Sportul aradean
31-12-2015, 4:05, (Ultima modificare: 31-12-2015, 4:08 de Kapa.)
#21
RE: Sportul aradean
http://www.arq.ro/natatia-lps-arad-in-va...-2015/3673
Natația LPS Arad, în vârful piramidei performanței și în 2015

42 de medalii Naționale a câștigat secția de natație a LPS Arad în acest an - 1 Titlu de Campion Balcanic și 1 Titlu de Vicecampion Balcanic, 14 Titluri de Campioni Naționali, 10 Titluri de Vicecampioni și 16 Medalii de Bronz, 3 sportivi în Lotul Național al României (Sonoc Gabriel, Ionuț Sărac și Andrei Simon), participare cu Lotul României la Jocurile Europene de la Baku cu sportivul Gabriel Sonoc, și în acest an la fel ca și in ultimii în ultimii 2, jumătate din Echipa Națională de ștafetă au fost sportivii arădeni pregătiți de profesorul Sebastian Lucaci.
Iată numele sportivilor care au făcut performanță pentru LPS Arad în acest an
Profesor Sebastian Lucaci: Sonoc Gabriel, Ionuț Sărac, Andrei Simon, Alexandru Fărcuțiu, Iasonas Delamarian, Alexia Bășcărău, Bogdan Stana
Profesor Haș Silviu: Baltă Bianca, Mircu Valentin, Lazăr Andrei, Deznan Luca

"Un an de excepție pentru noi care nu reflectă deloc condițiile grele în care ne-am desfășurat activitatea sportivă; am demonstrat că avem valoare, că an de an creștem generatții de sportivi valoroși care ne reprezintă cu cinste în competițiile Internaționale și Naționale de natație, iată că și în 2015 prin toate aceste rezultate demonstrăm că suntem într-adevăr Numărul 1 în sportul arădean, iar Aradul, cum tot repet de câțiva ani, nu are voie să îi piardă pe acești copii minunați! - Sebastian Lucaci
Răspunde
08-01-2016, 11:37, (Ultima modificare: 08-01-2016, 11:38 de cipri_23.)
#22
RE: Sportul aradean
A CAZUT SI ULTIMA REDUTA. ARADUL E PE HARTA RUSINII LA SPORTURI DE ECHIPA

Faptul că Aradul e tot mai sărac din punct de vedere al sportului de performanţă nu mai e o noutate. După stadioane secerate pe rând şi sporturi de tradiţie dispărute sau intrate în anonimat sub privirile impasibile ale administraţiei şi comunităţii locale, a căzut fără prea mult zgomot şi ultima redută, Univ.Goldiş ICIM. Una din puţinele echipe arădene, dacă nu chiar singura, care se poate lăuda cu performanţe în ultimii ani. Primarul Falcă, cel care poza în campion alături de baschetbaliste ani de-a rândul, dă vina acum exclusiv pe legislaţia actuală, care într-adevăr nu e prea favorabilă sportului de performanţă. Dar nici nu îl omoară. E clar că Primăria putea face mult mai mult pentru a nu lăsa şi baschetul feminin să intre în anonimat, asta într-un an în care suporterii aşteptau titlul de campioană. La Timişoara, Oradea, Baia Mare ori Cluj-Napoca, dar şi în alte multe oraşe din ţară, administraţiile locale fac eforturi, în ciuda legislaţiei, pentru a ţine în viaţă sportul de performanţă.

Tot atât de adevărat e că în aceste oraşe există interes major pentru sport, găsindu-se variante de continuitate la cel mai înalt nivel. Probabil că acolo primarul sau oamenii cu influenţă au găsit portiţe legale, au făcut personal lobby echipelor ce aduc faimă oraşelor respective, au organizat întâlniri cu oameni de afaceri, au făcut propagandă sportului şi în unele cazuri chiar s-au implicat direct. La Arad suntem la celălalt pol, al dezinteresului total, al nepăsării, al distrugerii, iar aici nu e vorba doar de administraţie. Cea mai bună dovadă e harta la nivel de sporturi de echipă. Poloul şi baschetul feminin sunt în anonimat, iar handbalul, voleiul ori rugby-ul se menţin pe linia de plutire. În fotbal nu avem performanţe la nivel de seniori de ani buni, iar municipiul a ajuns să mai stea doar într-o echipă, divizionara secundă UTA Bătrâna Doamnă.

