Investitii in Arad
13-08-2014, 8:46,
#1
Investitii in Arad
Citat:Leoni a preinchiriat parte din centrul comercial Armonia

Potrivit Mediafax, Leoni va ocupa circa un sfert din parcul industrial. Immofinanz, care deţine Armonia, întinsă pe o suprafaţa închiriabilă de 26.000 mp, a închis centrul acum doi ani din cauza dificultăţilor financiare care au lovit piaţa de retail. În locul său, grupul austriac dezvoltă spaţii industriale, sub brandul Log Center Arad. Potrivit Mediafax, care citează surse din piaţa imobiliară, citate la rându-i de compania de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield, producătorul german de cabluri a pre-închiriat 7.000 de mp din spaţiile disponibile.

Informaţia pare veridică în condiţiile în care Leoni a anunţat la începutul lunii iulie că va recruta în acest an 500 de oameni la fabrica din Arad, unde în prezent lucrează aproximativ 5.300 de angajaţi.

SURSA: Aradon

Citat:Chinezii interesati de Sanevit Arad

Doi investitori chinezi au vizitat, zilele trecute, fabrica de seringi Sanevit din Arad, aflată în proces de privatizare. Este vorba despre Hu Dayan (om de afaceri român de origine chineză care, în prezent, derulează afaceri de 12 milioane de euro/an în China) şi un director din cadrul unei companii din Beijing. Vizita lor a avut caracter oficial, chinezii fiind însoţiţi la Arad de un reprezentant al guvernului român: Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei.

„Au vizitat fabrica şi şi-au format o părere despre dotări, utilaje, flux tehnologic. Ne-au cerut informaţii suplimentare privind piaţa, marketingul, concurenţa. S-au arătat interesaţi să continue producţia de seringi şi alte produse. La sfârşitul lunii august va veni o echipă de tehnicieni chinezi care va întocmi un raport final în vederea luării unei decizii privind continuarea negocierilor pentru privatizare, la nivelul Ministerului Eonomiei” – spune Iosif Ignat, director interimar al Sanevit Arad.

Potrivit acestuia, Guvernul lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă care să permită reluarea procesului de producţie la Sanevit, în paralel cu derularea procesului de privatizare.

SURSA: Aradon
Răspunde
04-12-2014, 1:49,
#2
RE: Investitii in Arad
Un pic off-topic, dar e stire despre Takata:

"Japanese air bag maker Takata Corp. and 10 automakers have recalled 14 million vehicles worldwide for a problem with both driver and passenger side air bags, including 8 million in the U.S.

The air bags can inflate with too much force, blowing apart a metal canister and sending shards flying at drivers and passengers......................"

Tot articolul la:
http://www.msn.com/en-us/money/autoinsur...ar-BBgiw0V
Răspunde
04-12-2014, 9:18,
#3
RE: Investitii in Arad
Takata e o corporatie globala. Problema asta cu airbag-ul s-a intamplat in SUA si este vina celor din Takata US, nu are nicio treaba cu divizia europeana sau si mai rau cu filiala locala din Arad.
E adevarat ca la nivel global au scazut actiunile la bursa insa in viata unei firme din industria automotiva se mai intampla si momente din astea.
Răspunde
19-01-2015, 23:21, (Ultima modificare: 19-01-2015, 23:46 de I 929.)
#4
RE: Investitii in Arad
Buldozerele au intrat pe stadionul Telecom!

Un pas înainte spre construirea noului magazin Kaufland din Micălaca: buldozerele au început demolarea fostului stadion Telecom. După ce vreme de circa un an s-a tot vorbit despre planul urbanistic, după ce acesta a fost revizuit ca, până la final, să nu mai prevadă construirea de blocuri cu 12 etaje, după ce firma şi-a obţinut aprobarea în CLM, certificatul de urbanism pentru reamenajarea intersecţiei cu strada Maximilian, precum şi autorizaţia de demolare, acum s-a trecut la fapte pe Calea Radnei nr.128-130.

