Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stadionul "Motorul"
15-03-2017, 16:59,
RE: Stadionul "Motorul"
Mai reface Primăria arena „Motorul”? Deocamdată, Falcă a vorbit doar despre investiții la „ICRTI”


Brandul numărul unu al Aradului a trăit una dintre rușinile existenței sale odată cu mutarea din oraș. Am ajuns și anul de restriște 2017 în care municipiul nu mai poate oferi UTA-ei o arenă capabilă să găzduiască în condiții normale nici măcar partidele le nivelul ligii secunde. Jocurile cu Voluntari sau Poli sunt doar două din șirul de umilințe trăite de arădeni ca urmare a gazonului impracticabil.


http://sportarad.ro/2017/03/15/mai-refac...-la-icrti/


Se incearca oare mutarea direct pe UTA??
Conducerea clubului a acceptat situația, a mutat echipa la Șiria, urmând ca la vară să se întoarcă pe „Motorul”, unde autoritățile locale au promis investiții de sute de mii de euro în refacerea gazonului, dar și mărirea capacității arenei. Lucrările nu au început până la această dată și, dacă am fi să ne luăm după Gheorghe Falcă, ele nici nu vor mai demara vreodată. Primarul a organizat, marți, o conferință de presă în care a prezentat cele mai mari noi investiţii pe care Primăria Arad le-a pregătit pentru acest an, fie că vorbim despre fonduri din excedentul bugetar, fie de cele destinate investițiilor anuale.

Aradon.ro a făcut o înșiruire a investițiilor pe 2017, pe care, pentru conformitate, vi le prezentăm și noi: *regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din cartierele Alfa, Faleză Mureş, Confecţii, Micălaca; *extinderea sistemului de canalizare menajeră în cartierele municipiului Arad; *amenajarea legăturii rutiere între strada Cometei şi centura de nord; *construire pod peste râul Mureş, inclusiv legăturile rutiere între strada Andrei Şaguna-Calea Timişorii (POR); *reabilitare străzi în municipiul Arad, etapa a doua (PNDL); *reabilitare clădire unitate militară, zona Gai; *mansardare la Grădiniţa PP Elefănţelul Alfa; *reabilitare clădire Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” (PNDL); *reabilitare clădire Colegiul Naţional Preparandia (PNDL); *reabilitare instalaţie termică Liceul Tehnologic „I. Moldovan”(PNDL); *reabilitare clădire şi instalaţii la „Csiky Gergely” (PNDL); *reabilitare faţadă clădire ORL-Oncologie-Oftalmologie-Dermatologie; *reabilitare clădire Teatrul Clasic „Ioan Slavici”; *Complex sportiv, zona Câmpul Liniştii; *acoperire Patinoar, municipiul Arad; *pe ştrand: reabilitare corp A şi B+amenajare garderobă şi casete valori; *Capelă Cimitirul Pomenirea.

Așadar, la capitolul investiții noi, la capitolul sport găsim doar „Complexul sportiv, zona Câmpul Liniştii”, „ICRTI” – cum e cunoscut de iubitorii sportului rege din Arad. Vrem să credem că Falcă a avut un mic lapsus, sau că, ridicată la doar 600 de mii de euro, reabilitarea arenei din Aradul Nou nu se încadrează printre investițiile mari ale municipalității în 2017. Deși, ceva ne spune că, spre exemplu, mansardele de la Grădinița PP Elefănțelul Alfa (a nu se înțelege că minimalizăm aceste lucrări) nu se ridică la 2,6 milioane de lei.

Recent, Suporter Club UTA a dat un comunicat prin care spunea, printre altele, că nu va mai accepta o altă bătaie de joc la adresa grupării favorite. S-ar putea ca aceasta să prindă contur mai repede decât am fi crezut, sau, poate, Falcă a avut o mică scăpare.
Răspunde
15-03-2017, 20:39,
RE: Stadionul "Motorul"
Nu stiu cum face dar sa faca macar unul dintre ele. ICRTI e ok, cand Neuman e gata, Icrti e foarte aporape de stadionul principal dar din cate vad nu se lucreaza la nici un teren. Foarte greu merg treburile!
Răspunde
21-03-2017, 13:30,
RE: Stadionul "Motorul"
Se mișcă ceva pe „Motorul”, dar nu la nivel de gazon, echipa își schimbă locațiile de antrenament


De ieri, Primăria a început timid lucrările de reamenajare a arenei „Motorul”. Deocamdată, se acționează doar pe laturile terenului, respectiv s-au desființat gardurile și s-au făcut primele măsurători pentru a se turna fundația noilor tribune.