Nu îmi vine în cap vreun oraş important din ţară care să nu aibă măcar o echipă de top la nivel naţional. Aradul a ajuns să nu mai aibă nici una. La fel stăm şi la stadioane, nimic! Iar asta se întâmplă sub mandatul administraţiei Falcă. Evident că şi mediul de afaceri, cât de dezavantajat ar fi el de legislaţia actuală a sponsorizării sau reprezentanţii cluburilor, unii neimplicaţi iar alţii fără ştiinţa de a conduce, şi-au adus din plin contribuţia la această realitate dură a sportului arădean la nivel de echipă. Iar vremurile însorite, în care să o admirăm iar pe UTA în Liga 1, să aplaudăm coşurile campioanelor de la ICIM, sau să savurăm eseurile din Superligă ale rugbiştilor lui Ovidiu Şerban, par tot mai îndepărtate. Pentru că ăştia suntem, noi, arădenii!

http://www.livearad.ro/a-cazut-si-ultima...de-echipa/
Răspunde
08-01-2016, 11:45,
#23
RE: Sportul aradean
Îmi place articolul pentru că a surprins corect atât neimplicarea primarului, cât și dezinteresul mediului privat pentru sporturile de echipă.

Mă întreb în naivitatea mea de ce o firmă pe val ca Tehnodomus nu poate susține financiar vreo echipă măcar la nivelul Fornetti sau Pizza 5 Colțuri?
Răspunde
08-01-2016, 17:12, (Ultima modificare: 08-01-2016, 17:12 de Giuliano.)
#24
RE: Sportul aradean
Să nu uităm și dezinteresul publicului. Stadioanele și sălile au fost de la an la an tot mai goale și nu neapărat din cauza lipsei de performanță. Nu se poate construi nimic fără prima cărămidă.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
08-01-2016, 20:02,
#25
RE: Sportul aradean
În ceea ce priveşte UTA, discuţia e veche şi situaţia din păcate aceeaşi. Am văzut meci miercuri la ora 16.00 cu Motorul plin (dar jucam cu Baia Mare şi timpul era superb), în timp ce dacă plouă, e frig sau suntem plictisiţi de atâtea meciuri, nici chichineaţa aia de stadion nu o umplem, deşi suntem în preajma primului loc. Dar UTA are totuşi noroc de acest nucleu de suporteri care vin la meciuri în aproape orice condiţii, care se (mai) implică, ţin cât de cât în viaţă fenomenul. La ICIM  deşi merge lumea la sală, apelul conducerii clubului nu a determinat suporterii să facă mai multi. A scris presa şi atât. Tragedia e că ICIM-ul nu are datorii, probleme grave de imagine sau conducători penali (precum a avut UTA în ultima perioadă de S.A.), ci e un club stabil care nu are acces la bani pentru performanţă. Deci ICIM-ul nu are nevoie de un nou proiect, de la zero, trebuie doar susţinut la standardele impuse de istoria clubului.

Foarte aiurea în Arad e că lumea nu se prea mai implică în nimic, aşa, benevol, în numele unor cauze/principii/valori şi fără a se gândi în primul rând la beneficii personale (cum ar fi imagine pentru sine sau pentru un grup/instituţie). Eu aşa văd lucrurile de vreo câţiva ani şi cred că nu sunt singurul. Scuzaţi că o dau uşor într-un comentariu politic, dar trăim într-un oraş în care însuşi primarul are impresia că face parte şi poate vorbi în numele "societăţii civile".
Răspunde
04-06-2016, 1:46, (Ultima modificare: 04-06-2016, 1:56 de Kapa.)
#26
RE: Sportul aradean
http://www.aradon.ro/ionut-sarac-triplu-...at/1650501
Ionut Sarac ( CSS Gloria Arad ) - Campion National al Romaniei!

