Arad capitala culturala
10-04-2014, 21:42, (Ultima modificare: 10-04-2014, 22:05 de Miki.)
#1
Arad capitala culturala


Arad, Capitală Culturală Europeană în 2023!?

Singurul român din comisia europeană implicată în deciziile privind viitoarele capitale culturale, Constantin Chiriac, susține că Marea Britanie îşi doreşte un parteneriat cultural cu România pentru o candidatură comună pentru statutul de Capitală Culturală Europeană.

România ar trebui să candideze în 2021 împreună cu Grecia, pentru ca astfel două oraşe, unul românesc şi unul grecesc, să împartă statutul de Capitală Culturală Europeană, dar pentru parteneriatul cu Marea Britanie ar mai trebui aşteptat alţi doi ani până în 2023, când sunt programaţi britanicii pentru a avea Capitala Culturală Europeană.

„În 2021, este decis, numai că eu cred şi o spun oficial, că e bine să facem un demers ca la votul din Parlamentul European, care va fi chiar la finalul acestei luni, să putem să schimbăm data şi să ne alegem un alt partener. Ştiu că Marea Britanie ar dori să meargă împreună cu România şi cred că ar fi o bună oportunitate“, a spus Constantin Chiriac.

Întrebat ce ar însemna concret o candidatură a României împreună cu Marea Britanie, Chiriac a explicat că asta ar oferi mai mult timp de pregătire şi ar putea asigura un tandem cu un oraş englez mai mare, spre deosebire de un oraş grecesc mai mic.

„Englezii sunt în 2023. Aici este vorba de un vot. Cu o acţiune de lobby se poate schimba. (…) Parlamentarii români şi englezi pot face propunerea. Eu am fost în Marea Britanie, am discutat cu ambasadorul nostru, există o scrisoare la Ministerul de Externe, la premier, dacă va exista voinţă, se va face. Dacă nu, vom rămâne în 2021, cu Grecia“, a mai spus Constantin Chiriac.

Acesta crede că Grecia, care a avut deja trei oraşe capitale culturale europene – Atena, Salonic şi Patras – ultimul, nu va mai putea propune decât un oraş mic pentru a patra candidatură.

Principala problemă a României, în opinia lui Chiriac, este faptul că nu a început competiţia internă organizată de Ministerul Culturii, în condiţiile în care, deja în 2015-2016, România trebuie să comunice comisiei europene de selecţie, ce oraşe intră în competiţia europeană, adică peste doar doi – trei ani.

„Jurizarea va avea loc în 2015 – 2016. (…) Este foarte greu, dacă nu există o agendă culturală. Ştiu foarte bine, că în afară de Sibiu, din păcate, există agende (făcute n.r.) pe genunchi, există agende care ţin mai mult de agenda politică. (…) Încă sunt foarte multe disensiuni (în oraşele de la noi – n.r.)“, a spus Chiriac.

În momentul de faţă, 11 oraşe din România, printre care și Arad, şi-au anunţat public intenţia de a urma exemplul Sibiului şi de a deveni din nou, Capitală Culturală Europeană.

Sfatul lui Constantin Chiriac este de a nu copia Sibiul, ci doar de a se inspira din sucesul Sibiului.

„Nu e bine să vii să copiezi ce a făcut Sibiul, (…) să faci ce a făcut Sibiul la nivel de Arad sau de Iaşi, este o aberaţie, pentru că la Iaşi nu o să găseşti niciodată multiculturalitatea Sibiului şi toleranţa, Iaşiul are alte şanse extraordinare să înveţe de la Lublin, să facă punţi către Cernăuţi, către Odesa“, a arătat Constantin Chiriac.

Chiriac reproşează Ministerului Culturii şi Guvernului că nu a început încă să organizeze o competiţie internă, între oraşele care doresc să ajungă Capitală Culturală Europeană.

Constantin Chiriac a făcut aceste declarații, la întâlnirea de la Sibiu cu reprezentanţii municipiului polonez Wrocław (Polonia), la care au fost prezențireprezentanții a cinci oraşe din România – Iaşi, Timişoara, Craiova, Sfântu Gheorghe şi Arad – care aspiră să devină în 2021, capitale culturale ale Europei.

Titlul de Capitală Culturală Europeană nu înseamnă doar prestigiul de a prezenta, în decurs de un an, cultura regiunii şi ţării sale, ci şi 1,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, destinate dezvoltării ofertei culturale, precum şi venituri considerabile din turism.
http://www.actualitati-arad.ro/arad-capi...eana-2023/

Pagina de facebook
https://www.facebook.com/ARAD2021Video de promovare a Timisoarei

Pagina de facebook
https://www.facebook.com/timisoara2021eu

Video de promovare a orasului Cluj-Napoca


Pagina oficiala
http://www.clujnapoca2021.ro/

Video de promovare a AraduluiRăspunde
18-04-2014, 9:19,
#2
RE: Arad capitala culturala
Va bagati careva ? Stiu ca avem oameni talentati aici pe forum...:

http://www.aradon.ro/premii-in-bani-pent...ui/1407174

"Premii in bani pentru logoul si mascota Aradului

Asociația Arad – Capitală Culturală Europeană 2021, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, anunță organizarea unei competiții pentru stabilirea logoului și a mascotei Asociației.