Deocamdată, la nivel de gazon, „Cuiul lui Pepelea” din Aradul Nou, nu s-a mișcat nimic și e greu de prevăzut când se va întâmpla asta. Gazonul hibrid de genul celuia de pe „Nou Camp” sau „City of Manchester”, respectiv operațiunea de montare a acestuia,  costă câteva sute de mii de euro, bani pe care nu i-am regăsit la capitolul investiții al instituției de la kilometrul zero pe anul 2017. Poate, or fi prinși la reparații…

În tot acest timp, echipa își mută încet dar sigur locațiile de antrenament. Există variantele stadionului „Gloria”, dar și terenurile de la ICRTI și Sânicolau Mic. În această dimineață, utiștii s-au antrenat la Sala de Fitness Cross Arad, urmând să aibă parte de o săptămână foarte grea, cu ședințe axate (chiar și două pe zi) pe pregătirea fizică. Se pare că Bogdan Burlă se va antrena normal, în timp ce Polgar rămâne deocamdată pe margine.

Vă reamintim că UTA are parte de etapă liberă la finalul acestei săptămâni ca urmare a excluderii din campionat a celor de la Șoimii Pîncota.
http://sportarad.ro/2017/03/21/se-misca-...trenament/
Răspunde
27-03-2017, 15:28,
RE: Stadionul "Motorul"
Din punctul meu de vedere este dezastru la "Motorul". Lucreaza doi muncitori ce sapa ceva gropi manual undeva la tribuna a II-a.
Asta e marea lucrare promisa de catre Ignat si Primarie.

Din pacate ne-au mintit din nou si ii doare in paisprezece. N-o fi nimic si chiar daca o sa fie ceva, o sa fie o mare fusereala de cea mai proasta calitate. Nici vorba sa se fi apucat de teren.
Tupeul si indolenta lor depaseste orice limita.
Răspunde
28-03-2017, 5:29,
RE: Stadionul "Motorul"
A aparut si articolul e tema asta: http://sportarad.ro/2017/03/27/s-sapat-p...2017-2018/

Trist, nu cred ca o sa refaca nici un gazon. Trebuia deja sa fie ras ala existent daca se vroia ceva. Falca da vina pe buget...mare javra!
Răspunde
28-03-2017, 9:39,
RE: Stadionul "Motorul"
E adevarat ca e limitat de proceduri ACUM, insa se puteau gasi solutii daca isi dadeau un minim interes inca din pauza competitionala dupa rusinea cu voluntariul...ca sa nu mai vorbim de faptul ca de ani de zile se plange UTA de calitatea gazonului si de lipsa terenurilor de antrenament din Arad.

Iar acum se prevaleaza de faptul ca timpul e scurt pt licitatii si amenajari ample insa adevarul e ca pe varianta "rapida" si firmele vor fi "de casa" si comisionul va fi mai gras . Ce conteaza ca se arunca pe apa sambetei alte sute de mii de euro care puteau urgenta poate lucrarile la Francisc Neuman, ce conteaza ca gazonul probabil va fi cu un 15-20% mai bun in cel mai bun caz , ce conteaza ca mintim in conferinte de presa si anuntam gazoane "de sampions lig" si stadioane peste stadioane si in realitate dam cu var si aruncam 3 seminte peste gazon, banul sa curga ca prostii voteaza la infinit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ....macar a facut ceva
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
01-04-2017, 1:42,
RE: Stadionul "Motorul"
Totusi, ce vor sa faca cu santurile alea sapate pe langa gazon ?
Răspunde
01-04-2017, 7:42, (Ultima modificare: 01-04-2017, 7:42 de Redpunk_one.)
RE: Stadionul "Motorul"
Fundatie pt garduri. Vor aduce tribune mai mari si le vor apropia de gazon si mai mult
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
01-04-2017, 12:24,
RE: Stadionul "Motorul"
Si sa vezi apoi infern pe Motorul cu 4000 de locuri si mai aproape de gazon Big Grin , mai ca ne si dorim sa nu se grabeasca cu noul stadion.
Răspunde
01-04-2017, 17:29,
RE: Stadionul "Motorul"
sa fim seriosi... acustica 0
Răspunde
01-04-2017, 18:53,
RE: Stadionul "Motorul"
Serios? Gardul o sa fie la 1m de linia de margine?  Nu se lovesc jucatorii de gard?  E regulamantar?
Răspunde
01-04-2017, 21:52,
RE: Stadionul "Motorul"
Nu o sa fie la un metru de gard, exista o distanta minima (nu stiu acum cat e) care va fi respectata. Nu cred ca asta e problema.
Stiu ca acolo erau vreo 6 metri din linia de aut pana la gard.
Răspunde
02-04-2017, 15:08,
RE: Stadionul "Motorul"
(01-04-2017, 21:52)Kidu a scris: Nu o sa fie la un metru de gard, exista o distanta minima (nu stiu acum cat e) care va fi respectata. Nu cred ca asta e problema.
Stiu ca acolo erau vreo 6 metri din linia de aut pana la gard.

