Stadionul "Francisc Neumann"
16-01-2020, 15:24,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Pai ieri s-au deschis ofertele( inca nu este clar daca s-a depus vreuna), avem apoi evaluare ,declararea castigatorului si inca 10 zile tremen pentru eventuale contestatii ,.....abia apoi se poate anunta castigatorul si se poate semna contractul de executie.
Vad ca in decembrie s-a emis o noua autorizatie de constructie pentru stadion, asta e bine ca nu mai trebuie sa astepte viitorul executant si sa se piarda alte zile/saptamani pretioase.
Răspunde
20-01-2020, 14:24, (Ultima modificare: 20-01-2020, 14:25 de alex13.)
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Soarta stadionului „Francisc Neuman” în mâinile Drast Company?

Ziua de 15 ianuarie 2020 a fost ultima în care firmele interesate să ducă la bun sfârșit construcția arenei „Francisc Neuman”  și-au putut depune candidaturile sub forma unor oferte. Experții din Primărie sunt la ora evaluării și, deocamdată, se menține tăcerea în jurul firmei câștigătoare și, bineînțeles, termenelor în care aceasta trebuie să se încadreze pentru a preda la cheie arena de 11,500 de locuri din Calea Aurel Vlaicu.

Așadar, a trebuit să săpăm puțin și am aflat că o singură societate, respectiv SC Drast Company SRL, cu sediul în Arad, a depus oferte pentru ambele loturi de lucrări. Într-unul sunt prinse finisajele la tribune și peluze, respectiv dotarea vestiarelor, grupurilor sanitare și alte dependințe, iar în celălalt sunt prevăzute lucrările la hotelul de 12 camere al arenei, sau celelalte facilități de la ultimul nivel pentru presă și televiziuni, plus închiderile arenei. Pentru primul caiet de sarcini suma de execuție estimată este de 6884203,69 de lei, iar pentru cel de-al doilea 9493804,31 de lei. În total, 3,42 de milioane de euro, dar suma nu include TVA-ul.
SC Drast Company SRL e înființată în anul 2003, iar în ultimii ani a fost foarte activă în municipiul și județul nostru. Are peste 80 de proiecte finalizate, de la construcții de la zero, amenajări sau renovări. Între acestea amintim construcția stadionului din Beliu, dar și renovări la Hotel Continental, Colegiul Tehnic și de Protecția Mediului, Cinema Arta, sediul Gărzii de Mediu etc.


Probabil, e chestiune de zile până când Primăria va declara câștigătoare frima Drast Company. Dacă se confirmă și faptul că doar aceasta a participat la licitație, nu va mai exista termenul de două săptămâni necesar pentru eventuale contestații și contractul se poate semna. De la acel moment, conform celor declarate de diriguitorii orașului, stadionul ar trebui să fie gata în 4 luni de zile, însă rămâne de văzut dacă acest termen va fi cu adevărat impus în contract.
Cheltuielile municipalității cu stadionul vor ajunge la 53.060.551 lei, cu tot cu TVA. Fiindcă s-a schimbat culoarea Guvernului, rămâne de văzut dacă pe ultima sută de metri, Compania Națională de Investiții va trimite bani către colegii peneliști din administrație, în așa fel încât cheltuielile cu gazonul și iluminatul (aprox. 2,5 milioane de euro) să fie decontate retroactiv din fonduri guvernamentale.
Firma Tehnodomus a început lucrările la arena „Francisc Neuman” în urmă cu aproape 6 ani de zile, dar nu a și finalizat-o pe motiv că angajatorul, municipalitatea, a schimbat proiectul pe parcurs, iar costurile au crescut. A fost invocată în special trecerea de la clasificarea UEFA 2 la UEFA 4 a stadionului, dar și alte ajustări din partea celor de la ISU după tragicul eveniment din clubul Colectiv din toamna lui 2015.


https://www.sportarad.ro/2020/01/20/soar...t-company/
Răspunde
28-01-2020, 17:24,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Legat de stadion conform SICAP , s-a trecut de faza depunerilor de oferte si evaluare tehnica iar acum sunt la faza de evaluare financiara.Mai exista ulterior doua etape , deliberare si atribuire.
Răspunde
10-02-2020, 11:37,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Circula ceva zvonuri pe sportarad ca nu avem constructor la stadion nici dupa ultima licitatie. Stie cineva mai multe despre acest subiect?
Răspunde
10-02-2020, 22:05,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
(10-02-2020, 11:37)sabau15 a scris: Circula ceva zvonuri pe sportarad ca nu avem constructor la stadion nici dupa ultima licitatie. Stie cineva mai multe despre acest subiect?

