTA știe deja că are titlul județean acontat.

- E un prim obiectiv îndeplinit, după un campionat întreg în care ne-am dorit să ajungem pe locul 1. Am reușit și e cel mai important lucru atunci când se trage linia.

- Spuneai că, indiferent de nivel, trebuie să te implici la maxim. Totuși, drumul n-a fost deloc ușor, cu toate orgoliile locale.

- Într-adevăr, sunt și echipe care sunt contra noastră, să zic așa, dar ne face bine acest lucru. Normal, trebuie să joci și să demonstrezi că îți meriți locul. Nu e ușor, dar e mai dulce când ajungi primul. Lucrurile realizate mai greu valorează mai mult.

- Cum vezi evoluția echipei, după aproape un an de când sunteți împreună?

- Suntem în creștere, iar când spun asta mă gândesc la tot ce s-a întâmplat de când am început, cu nea Feri Tisza, apoi cu nea Vivi Erdei. Sunt băieți tineri, de perspectivă, trebuie instruiți. E greu, dar nu imposibil. Pas cu pas se construiește o echipă, nu e simplu. E și presiunea rezultatelor, însă asta dă valoare jucătorilor care vor să reușească. A fost greu, încă e greu, mai avem mult de învățat ca și echipă și individual. Suntem pe primul loc, pe drumul cel bun.

- Cum e să joci cu copii gen Cotoc și Wild lângă tine?

- Eu îi consider colegi. Nu mai sunt copii. Sper să le fiu de folos, să rămână cu ceva de la mine. E inedit și pentru mine, am venit acasă după atâta timp, s-a format o nouă UTA și mă bucur că sunt integrat în proiect. Băieții sunt receptivi și își doresc să ajungă fotbaliști.

- Îți amintești de fotbaliștii experimentați pe care îi aveai lângă tine, când debutai, ca junior, la Motorul și apoi la UTA?

- Sigur, la Motorul era Toderaș, el era atacant, dar câteva etape am jucat lângă el. Mai erau Drida, Aslău, acum antrenor la UTA, mai cu experiență. Venind la UTA, i-am găsit pe Baicea, Diaconescu, Pap, Emil Șerban. Ei erau pe lângă postul meu, cu gura pe mine cum sunt eu pe cei de azi.

- Cu primul obiectiv îndeplinit, gândurile spre îndreaptă spre baraj și spre finala Cupei României.

- Sigur, și Cupa e un trofeu, mergem să-l câștigăm. Până atunci mai e și Zăbraniul, în campionat. Vrem să promovăm în Liga a III-a. Nu contează care va fi forma sub care se va disputa barajul, noi știm că trebuie să jucăm fotbal, la victorie!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
10-11-2014, 14:21,
#5
RE: Sorin Botiş
Video: golul superb al lui Sorin Botiș din Ineu – UTA 0-4!

SportArad vă oferă reușita extraordinară a căpitanului utist Sorin Botiș din meciul de sâmbăta trecută! Video: Tibi Molnar

http://sportarad.ro/video-golul-superb-a...u-uta-0-4/
Răspunde
10-11-2014, 23:12,
#6
RE: Sorin Botiş
Si sa nu uitam ca Sore mai are un precedent inca de cand activa la Honved:


Răspunde
30-11-2015, 21:42,
#7
RE: Sorin Botiş
Botiș: „Indiferent de numele pe care îl purtăm, trebuie să dăm totul pentru UTA”