Acum vor fi undeva la 3-4 metri distanta din linia de aut. Dar pana il fac... mi se apleaca.
PS: La un meci cu Poli, iti dai seama cate seminte si flegme vor zbura, data trecuta s-a incercat dar fiind mai departe, nu "ajungeau calumea", acuma va fi mult mai simplu.  Big Grin   Personal, nu-s "fan" de asemenea "comportament", dar stii cum e, nu putem noi controla manifestarile altora.
<--> FORZA UTA <-->
Răspunde
20-04-2017, 16:13, (Ultima modificare: 20-04-2017, 16:36 de Burebista.)
RE: Stadionul "Motorul"
Am trecut astazi pe la stadion...lucrarile stagneaza... Au fost aduse ieri, in schimb, primele mostre de gazon (100% natural, nu hibrid sau sintetic), provenite, din sursele noastre, de la firma din Oradea.

[Imagine: 20170420_143026.jpg]

[Imagine: 20170420_142708.jpg]

[Imagine: 20170420_142931.jpg]
Răspunde
20-04-2017, 16:44,
RE: Stadionul "Motorul"
'Liga Profesionistă de Fotbal își dorește ca sezonul 2017-2018 să înceapă cât mai repede. Play-off-ul actualei ediții de campionat se va încheia la jumătatea lunii mai, 13-14 mai, în timp ce play-out-ul se va termina la începutul lunii iunie, pe 4-5 iunie. LPF dorește ca noul campionat să înceapă la jumătatea lunii iulie, adică pe 16-17 iulie 2017. Actualul sezon din Liga 1 a început pe 22 iulie 2016...'

Sursa: digisport.ro

Sunt curios, in cazul in care promovam, cum se vor mai scuza. Au ramas mai putin de 3 luni...
Răspunde
20-04-2017, 17:51,
RE: Stadionul "Motorul"
Daca nu fac drenaj la teren poate sa puna si gazon din Anglia ca tot in mocirla vom juca cind ploaie.
Ave UTA, morituri te salutant !
Răspunde
21-04-2017, 3:30, (Ultima modificare: 21-04-2017, 4:52 de adymax.)
RE: Stadionul "Motorul"
Aici vedeti cam ce trebuie instalat, ma indoiesc ca firma din Oradea sau poate oricare din Ro stie sa faca o lucrare asa ampla:

https://www.youtube.com/watch?v=yGACbq4MdHw

Ceva de lecturat de tema asta:
Diagrama de la pagina 106 explica cel mai bine cum arata un sistem de drenaj.
http://www.stma.org/sites/stma/files/Con...ainage.pdf

http://sheltonsdrainage.com/uploads/docs...wnload.pdf
Răspunde
21-04-2017, 6:39,
RE: Stadionul &quot;Motorul&quot;
Asa-i adymax...nu e totuna sa faci contract cu o firma care poate iti da un pret mai mic (spun poate, fiindca de multe ori in Ro nu se intampla asta) si nu are experienta necesara sau o firma cu experienta de zeci de ani care e specializata in instalarea de gazoane de la A la Z si in intretinerea lor.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)