Sub egida L.E.N (arbitri oficiali fiind din Elveţia) peste 500 sportivi din 10 ţări: Franţa, Tunisia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Algeria, Qatar, Haiti, Republica Moldova şi România, zilele trecute, la Bucureşti, au avut loc Campionatele Internaţionale ale României de inot.
Sportivul Ionuţ Sărac (CSŞ Gloria Arad), pregătit de prof. Sebastian Lucaci, a avut o prestaţie excelentă reuşind să urce de 3 ori pe podiumul de premiere la categoria Tineret, căştigănd medalia de aur în finala probei de 200m bras, medalia de argint în probele de 50m bras şi 100m bras. S-au mai calificat în finale: Kovacs Kriszta (100m liber), Simon Andrei (100m fluture, 200m fluture şi 200m mixt) şi Cătălin Sărac (200m fluture), în timp ce sportiva Brădean Luoana (15 ani) a reuşit nu mai puţin de 8 recorduri personale în toate probele la care a concurat.

„Sunt rezultate excelente la un concurs foarte puternic, la care cap de afiş au fost sportivi de talia campioanei mondiale Katinka Hoszu din Ungaria. Mă bucur că sportivii mei au făcut faţă cu brio acestui nivel ridicat, iar în final ne-am întors acasă cu 3 medalii extrem de valoroase şi cu multe puncte în clasamentul general pe echipe.” – ne-a spus prof. Sebastian Lucaci
Răspunde
22-10-2016, 0:20,
#27
RE: Sportul aradean
Rezultat excepţional pentru sportul arădean, în această seară, la Budapesta. Făcând în premieră pereche în proba de dublu mixt a Campionatelor Europene de tenis de masă din Ungaria, Daniela şi portughezul Joao Monteiro, parteneri şi în viaţa de zi cu zi, au devenit campioni europeni! În marea finală încheiată de câteva minute, una cu adevărat “nebună”, Dana şi Joao au demonstrat încă o dată ce înseamnă să crezi în şansa ta. Conduşi de suedezii Mattias Karlsson şi Matilda Ekholm cu 2-0 la seturi, după ce au avut 10-8 şi două mingi de set la 1-0 în favoarea adversarilor, soţii Monteiro au întors senzaţional soarta aurului continental! Au câştigat clar seturile trei şi patru, egalând situaţia generală la 2, pentru ca în decisiv să se impună dramatic, după un final cu sufletul la gură, cu 14-12! Scor final 3-2 la seturi (-5, -10, 5-6, 12) pentru Dana şi Joao, care îşi încununează parcursul de excepţie cu titlul european. O seară ce se încheie cum nu se poate mai frumos, cu lacrimi de bucurie şi cu multe îmbrăţişări în tabăra românească. E AUR pentru România şi Portugalia, dar şi pentru un Arad sportiv ce zâmbeşte timid spre orizonturi mai bune.
De la agonie la extaz: un 3-2 de aur!
E aceeaşi Dana Dodean, jucătoarea care ne ţine lipiţi, până în miez de noapte, de laptopuri şi telefoane (posturile TV româneşti nu s-au oboist să transmită o finală europeană cu o prezenţă românească). E o performanţă extraordinară, mai ales că vorbim până la o urmă de o familie Monteiro ce scrie istorie în tenisul de masă european. Dar de mâine începe o altă zi. Un alt maraton pentru jucătoarea noastră, de la CSM Arad, care azi a disputat patru meciuri, toate câştigate. Mâine urmează altele, în probele de simplu, unde joacă cu numărul 1 european şi dublu, alături de naşa Eliza Samara. Şi o nouă medalie nu e deloc departe. Să visăm frumos în continuare, pentru că poate fi Europeanul Danei Dodean!

http://www.livearad.ro/seara-de-vis-dana...-europeni/

Daniela are sanse bune la medalie si la dublu feminin, alaturi de Eliza Samara. La simplu va fi mai greu, pentru ca maine va juca impotriva favoritei 1, o chinezoaica importata de nemti. Oricum, superba performanta realizata astazi. Bravo!
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)