Beneficiarul Planului Urbanistic – Construire hipermagazin şi amenajările aferente este SC Imovest Clean SRL. Suprafaţa terenului este de 14.550 mp.

http://www.aradon.ro/buldozerele-au-intr...om/1496423

Later edit:
Vad ca demolarea stadionului starneste niste regrete pe facebook si in presa. Si mie imi pare rau de stadioane, insa mai rau imi pare de fotbal. Chiar daca ar fi existat acum Vagonul, Strungul sau Telecom - cine sa fi jucat pe ele?  Si din cauza lipsei de performanta a UTA-ei, fotbalul a scazut in popularitate. Fabricile mari finanteaza acum (cu maruntis la dimensiunile lor) mai degraba pozitii la fotbal in sala decat o echipa in diviziile judetene. Pentru ca atunci cand fotbalul aducea la stadioane mii de oameni, acestea au fost construite in centrele oraselor - zone ravnite de specialistii in dezvoltare ai lanturilor de magazine. Sunt convins ca nu numai la Arad s-au inchis ochii in privinta legii bazelor sportive deoarece lobbyul uni firme ca si Kaufland e foarte "puternic" si "eficient". Cred ca si situatia asta e inca un argument in plus pentru a lasa regretele online si a veni la fotbal in iarba!
Răspunde
24-02-2015, 20:13,
#5
RE: Investitii in Arad
Marius Tucudean, patronul noului hotel ?

http://www.aradon.ro/se-pregateste-teren...ux/1507822
Răspunde
28-04-2015, 10:22,
#6
RE: Investitii in Arad
Propunere de amenajare a unui centru de afaceri in locul fabricrii de vagoane marfa. Din cate stiu eu in 2013 trebuia sa fie relocata undeva in zona fostului combinat chimic de la Vladimirescu.

Pana atunci insa postez niste imagini sa facem un exercitiu de imaginatie:
[Imagine: 36_project_Arad%20Park%20City_01.jpg]

[Imagine: 36_project_Arad%20Park%20City_02.jpg]

[Imagine: 36_project_Arad%20Park%20City_03.jpg]

[Imagine: 36_project_Arad%20Park%20City_04.jpg]

[Imagine: 36_project_Arad%20Park%20City_05.jpg]

SURSA: Skyline Arhitekten
Răspunde
18-10-2015, 3:26,
#7
RE: Investitii in Arad
http://www.zf.ro/business-travel/grupul-...i-14715650

Grupul polonez Orbis, care adminis­trează şapte hoteluri în România inclusiv lan­ţul ibis, dar şi Novotel şi Mercure din Ca­pi­ta­lă, a încheiat parteneriate cu antre­prenori pentru a des­chide două noi hoteluri la Arad şi Braşov sub bran­du­rile ibis Styles - nou pe piaţa româ­nească -, res­pectiv Mercure.

Ambele hoteluri vor fi construite de la zero şi vor fi inaugurate în 2017. Investiţia este estimată de ZF la 15-20 mil. euro.

„România este una dintre pieţele-cheie unde dezvoltarea va fi un focus pentru noi. Acestea sunt doar două oraşe (Braşov şi Arad – n. red.) în care vedem oportunităţi pen­tru dezvoltare, dar avem discuţii cu o mul­ţime de potenţiali parteneri. Obiectivul nos­tru este să devenim lideri pe piaţă“, a de­cla­rat pentru ZF Gilles Clavie, CEO al gru­pu­lui Orbis, care operează un total de 106 ho­te­luri în nouă ţări precum Polonia, Un­ga­ria, Cehia, România, Bulgaria, Lituania sau Letonia.

Hotelul Ibis Styles din Arad va avea trei stele şi 72 de camere şi se va deschide în al doilea trimestru din 2017. Proprietarul hote­lu­lui este FAB Industry, care potrivit infor­ma­ţiilor de la Registrul Comerţului este de­ţinut de Bălaj Liliana Lucia, 43 de ani, din Arad.
Răspunde
27-11-2015, 1:46,
#8
RE: Investitii in Arad
Se pare că se lucrează la modernizarea aeroportului. Sper(ăm) ca odată cu finalizarea lucrărilor să fie din nou căutat de operatori. Interesant că pe site-ul WizzAir, Arad-ul încă apare, deși nu se găsește niciun bilet pentru ruta Milano. Pe de altă parte, văd că Ryanair a intrat serios pe piața din România și mi-ar plăcea să îi văd la Arad într-un viitor apropiat.