La 37 de ani, Sorin Botiș e principalul reper al UTA-ei pe teren și în vestiar. Experimentatul fundaș și-a adus aportul din plin la rezultatele pozitive ale  „alb-roșiilor” în această primă parte a sezonului, reușind printre altele și două goluri și tot atâtea pase decisive. Sâmbătă, în partida cu Olimpia Satu Mare, Botiș a făcut în premieră pereche încă din primul minut cu Alin Gligor, căpitanul arădenilor în intermediara de la Mioveni, acolo unde „Sore”, dar și Chindriș au absentat.
– Sorine, ați obținut trei puncte pe un teren greu. După o primă repriză albă, v-ați descătușat…
– Da, până la urmă, ne-am îndeplinit obiectivul, lucru cel mai important. Am obținut asta pe un teren impracticabil, dar acestea sunt condițiile și trebuie să ne adaptăm la ele. A fost greu, dar ne-a ieșit până la urmă, suntem pe drumul cel bun. Mai avem o etapă, sper să avem încredere că putem câștiga și acolo.
– La Vâlcea jucați practic cu titlul de campioană a anului 2015 pe masă. V-ar sta bine să iernați pe primul loc.
– Da, personal cred într-un rezultat bun acolo. Ne vom pregăti bine, iar la ora jocului sper să fim inspirați.
– Cu Olimpia Satu Mare ai jucat pentru prima oară cu Gligor în centrul defensivei. Cum a fost?
– Până acum am jucat cu Filaret și Manea, acum a venit rândul lui Alin. Eu spun că ne completăm unul pe altul. Apoi, e importantă concurența în echipă, în așa fel încât să ne facem treaba atunci când intrăm pe teren. Indiferent de numele pe care îl purtăm, trebuie să dăm totul pentru echipă.
– Ție ți-a folosit etapa liberă pe care ai avut-o la Mioveni?
– Da, m-am simțit puțin obosit după meciul cu U Cluj, important e și pentru ceilalți jucători să simtă faptul că echipa contează pe ei, iar ei să dea randamentul maxim atunci când intră pe teren. E important să joace tot lotul pe parcursul campionatului.
– Ești cel mai experimentat jucător din lot. Ce l-ai sfătui pe Burlă să facă în privința transferului său la Steaua despre care se discută în aceste zile?
– Dacă are șansa și ocazia, eu i-aș spune să meargă. Până la urmă, însă, de el depinde totul, el știe mai bine ce are de făcut. Orice hotărâre va lua să o ia cu toată inima și să meargă mai departe.
– Nu îi veți simți lipsa în retur? A fost cel mai constant junior al vostru…
– Într-adevăr, este un jucător important, a jucat de la începutul proiectului, a crescut odată cu echipa. Ca și oricare jucător care are o ofertă, e important pentru cariera sa să facă pasul dacă îi se ivește ocazia.
– Ați rămâne doar cu Dobrean de 19 ani, în rest doar copii de 16 sau 17 ani. Nu e puțin riscant?
– Deloc. Sunt jucători tineri, de perspectivă, care cresc. Antrenorii le-au dat deja destule șanse, iar ei au confirmat, câștigând deja și o anumită experiență și încredere în forțele lor. Iar aici mă refer în special la Jorza, Man, Tănase sau Petre.
– Ce notă ai da publicului după această toamnă în liga a doua?
– Pentru cei care au fost prezenți și la acest meci, nota 10. Să vii pe o asemenea vreme și să scandezi, e de apreciat. Îmi face plăcere mai mare când văd mulți suporteri alături de echipă deoarece până la urmă este echipa Aradului, iar prin evoluția de până acum dă speranță fotbalului din orașul nostru. Acest lucru e important pentru fiecare dintre noi, din această cauză mulți au venit la stadion și s-au bucurat alături de noi la victorii.
– Ți-ar plăcea să jucați pe un alt stadion în viitorul apropiat?
– Categoric. Eu am jucat și pe stadioane mai mari, mai frumoase sau mai mici și mai urâte. E important pentru cei care vin din urmă să creadă în ei și să își dorească să joace pe un stadion mai mare. Se va finaliza și noua arenă din Arad, nu e chiar atât de important dacă o să joc eu sau nu pe ea. Dar, e important să avem o echipă și meciuri pentru care să tremurăm și pentru care să ne facă plăcere să venim la stadion.
http://sportarad.ro/botis-indiferent-de-...entru-uta/
Răspunde
30-11-2015, 21:57,
#8
RE: Sorin Botiş
Un exemplu de profesionalism...de departe cel mai constant jucător al nostru pana acum!mare păcat pt noi ca Sore nu are cu vreo 5 ani mai putin!
UTA este viata mea!
Răspunde
30-11-2015, 23:08,
#9
RE: Sorin Botiş
În ciuda vârstei şi previziunilor pesimiste eu zic că s-a achitat foarte bine de sarcini în acest tur. Felicitări Sorine şi mulţumim!
Răspunde
30-11-2015, 23:34,
#10
RE: Sorin Botiş
Ar fi minunat sa mai prinda un meci oficial pe stadionul nou !
Răspunde
20-01-2016, 22:03,
#11
RE: Sorin Botiş
"Exemplul căpitanului! Botiș: „Întrecerea e cu mine însumi, asta ar trebui să fie și abordarea celor mai tineri”

