Stadionul "Francisc Neumann"
20-06-2018, 12:04,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Autorizația de construire a stadionului UTA, până în… mai 2019


Primăria susține că finalizarea lucrărilor va avea loc, totuși, în acest an, dar autorizația a fost prelungită astfel încât recepția lucrărilor să aibă loc pe durata de valabilitate a documentului.

Îngrijorare printre microbiștii arădeni, care se tem că stadionul UTA nu va fi gata în acest an, așa cum anunțase administrația locală în urmă cu o lună. Temerile s-au înmulțit pentru că în răspunsul primit de un arădean de la Poliția Locală, postat pe Facebook, se arată că autorizația de construire a fost prelungită de Primăria Arad până în 20 mai 2019.

Sesizarea
În 22 mai, arădeanul Marcel Chișcan a depus, la Poliția Locală, o sesizare privind lipsa panoului informativ de la șantierul stadionului. ”Pe strada Calea Aurel Vlaicu din Arad, în zona UTA se află în construire o construcție ce pare a fi, într-un viitor foarte îndepărtat, un stadion. La construcția în cauză, începând cu 21 mai 2018, nu există afișat panoul investiției conform cerințelor și prevederilor Legii 50/1991”, se arată în sesizare. Arădeanul a cerut Poliției Locale să verifice dacă pentru obiectivul în cauză mai există eliberată autorizație de construire în termen de valabilitate și dacă au fost aplicate sancțiuni pentru lipsa panoului.

Răspunsul
Poliția Locală i-a transmis arădeanului răspunsul zilele trecute, arătând că a făcut verificări pe teren în 25 mai (după trei zile de la sesizare), iar ”în fața stadionului UTA era afișat panoul de identificare a investiției”. Nu se spune dacă a fost aplicată vreo sancțiune, dar se deduce că nu a fost cazul. Documentul i-a atras însă atenția destinatarului asupra altui fapt, respectiv data prevăzută pentru finalizarea lucrărilor. ”Vă aducem la cunoștință că lucrările se execută în baza Autorizației de Construire nr. 424 din 12 mai 2015 emisă de Primarul Municipiului Arad pentru <<mărirea capacității peluzelor stadionului UTA – Francisc Neumann>> a cărui termen de valabilitate a fost prelungit până la data de 20 mai 2019”, se arată în răspuns.

Primăria clarifică
Fotografia cu răspunsul Poliției Locale a fost preluată și redistribuită pe Facebook de mai mulți arădeni, atrăgând comentarii mai ales printre microbiști, care se tem că lucrările la stadion nu vor fi încheiate în acest an.
Într-un răspuns care ne-a fost oferit de Primăria Arad se arată însă că ”termenul autorizației de construire a fost stabilit astfel încât recepția investiției să se facă pe durata de valabilitate a autorizației”. ”Este o condiție impusă de legislația în vigoare. Constructorul însă are la dispoziție șase luni de zile să finalizeze lucrările prevazute în contract”, a mai precizat Primăria.