[Imagine: 20ac8qs.jpg]
Răspunde
27-11-2015, 9:26,
#9
RE: Investitii in Arad
Se transformă terminalul cargo în terminal pasageri, pe care i-ai de unde nu-s - cum zice Creangă.
Răspunde
27-11-2015, 9:49,
#10
RE: Investitii in Arad
Cursa de Milano a Wizzair-ului s-a relocat la aeroportul din Timisoara.
Referitor la aeroportul din Arad, daca doreste cineva sa vada/sa posteze planse de arhitectura ale aeroportului ma poate contacta.
Răspunde
27-11-2015, 14:56,
#11
RE: Investitii in Arad
Luci, nu e chiar așa. Cursa de Milano avea succes foarte bun de pe Arad. Chiar și în momentul plecării, ei zburau cu minim 80% gradul de ocupare al locurilor, uneori chiar mai bine decât aceeași cursă operată de pe alte aeroporturi din țară. Au plecat din alte motive ( bani, infrastructură ș.a. ). Eu zic că pasageri vor fi, trebuie făcut doar un studiu de piață ( sau cum se numește ) realizat de compania aeriană doritoare, pentru a se afla nevoile și alese cursele potrivite. Desigur, dacă bagi curse căcălău doar de dragul de a avea, riși să dai fail. Oradea a terminat luna aceasta modernizarea și a redevenit operațional, s-a făcut treabă foarte bună acolo, precum și la Iași. Vedem ce o fi la noi.
Răspunde
27-11-2015, 15:13,
#12
RE: Investitii in Arad
Cheia succesului era un aeroport international nou si modern intre Timisoara si Arad. Concurenta e mult prea mare si infrastructura si posibilitatile in Arad sunt prea limitate pentru a succede in aceasta cursa. Eu zic ca orice investitie in aeroportul din Arad e sortit esecului.
Răspunde
27-11-2015, 15:32, (Ultima modificare: 27-11-2015, 15:33 de Kidu.)
#13
RE: Investitii in Arad
Da si nu. Un nou aeroport asa cum zici tu presupune multi bani care nu prea cred ca vor veni in graba de la MT. Mai mult de atat Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara deserveste si Carasul si Hunedoara.

Aeroportul Arad poate avea succes daca este gestionat eficient, daca se intinde exact cat ii este plapuma, daca are parte de curse fezabile stabilite in baza unui studiu de piata si nu puse din burta.

In economie trebuie sa gandesti pragmatic pentru ca e vorba de bani, nu trebuie sa lasam emotiile sa dicteze. Aici nu e vorba de UTA vs. Poli.
Răspunde
27-11-2015, 16:22,
#14
RE: Investitii in Arad
Si tu chiar crezi ca asa ceva e realizabil in contextul in care exact cei responsabili au dus aeroportul in pragul falimentului? Prea multi factori si prea slabe sanse de reusita. Poate daca ar privatiza totul, da atunci ar stinge lumina instant...
Răspunde
27-11-2015, 20:13, (Ultima modificare: 27-11-2015, 20:14 de sergiuarad.)
#15
RE: Investitii in Arad
În plus, aeroportul din Timișoara nu va face față la nesfârșit introducerii unor noi rute sau creșterii frecvențelor anumitor zboruri / săpt. În acest caz, la Arad se pot introduce curse care nu vor fi operaționale din Timișoara și astfel am deservi și Timiș, respectiv Caraș.
Răspunde
17-12-2015, 17:59,
#16
RE: Investitii in Arad
Citat:Wallberg Properties, proiect rezidențial de 12 mil.euro la Arad


Arad Plaza, dezvoltat de compania controlată de omul de afaceri Valentin Morar, va avea 107 apartamente.

Ansamblul dezvoltat de compania Wallberg Properties, parte a grupului Wallber, va fi edificat pe un teren de 5.000 de metri pătrați situat în centrul Aradului. Din cei 19.216 metri pătraţi construiţi, 1.200 au destinaţia office prin sistemul SoHo (small office / home office), pentru cei cu profesii liberale. Clădirea mai dispune de 142 locuri de parcare şi 66 de boxe.