După plecarea lui Szekely, Botiș și Gligor au rămas singurii jucători din lotul „Bătrânei Doamne” care au depășit „borna” celor 30 de ani. Adevărați lideri, cei doi se pregătesc exemplar, nu de puține ori ei fiind dați exemplu de Roland Nagy. Cel mai des, antrenorul „alb-roșiilor” pronunță însă numele lui Sorin Botiș, ale cărui plete „ninse” de trecerea anilor nu stau locului niciodată. Căpitanul UTA-ei a avut amabilitatea să vorbească despre ceea ce se petrece în aceste zile la Moneasa, cu bătaie spre stagiunea de primăvară. Iată ce a avut de spus Botiș…

…despre șirul lung al cantonamentelor: „Cred că primul cantonament de la Moneasa l-am făcut cu nea’ Feri (n.a. Tisza) pe la 16 ani. Ca și junior al Romvestului, am mai fost și la Băile Herculane sau Zădăreni, dar la Moneasa a fost de fiecare dată cel mai greu. Pe urmă, când am plecat de la UTA, vreo 10 ani în Ungaria am fost ferit de astfel de cantonamente. Poate și de aceea mai încă poftă, nu sunt chiar sătul de ele…”

…despre rolul căpitanului în perioada de pregătire: „Eu trag mereu de mine, indiferent că sunt la Arad, Moneasa sau în altă parte pe unde am mai jucat fotbal. Roli mă dă tot timpul exemplu, dar câteodată mi-e teamă să nu se sature și băieții de numele meu, să aibă un complex din această cauză. Le spun mereu, însă, întrecerea e cu mine însumi. Asta ar trebui să fie abordarea celor mai tineri sau a celorlați jucători din lot. Dacă fac asta, rezultatele o să apară în cazul fiecăruia mai repede sau mai târziu”

…despre noul val de juniori: „La ce posibilități are clubul și orașul Arad, e normal să contăm pe cât mai mulți jucători din pepiniera noastră. Costurile sunt mai scăzute, dar, în același timp, saltul valoric pe care-l pot face ei ar putea fi foarte importante, dacă nu decisive pentru fenomenul fotbalistic arădean. Ne-ar permite să avem continuitate ca și echipă și club, ceea ce în Arad nu s-a mai petrecut de mulți ani încoace”

…relația cu tinerii:Toți sunt băieți cuminți, respectuoși. Au o reținere să mă abordeze, dar mă mai bag eu în seamă cu ei din când în când. Le dau sfaturi, iar dacă discuția merge mai departe, avem și dialoguri constructive”

…prezența colegului de generație în stafful tehnic: „Chiar dacă eu îmi permit multe cu Todea după ce am fost colegi atâția ani, când trecem la treabă îl văd ca pe antrenorul meu. Pentru mine e profesionistul Cristi Todea, nu omul și prietenul Cristi Todea. Nu a ajuns întâmplător unde este acum și cred că are ani frumoși în față ca antrenor”
…renunțarea la Szekely: „Poate că Sabi nu ne-a ajutat foarte mult în această toamnă… Adică nu a venit cu multe realizări sau cel puțin cred că altele au fost așteptările de la el, dar cred că am pierdut puțin la capitolul prestanță. Un jucător cu experiența și cifrele sale în atac, impunea mai mult respect. Pe de altă parte, știu că și băieții rămași în atacul nostru pot suplini plecare lui”.