Șantier până în noiembrie
În urmă cu trei săptămâni, când Jurnal Arădean și Aradon au solicitat Primăriei clarificări privind momentul finalizării lucrărilor, s-a anunțat că este vorba de luna noiembrie 2018: ”Societatea S.C Tehnodomus SRL, în calitate de câştigător al contractului de proiectare şi execuţie <<Lucrări de mărire a capacităţii peluzelor stadionului UTA>>, a solicitat Primăriei Municipiului Arad decalarea termenului de finalizare a lucrărilor cu 6 (şase) luni, invocând pe de o parte neeliberarea amplasamentului prezentei investiţii, prin demolarea Turnului Radio, a Clădirii Spălătoriei şi a Creşei UTA, iar pe de altă parte înregistrarea unei întârzieri de 186 de zile a termenului de finalizare ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Mai mult decât atât, a fost necesară o reproiectare a acoperişului tribunelor pentru a corespunde noilor reguli privind protecţia impotriva incendiilor. Primăria Municipului Arad a avizat acest nou termen de finalizare a lucrării şi a eliberat autorizaţia de construcţie”.
Dispariția panoului
Modernizarea Stadionului UTA ar fi trebuit să fie încheiată, de fapt, în 21 mai 2018, conform contractului semnat de Primăria Arad cu firma Tehnodomus. Această dată era înscrisă și pe panoul informativ de pe șantier, care a fost demontat de muncitori în luna mai, după ce pe Facebook arădenii au criticat amânarea inaugurării. Fotografiile postate, pe care era marcat cu roșu termenul contractual depășit, au atras numeroase critici și a avut loc inclusiv un eveniment de ”inaugurare” a stadionului de către sute de arădeni nemulțumiți. Pentru a fi ironici, aceștia ”au tăiat panglica” în locul autorităților, care nu au reușit să se țină de promisiunea de a da în folosință obiectivul în primăvara acestui an. Ulterior, panoul a fost amplasat din nou, însă data finalizării lucrărilor a fost schimbată, fiind trecută data de 23 noiembrie 2018. Rămâne de văzut dacă această dată va fi respectată, în condiţiile în care pe şantier nici vorbă de agitaţie.

http://www.aradon.ro/autorizatia-de-construire-a-stadionului-uta-pana-in-mai-2019/2063309
Răspunde
20-06-2018, 13:04, (Ultima modificare: 20-06-2018, 13:05 de Indianredskin.)
RE: Stadionul &quot;Francisc Neumann&quot;
In Mai 2019 se prelungește cu 6 luni și tot așa până când odată tot o să fie gata dar costurile  vor fi mult mai mari și calitatea lucrărilor slabă.. cum dracu au avut tupeul Tehnodomus să spună că din cauza vremii au întârziat cu lucrările când ei nu au lucrat nici atunci nici acum pe vreme bună?
Răspunde
20-06-2018, 13:15,
RE: Stadionul &quot;Francisc Neumann&quot;
Sa nu le bagi p***-n gura? Sa nu ii faci in toate felurile pe ordinarii astia? La pasaj i-au ***** cei de la Timisoara, din pacate nu avem control de calitate asupra lucrarii sa stim daca s-au respectat toate lucrurile. Puie malca
Răspunde
20-06-2018, 13:26,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Deci Mai 2019, pai ei nu lucreaza acum cand e vreme buna, or sa finalizeze lucrarea in lunile de iarna? Niste mincinosi, degeaba asteptam alegerile, tot Falca iese primul, oamenii sunt naivi rau de tot!!!!!!!!
Răspunde
20-06-2018, 13:55,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
(20-06-2018, 13:26)Adrian07 a scris: Deci Mai 2019,  pai ei nu lucreaza acum cand e vreme buna, or sa finalizeze lucrarea in lunile de iarna?   Niste mincinosi, degeaba asteptam alegerile, tot Falca iese primul, oamenii sunt naivi rau de tot!!!!!!!!

Pe sloganul : a furat dar a și făcut.
Răspunde
25-06-2018, 11:32, (Ultima modificare: 25-06-2018, 11:33 de psv.)
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Ieri in jurul orei 13:00 la peluza Nord se executau cofraje la spatiile interioare.Parea o activitate mai energica peste ceea ce eram obisnuit sa vad in mod regulat. .Undeva la 10-15 persoane erau concentrate in zona.E foarte posibil sa fie muncitorii care in cursul saptamanii sunt alocati la pasaj iar cum duminica nu se lucreaza acolo....
Răspunde
26-06-2018, 19:14, (Ultima modificare: 26-06-2018, 19:15 de Old UlTrA.)
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
La pasaj nu lucreaza Tehnodomus ,lucrarea e data in subantepriza unei firme din Oradea
Ave UTA, morituri te salutant !
Răspunde
04-07-2018, 13:31,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
De rasu' plansu...cica au vrut cei de la Tehnodomus sa se apuce de montat tabla pe acoperis dar stupoare , nu au primit(inca) aviz ISCIR deoarece conditiile de pozitionare a nacelei nu erau conforme....
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 11 Musafir(i)