Stadionul "Francisc Neumann"
11-12-2018, 11:57,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Si ambitia stupida de la inceput, de a cosntrui stadionul prin bani de la bugetul local, pe cand la celelalte stadioane, fondurile din ce stiu au venit de la Ministerul Dezvoltarii si UE.
Răspunde
11-12-2018, 12:52,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Da bine sa te lauzi la pulime ca l-ai facut din banii tai cand in realitate ai sifonat si ti-ai batut joc de proiect dupa cum ai avut tu chef.
Răspunde
11-12-2018, 12:56,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Exact, si ma repet, ori sunt eu chiar chior, dar nu arata deloc ca si in proiect...deci " they cut some corners" cum ar zice englezul Smile
Răspunde
11-12-2018, 14:48,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
(11-12-2018, 11:19)psv a scris: Eu zic ca esti prea prapastios, oare ce i-ar putea opri sa lucreze de exemplu la montarea scaunelor avand in vedere ca stadionul este acoperit?

Salut, nu sunt ,, prăpăstios “ doar realist.? 
Iarna asta chiar a ținut vremea cu ei și realizările unde sunt ? Nu au lucrat deloc când vremea a fost foarte bună.Sa te chinui atâția ani ptr un stadion de 12.000 de locuri, e jenant .Nu au terminat nici grupurile sanitare de sub peluze , unde puteau lucra indiferent de vreme , ce așteptări sa mai avem atunci?
Vom trăi și vom vedea, odată tot îl termină și atunci să vezi fast la inaugurare?

O zi bună tuturor.
Răspunde
10-01-2019, 19:59,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Desi eu unul nu cred ca vom juca pe FN decat din 2020 va intreb cat de realistic ar fi sa incepem sezonul 2019-2020 in Vlaicu.
Cine stie ce anume mai au de finalizat cei de la Tehnodomus?
Care ar fi lucrarile minime la stadion ca sa putem juca acolo? Eu unul ma gandesc la:
- Finalizarea instalarii suprafetei de joc, care este in lucru si pana in August ar trebui sa fie finalizata.
- Instalatia de noctura + tabela/tabele - aici parca la sfarsitul anului trecut era in derulare ceva licitatie.
- Finalizarea actualelor lucrari ale celor de la Tehnodomus care nu stiu exact ce mai presupun.
- Montarea scaunelor in tribune - aici oare trebuie alta licitatie sau o vor face tot cei de la firma de casa?
- Montarea turnichetilor - nu stiu daca sunt obligatorii sau se poate intra ca si pe Motorul, cel putin provizoriu.
- Vestiare, sala pt interviuri ?
- Amenajarea zonelor din preajma stadionului, inlaturarea turnului radio, demolarea cladirilor vechi dintre stadion si blocurile ARED si amenajarea unor parcari.
Acusi e mijlocul lui Ianuarie, ar mai fi cam 7 luni bune de lucru.....greu de crezut ca in curand vom vedea acolo 60-70 de muncitori care sa-i dea bice.
- Apropo, ce lucrari mari mai au in derulare cei de la Tehnodomus pe langa Podul din Timisoara? La bazinul de inot au terminat, pasarela de pe centura e gata, Palatul Cultural de asemenea....cine stie poate vedem o mobilizare exemplara in curand..... Smile
Răspunde
11-01-2019, 10:40,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Hmm, greu daca nu imposibil cu administratia pe care o avem dar sa le luam pe rand:

1) Suprafata de joc: aici stiu ca cei de la "Rulouri de Gazon" incearca sa convinga Primaria ca proiectul lor tehnic e gresit si fac o mare greseala daca lucreaza asa cum s-a cerut in caietul de sarcini. Eu unul ii cred pentru ca ei sunt profesionistii si nu tilicarii care au facut caietul ala de sarcini pe genunchi. Nu stiu care e situatia la zi dar si asta poate genera blocaj.
In Alta ordine de idei cele sapte luni ar fi suficiente sa se termine lucrarea.

2) Nocturna + tabele: aici e mai complicat pentru ca lucrarea trebuie atribuita prin licitatie asa cum ai spus si tu, probabil o va castiga Elba insa nici ai nu am informatii actualizate la zi sa stiu care e stadiul prezent insa alt motiv de inatrziere.