Intenția noastră este aceea de a contura identitatea vizuală a proiectului nostru, al cărui scop îl reprezintă dobândirea titlului de Capitală Culturală Europeană. Se vor acorda două premii, fiecare în valoare de câte 10.000 de lei (TVA inclus). Dreptul de proprietate pentru logo şi mascotă va fi implicit transferat Asociaţiei, odată cu ridicarea premiului”, a subliniat Andrei Ando, preşedintele Asociaţiei. Competiţia este deschisă în două secţiuni. Cea de logo, unde se caută elementele care să definească Aradul ca o comunitate dinamică, tendinţa de reinventare respectând însă cultura, tradiţiile, patrimoniul local existent. Logoul Asociaţiei trebuie să definească personalitatea şi caracterul Aradului. Materialele promoţionale ale Asociaţiei vor fi personalizate cu logoul respectiv, fie că este vorba de tipărituri, obiecte vestimentare sau on-line.

În ceea ce priveşte mascota, se caută „o figură simpatică, un simbol al comunităţii locale, inspirată din viaţa de zi cu zi. „Mascota poate fi o clădire, un element geometric, un animal, orice grup reprezentativ sau construcţie care pot fi asociate cu spiritul Aradului”, a precizat Andrei Ando.

Concursul este deschis pentru orice competitor. Concurenţii vor expedia lucrările lor în format tipărit și electronic pe adresa asociaţiei: Arad, Str. Horia nr.2, apt. 6 C. Pot depune lucrări (una sau mai multe) persoanele fizice, asociaţiile, fundaţiile, societăţile comerciale de orice fel. Termenul limită este 16 mai 2014 (data poştei). Asociaţia va anunţa câştigătorul în săptă mâna 26-31 mai 2014."
Răspunde
14-05-2014, 23:19, (Ultima modificare: 15-05-2014, 0:05 de I 929.)
#3
RE: Arad capitala culturala
Cât de cretin poți să fii să promovezi Aradul cu violet ?!

http://specialarad.ro/cat-de-cretin-poti...cu-violet/

Nu merge sa copiez articolul. Ar merge si la rusine sau un tribut adus idiotilor.

Movul este o culoare preferata a lui Falca pe care a incercat s-o propuna PDL-ului in planul sau de rebranduire. De asemenea e culoarea de baza si in cartea sa "Romania 2020". Tin minte ca intrebat odata despre ceva legat de rivalitatea fotbalistica AR-TM a zis ceva de genul "ce probleme aveti". E clar ca nu intelege fenomenul si ca mai mult impune chestia asta constiind fiind de "sensibilitatile" aradenilor fata de culoarea mov.

https://www.youtube.com/watch?v=kPK7SgSITa4

Imn Aradul conteaza, ceva proiect lansat de Iotcu. Mi-e greataaaa! Angry

http://www.aradon.ro/aradul-conteaza-pen...ni/1416534
Răspunde
15-05-2014, 8:38,
#4
RE: Arad capitala culturala
Gafa cat China. Daca marseaza in continuare pe tampeniile alea ezoterice cu "flacara violeta" pe care si le-au insusit din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009 si cred ca pot impune sau promova asa ceva in Arad inseamna ca sunt niste dobitoci in frunte cu Falca pentru ca asa cum zice Luci, am vazut si eu ca are un fetish pentru violet.
Răspunde
15-05-2014, 14:16,
#5
RE: Arad capitala culturala
(14-05-2014, 23:19)I 929 a scris: https://www.youtube.com/watch?v=kPK7SgSITa4

Imn Aradul conteaza, ceva proiect lansat de Iotcu. Mi-e greataaaa! Angry

http://www.aradon.ro/aradul-conteaza-pen...ni/1416534

Linia melodica a imnului "Aradul conteaza" este preluata de la un cantec comunist!! (oficial anti-fascist, de stanga) "Bella Ciao", dar probabil nu stiu ei care-i treaba cu dreapta, stanga. Sa sune cel putin la fel de bine ca imnul PP-DD.