…ratarea transferului lui Ignea: „Din câte am înțeles, Roli îl cunoaște foarte bine din anii în care a lucrat cu el la UTA, iar asta ar trebui să fie garanția pentru el. Eu l-am simțit din teren în meciul direct cu Baia Mare, când a cam dirijat jocul de altfel bun al adversarilor la Arad și mi-am dat seama că e un fotbalist bun. Stă bine în teren, vede bine jocul, e inteligent. Pe undeva, ne-a lipsit tipul acesta de fotbalist în tur. Oricum, sunt convins că își va găsi un angajament bun. Când a venit la Arad în ziua reunirii lotului am apucat să vorbim puțin și cred că, și ca mentalitate, ar fi fost un câștig pentru noi. Restul discuțiilor și negocierilor nu mă privesc”

…prezența psihologului în cantonament: „Chiar dacă personal caut și reușesc să găsesc motivație apelând la capacitățile mele interioare, mai am și eu de învățat și aplicat unele lucruri. Oricum, jucătorii mai tineri sunt cei mai câștigați. Ei pot lucra de la început cu metode noi, pot face mai ușor saltul spre competițiile de seniori

…obiectivul primăverii: Ca și în toamnă, ne propunem să câștigăm fiecare meci. Știm că pe buzele multor suporteri e și cuvântul promovare, dar trebuie să se știe un lucru. Dincolo de ceea ce vom putea noi din punct de vedere fotbalistic, trebuie să ținem cont și de adversari, de faptul că toți cei cu pretenții vor juca la sacrificiu. Își vor lua toate măsurile să ajungă acolo unde își doresc. Eu am jucat la toate nivelurile pentru UTA și mereu am avut în cap doar locul 1. La fel și acum, doar că lupta va fi infinit mai grea decât în Liga a 4-a și a treia. Dar, de asta ne pregătim acum, să scoatem maxim la primăvară”

http://sportarad.ro/exemplul-capitanului...ai-tineri/
Răspunde
28-06-2016, 19:28,
#12
RE: Sorin Botiş
Sorin Botiș se retrage. ”Mai mult decât un jucător și un căpitan!”

În urmă cu trei ani, Sorin Botiș se întorcea acasă pentru a pune umărul la noul drum din viața UTA-ei. Pe brațul lui a stat banderola de căpitan al echipei roș-albe în acești trei ani în care UTA a ajuns ca, din Liga a IV-a, să joace având promovarea în Liga I pe masă. La ascensiunea grupării arădene, ”Sore” a contribuit din plin, atât ca lider al vestiarului cât și al terenului. Cifrele acestor trei ani îi indică 83 de meciuri (26 în Liga IV + baraj, 22 în Liga III și 35 în Liga II) și 10 goluri (5, 3 respectiv 2).
http://www.uta-arad.ro/stiri/sorin-botis...pitan/3246

[Imagine: qBe58R0.jpg]
Răspunde
12-07-2016, 23:29,
#13
RE: Sorin Botiş
Sore se retrage total din activitate ? Sau doar de la Uta.?
Propun ca SCU sa organizeze un meci de adio de retragere inainte de noul campionat
Răspunde
13-07-2016, 10:16,
#14
RE: Sorin Botiş
SCU poate propune insa clubul este cel care trebuie sa organizeze un astfel de meci pe care Sore il merita cu prisosinta.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)