3) Restul de lucrari ar fi: finalizat tribuna oficiala cu toate utilitatile ei unde avem si lift, finalizat grupurile sanitare si toate celelalte utilitati de sub tribune cu tot cu instalatiile electrice, montat scaune, montat balustrade si alte elemente de siguranta, vestiarele unde e nu e deloc putin lucru, amenajat caile de acces, amenajat parcarile. Cam tot ce ai enumerat si tu iar asta necesita timp la cum lucreaza mortii astia.

Stadionul asta imi lasa un gust amar, mai ales cand vad cum s-a lucrat in bataie de joc si in ce perioada de timp. Administatia asta nu e stare de nimic, absolut de nimic.
Răspunde
11-01-2019, 14:50,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Din ce a postat Oli in urma cu ceva timp, am vazut ca autorizatia de constructie e valabila pana in 20 mai 2019. Pana atunci tehnodomus trebuie sa finalizeze partea lor de lucrari. Zilele trecute au montat scarile de acces la tribuna I, au inceput sa monteze jgheaburile de scurgere, la grupurile sanitare s-a pus faianta, gresia, tavanul din rigips si s-a comandat tamplaria din pvc. Din ce am aflat de pe santier, nocturna si tot ce tine de iluminat va fi pe licitatie, scaunele, prelata sau ce o fi aia, e posibil sa fie montate de Recons, am inteles ca e firma primariei si unele lucrari la stadion vor fi facute cu ei pentru a nu se face o noua licitatie. Pe santier se stia ca partea din spate a stadionului se va inchide cu o prelata, am si postat in urma cu cateva luni detalii, a venit falca si a spus asta de parca era decizia lui luata pe moment, probabil a spus asta atunci, la acel interviu, tocmai pentru a justifca intarzierile.
Ce e ciudat e ca au inceput sa monteze jgheaburile pe stalpii de la peluza fara sa fie finisati.
Grupurile sanitare sunt acoprite cu tabla si arata foarte urat.
La tribuna I inca e foarte mult de lucru, de abia acum au adus boltarii (sunt peste 20 de paleti) in zona vestiarelor.
La peluze si tribuna II au finisat scarile si gradenele cu CM 11 , au sudat gradenele sa nu se mai miste.
Din ce am vazut pe panoul de informare al celor de la "Rulouri de gazon", termenul de finalizare al gazonului e pana in aprilie, probabil au pus presiune pe cei de la tehnodomus sa monteze scarile de acces la tribuna I, pentru a scoate macaraua de pe suprafata unde urmeaza sa fie montat gazonul.
Personal nu cred ca stadionul va fi finalizat anul asta, nu in ritmul asta, pe santier sunt in zilele bune maxim 15 muncitori, daca tine frigul asta toata luna februarie e clar ca nu se poate zidi nimic la tribuna I, mai sunt de turnat sape, balustrada de la ultimul nivel.
Ionut Popa declara altceva: "Stadionul va fi gata la vară, am vorbit cu domnul Falcă (n.r. primarul Aradului), el este primul care dorește ca din toamnă să jucăm pe noul stadion."
https://sptfm.ro/2019/01/07/exclusiv-ion...oua-arena/  
Nu am timp sa-i cred!
Istoria adevarata nu se invata la scoala!
Răspunde
11-01-2019, 20:18,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Eu unul mi-as dori sa fim putin mai activi in acest sens, sa ne implicam mai mult, poate prin SCU. Sa discutam cu constructorul, sa cerem o intrevedere sau poate sa ne raspunda in scris la unele intrebari - chiar nu cred ca nu ar fi deschisi la o simpla discutie amicala macar sa intelegem si noi de ce nu sunt mai mult de 10 oameni la stadion si nu se executa mai multe lucrari in acelasi timp, etc. Am fi putut sa colaboram cu ei sa facem o macheta a stadionului sa o afisam undeva, la mall sau la OLP. As vrea sa ne implicam si sa venim cu propuneri cum sa desenem tribunele si peluzele din culorile scaunelor.
Pe de alta parte sunt foarte curios cine se va ocupa de administrarea stadionului cand va fi gata - sper din tot sufletul ca nu Primaria sau Reconsul sau alte capuse din astea ale administratiei locale, ar trebui incheiat un contract cu o firma externa care sa-l gestioneze - ati auzit ceva in acest sens?
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 8 Musafir(i)