Legat de culoarea violet am observat ca in iesirile recente ale "Nasului", toate cravatele sunt de culoare violet, deci pastreaza trendul.
Răspunde
19-06-2014, 15:57,
#6
RE: Arad capitala culturala
http://specialarad.ro/avem-logo-pentru-arad-2021/

Pfiu, am scapat de mov! Big Grin E ok logoul zic eu.
Răspunde
19-06-2014, 16:06,
#7
RE: Arad capitala culturala
In sfarsit! Da, nu arata rau desi eu as fi inversat albastrul cu rosu dar ma rog.
Răspunde
19-06-2014, 17:14,
#8
RE: Arad capitala culturala
http://www.adriandinarad.ro/nu-e-frumos-...-deranjant

Cica acelasi logo a fost folosit deja acum o luna cu ocazia Raliului Aradului. Exclamation
Răspunde
21-08-2014, 10:36, (Ultima modificare: 21-08-2014, 10:58 de Xtreme.)
#9
RE: Arad capitala culturala
cred ca se potriveste cel mai bine aici, pentru ca as vrea sa cred si eu in planul "capitala culturala". Dar nu in conditiile actuale. Cata apa tre sa curga pe mures ca oamenii sa se sensibilizeze privind renovarea cladirilor proprietate personala? In plin centrul orasului, vis a vis de primarie sunt palate vechi cu turnuri extraordinare, ce stau sa se prabuseasca. Pai chiar nimanui nui pasa??? Piata Avram Iancu, nu exista cladire cu fatada intacta, pe metianu au pus extra un semn care atentioneaza ca pica tencuiala. Pai chiar asa ne batem joc de tot ce avem? Pa linga faptul ca peste tot atarna cabluri ala "stadion motorul" si toti stalpii, geamuri si mai stiu eu ce sunt manjiti cu fel si fel de reclame, de parca nu exista pic de bun simt sau autoritate care sa-i amendeze. Sunt trist.
Răspunde
21-08-2014, 10:44,
#10
RE: Arad capitala culturala
Te rog eu nu mai pune si tu sare pe rana. Sad
Toate serviciile Primariei colcaie de incompetenti puturosi care nu fac nimic daca nu urla seful pe ei, daca nu ii mana de la spate sa faca ceva. Asa-i cand te inconjori cu oameni slabi numiti politic nu pe criterii de competenta.
Asa e si cu candidatura asta la "capitala cultural europeana", de parca un astfel de titlu se atribuie in urma unei spoieli ieftine facute de ochii lumii. Rusinos de-a dreptul! Sad
Răspunde
24-08-2014, 11:13,
#11
RE: Arad capitala culturala
Marele concert de Zilele Aradului. „Poate dacă ploaia s-ar opri…” cu Loredana, Les Elephants Bizzares și alții

Nicole Cherry, Les Elephants Bizzares, Akcent, Puya și Loredana au adunat arădenii peste arădeni pe Ștrandul Neptun în penultima seară a Zilelor Aradului… iar ploaia i-a trimis acasă.

Moment epic:

Puya: vă place rockul?

Public: Huoooo!

Puya: Vă place… io știu… jazzul?

Public: Huooo!

Puya: Vă place maneaua?

Public: Yeeeee!


Cam asta a fost. Restul… pe poze. Engioi.

http://specialarad.ro/marele-concert-de-...-si-altii/

Catre admini: ar trebui sa puneti titlul topicului intre ghilimele sau sa puneti semnele de LOL dupa cuvinte ( ceva de genul: Smile)))))))))) )

Mai bine sa aplicam pentru titlul de capitala rurala europeana.
Răspunde
01-01-2015, 19:14, (Ultima modificare: 01-01-2015, 19:18 de Redpunk_one.)
#12
RE: Arad capitala culturala
Se pare ca la vacean (acel director al filarmonicii prins in urma cu cativa ani la furat oglinzi de BMW,filmarea este pe youtube) nu vor nici falca nici bognar sa renunte orice s-ar intampla. Cica greva generala declansata in decembrie anul trecut (dupa zeci de greve de avertisment, dupa ce a fost declarat inamic public al presei dupa ce i-a jignit si pe acestia, dupa zeci de conferinte si comunicate de presa date de angajati, dupa procesele in instanta castigate impotriva conducerii care ii obliga la conditii improprii de repetie si anume cu totii la gramada , dupa nu stiu cate proteste, participari la sedinte si comisii,etc) nu i-a induplecat sa renunte la cel care se spune ca are o trecere foarte mare la ela falca mai mult decat la falca insusi . Ba mai mult vor sa renunte mai bine la toti angajatii filarmonicii si sa ii plateasca doar la evenimente punctuale si nu si in restul timpului (adica zi de zi, pentru repetitii) cu alte cuvinte sa desfiinteze Filarmonica si Corul din Arad . Nu inteleg sincer care motive , altele decat orgoliul prostesc bine cunoscut al lui ghita, si ce interese economice ar putea ascunde aceasta incapatanare de a nu tine cont de opinia tuturor angajatilor , a aradenilor si a presei din Arad, totul doar pentru a-l tine pe acest individ in functie. Situatia unor artisti de acolo a devenit de-a dreptul insuportabila (oameni in varsta cu copii si cu o reputatie artistica de netagaduit neplatiti de cateva luni de zile) acestia fiind decisi sa mearga pana la capat de data asta.