Proiectul, ce urmează a fi lansat oficial pe 17 decembrie, este construit din surse financiare proprii şi cu accesarea unei finanţări de 4 milioane de euro acordată de Garanti Bank. Investiția totală în ansamblu este de 12 milioane de euro. „Este la kilometrul zero în Arad, este clădirea rezidenţială cu cea mai mare suprafaţă de grădini suspendate din România, peste 1.400 metri pătraţi. Aici vom investi nu numai milioane de euro, ci mai ales toată experienţa noastră acumulată în 12 ani de dezvoltări imobiliare rezidenţiale. Acest proiect va fi unul emblematic pentru Wallberg şi ne dorim să devină un simbol pentru oraşul Arad”, declară Valentin Morar, CEO al Wallberg Properties
Wallberg Properties a dezvoltat peste 100.000 de metri pătraţi în ansambluri rezidențiale premium din Arad, Cluj și Brașov, cu investiţii de peste 40 de milioane de euro.


http://www.forbes.ro/wallberg-properties-proiect-rezidential-de-12-mil-euro-la-arad-51249

Proiectul este situat in curtea fostei Poste de pe Bvd. Revolutiei. Lucrarile au demarat de aproximativ o luna de zile si se afla la nivelul infrastructurii.
Răspunde
02-06-2016, 15:45,
#17
RE: Investitii in Arad
Foarte fain proiectul. Se concretizeaza foarte frumos.
_________________________________________
Marius
hale metalice
Răspunde
03-06-2016, 8:15,
#18
RE: Investitii in Arad
Nu am mai trecut pe acolo sa vad in ce stadiu este insa am inteles ca se lucreaza sustinut. Bravo lor!
Răspunde
03-06-2016, 8:41,
#19
RE: Investitii in Arad
Lucreaza foarte sustinut. Inclusiv noaptea. Nu imi dau seama cum de au primit autorizatie sa lucreze noaptea si duminica in zona rezidentiala.

Nu imi dau seama cum rezista vecinii care au copii mici. Oricum daca o tin in ritmul asta pana la iarna termina.

Fain ar fi daca s-ar lucra asa la stadion Big Grin
Răspunde
22-06-2016, 9:58,
#20
RE: Investitii in Arad
http://www.aradon.ro/aradul-va-avea-pati...it/1656107

Municipalitatea intenţionează să acopere patinoarul artificial din Subcetate. Consilierii locali municipali sunt chemaţi, miercuri, să aprobe studiul de fezabilitate pentru investiţia care se ridică la patru milioane de lei.

„Se va acoperi suprafaţa destinată activităţii sportive (patinoar în sezonul rece sau teren multifuncţional în rest) cu închideri uşoare, prefebricate şi demontabile, care să aibă un minim impact asupra terenului adiacent; se vor integra funcţional şi estetic corpurile anexă existente în prezent. Astfel, atractivitatea patinoarului va creşte pe timp de iarna prin ridicarea gradului de confort, iar pe timp de vară va putea fi folosit asemănător unei săli de sport minimale” – se arată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

Detalii tehnice

Construcţia propusă va avea un sistem structural autoportant tip hală semirotundă, realizat din arce galvanizate alcătuite din module ambutisate galvanizate. Acestea vor fi încastrate în infrastructură de beton armat, ridicată pe contraforţi deasupra terenului cu trei metri, pentru obţinerea unui spaţiu de ventilare naturală în sezonul cald. Zona de legătura dintre cele două clădiri va fi executată cu structură metalică uşoară tip ţeavă metalică pătrată, cu fundaţii tip platform betonată. Închiderile frontoanelor laterale se vor realiza din panouri casetate susţinute de o structură metalică. Închiderile lungimilor se propun a se realiza din panouri sandwich amovibile, pentru a putea deschide construcţia în sezonul cald şi a beneficia de ventilare naturală pe toată lăţimea.

Se propune o învelitoare autoportantă semirotundă, cu arce alcătuite din profile galvanizate ambutisate; astfel se vor colecta apele pluviale pe lateralele clădririi, prin rigole, către sistemul de pluvial gravitaţional, care le va deversa în râul Mureş după filtrarea acestora prin denisipatorul prevăzut.

Şase luni

Investiţia din Subcetate se va realiza pe durata a şase luni, strict execuţiei acoperişului fiindu-i alocate 75 de zile.


Nu ii tocmai ce avem nevoie acum, dar daca tot ii sa o faci cum trebuie, de ce nu se face un patinoar in toata regula, care sa fie folosit mai mult de 3 luni pe an?
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)