Cine vrea sa semneze petitia lor online o poate face aici :

http://www.petitieonline.com/salvati_filarmonica_arad

http://www.aradon.ro/filarmonica-la-cota-1-600/1491736

ps. traiasCA CApitala culturala europeana , un proiect cu viziune evident.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
31-01-2015, 21:03,
#13
RE: Arad capitala culturala
Asa cum stiam cu totii, sau ma rog majoritatea dintre noi, despre ce e vorba de fapt in aceasta candidatura :

http://specialarad.ro/sedinta-extraordin...ferdinand/

Andrei Ando, directorul Asociației „Arad – Capitală Culturală Europeană”, a spus că e nevoie de aproximativ 50-60 de milioane de euro pentru realizarea proiectului candidaturii. Ca să ne înțelegem: pentru un dosar!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
28-02-2015, 17:14,
#14
RE: Arad capitala culturala
Iată ce mai produce "industria muzicală" arădeană şi unde se filmează videoclipuri de gen.

https://www.youtube.com/watch?v=uPT1d25V...e=youtu.be

Capitală culturală...

Pe de altă parte cred că fata în bluză albastră e cea care a murit în accidentul de ieri de pe drumul Sântana - Pâncota. Trist, Dumnezu să o ierte. Sad
Răspunde
28-02-2015, 18:15, (Ultima modificare: 28-02-2015, 18:16 de Kidu.)
#15
RE: Arad capitala culturala
Nu mai postati toate mizeriile. Nu faceti decat sa le promovati voi insiva chiar daca nu va doriti asta.
Manelisti, cocalari si alte specimene din astea o sa gasiti oriunde, conteaza insa ponderea si mediatizarea asa ca degeaba va lamentati si adoptati pozitia asta, nu veti rezolva nimic facand asta.

Topicul asta nu se vrea a fi o caterinca la adresa Aradului asa ca va rog frumos terminati cu mizeriile astea.
Răspunde
24-03-2015, 13:35, (Ultima modificare: 24-03-2015, 16:50 de alexutz924.)
#16
RE: Arad capitala culturala
Clip de promovare a orasului Arad !

https://www.facebook.com/video.php?v=1093330667359613
Răspunde
24-03-2015, 13:58,
#17
RE: Arad capitala culturala
Pune si o descriere ce contine linkul ala altfel data viitoare iti voi sterge mesajul fara niciun fel de atentionare.
Răspunde
25-03-2015, 5:38,
#18
RE: Arad capitala culturala
E frumos clipul dar pare facut de Falca sau pentru primarie.
Răspunde
07-10-2015, 22:34,
#19
RE: Arad capitala culturala
Rezumat al prezentarii de la fabrica de vagoane, merita citit Smile

http://specialarad.ro/evrika-candidatura...europeana/
Răspunde
19-11-2015, 12:40,
#20
RE: Arad capitala culturala
Miercuri, începând de la ora 16.00, Primăria a programat o întâlnire a board-ului oraşului – un eveniment în care „înţelepţii Aradului” (cum i-a numit Gheorghe Falcă) analizează proiectele Municipalităţii. De data aceasta se va prezenta candidatura la titlul de Capitală Verde Europeană 2018, candidatură ce a fost recent acceptată. De asemenea, se va prezenta şi echipa care, pe 7 decembrie, va merge la Bucureşti, la Ministerul Culturii, pentru susţinerea candidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
Gheorghe Falcă a anunţat, în avanpremieră, componenţa echipei, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri, la ora 13.00. Echipa este formată din următorii: primarul Aradului, Gheorghe Falcă, preşedintele interimar al CJ, Adrian Ţolea, directorul Asociaţiei Arad Capitală Culturală Europeană, Andrei Ando, scriitoarea Lia Faur, antreprenorul Michael Bulzan, actorul Zoltan Lovas, voluntarul Kathryn Cloke, viceprimarul Aradului, Levente Bognar, vicepreşedintele Asociației Culturale Musikforum Europa Arad, Rodica Tălmaciu şi consilierul municipal Anton Farcaş. Din echipă mai face parte artistul Paul Cimpoeru, iar rezerve sunt: Arpad Matekovits, Ana Maria Flore, Lucian Mureşan, Dumitru Şerban, Glad Varga, Ramona Creţu şi Dana Andreica.
„Astăzi prezentăm board-ului echipa. Săptămâna aceasta vin consultanţii şi pregătim scenariul şi regia de prezentare a candidaturii noastre din 7 decembrie” – a precizat primarul Gheorghe Falcă.
http://www.aradon.ro/cei-zece-care-vor-p...ra/1592595
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)