Am gasit si eu raspunsul lui Bibart pe FB la un comment, cred ca se referea la licitatie initiala din toamna nu la  asta ultima, cel putin asa sper:

https://m.facebook.com/story.php?story_f...%2As%2As-R
Răspunde
10-02-2020, 23:13,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
(10-02-2020, 22:05)adymax a scris:
(10-02-2020, 11:37)sabau15 a scris: Circula ceva zvonuri pe sportarad ca nu avem constructor la stadion nici dupa ultima licitatie. Stie cineva mai multe despre acest subiect?

Am gasit si eu raspunsul lui Bibart pe FB la un comment, cred ca se referea la licitatie initiala din toamna nu la  asta ultima, cel putin asa sper:

https://m.facebook.com/story.php?story_f...%2As%2As-R

Chiar la prima licitatie se refera.
Răspunde
14-02-2020, 9:31,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Atunci cand va fi, daca nu ne vom organiza cu cea mai mare huiduiala la inaugurare incat sa le fie frica si sa se gandeasca la asa ceva..........


Luni va fi Ziua Z pentru Stadionul Francisc Neuman! Ei spun că va fi finalizat la timp, dar au o problemă: Cine taie panglica?

Când scriu despre Stadionul Francisc Neuman mă tot gândesc ce este: odisee sau epopee? Mie îmi pare că este și una, și alta. Au trecut șase ani, sau, ca să fiu mai precis, în această vară se împlinesc șase ani de la demolarea arenei pe care UTA și-a scris legenda, acea legendă în care a răpus balauri ca Feyenoord, legenda aia care a adus șase titluri de campioană la Arad și două cupe ale României, și totodată legenda lui Petschovski, a lui Coco Dumitrescu sau a lui Domide și ceilalți mari fotbaliști.

De pe acea arenă au izvorât poveștile bunicilor și părinților noștri care ne spuneau cu mândrie: „Am fost acolo, pe stadion, la acel meci. S-a umplut cu trei ore înainte. Eram 17.000 de oameni acolo…”

Arena care întârzie să se nască nu va mai găzdui niciodată 17.000 de oameni. Poate dacă o umplem cu liliputani, dar și atunci e greu pentru că se vor opune federalii să-i lase să treacă de turnicheți.

Povestea Stadionului Francisc Neuman este o epopee chiar dacă nu a fost scrisă – încă – în versuri. Este ca un poem de mari dimensiuni în care se povestesc fapte eroice, legendare, de o însemnătate deosebită pentru viața acestei urbe. În același timp, este și o odisee, este ca o călătorie lungă și plină de aventuri, un șir de întâmplări neprevăzute.

Ei, oficialii Aradului – că sunt deja tot mai mulți – ne tot spun că în acest an va fi gata. Noi, chiar dacă am uitat ziua în care am avut încredere într-un politician, credem, dar credem pe criteriile noastre. Un prim criteriu ar fi echipa UTA, o echipă care s-a plasat foarte bine în lupta pentru promovarea în Liga 1. Un al doilea criteriu ar fi faptul că este an aniversar, anul în care simbolul Aradului, UTA, împlinește 75 de ani. Iar al treilea criteriu, deloc de neglijat, este faptul că este an electoral. Ce noroc pe noi…

În ultimul timp, Bibarț și Bîlcea, primarul de conjunctură și „wanna be” primarul (n.m. adică cel care se dorește primar), ne-au tot spus că licitația pentru finalizarea arenei va fi gata în ianuarie și lucrările vor începe în jurul datei de 15 februarie. I-ați crezut? Noi, nu! După șase ani de basme ale legendarului europarlamentar, ne-a cam trecut cu încrederea. Și nu ne-am înșelat. Suntem în 13 februarie. Sâmbătă va fi 15 februarie. Vă asigurăm că nu vor începe lucrările, iar acest lucru este mai limpede decât apa cristalină din hitul lui Cristi din Banat. De ce? Pentru că încă nu a fost desemnată firma care să finalizeze lucrările la stadion.

De la Primărie am aflat că luni va fi Ziua Z. Luni se vor deschide plicurile. Dar care plicuri, că sunt… numai unul. Da, știu, nu a sunat românește. Dar măcar dacă se lucra ungurește, că ăia au terminat șapte stadioane de când au început ai noștri să-l facă pe ăsta din Vlaicu…

Deci, va fi un singur plic, cel cu firma care a făcut unica ofertă pentru finalizarea arenei. Dar încă se deliberează. Primăria vrea, citez: „Să ne asigurăm că poate să ducă la bun sfârșit în ce se bagă”. AMIN! Așa să fie…

Deci, luni va fi anunțată firma și într-una din zilele săptămânii viitoare se semnează contractul. Când vor începe lucrările și când vor fi finalizate? Greu de dat un răspuns. E o ecuație mai dificilă decât punctul doi de la Olimpiada de matematică de la Moscova din 1993. Toamna… Pe vremea aia UTA avea 17.000 de spectatori la victoria cu Steaua lui Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Prodan sau Gâlcă. Adi Ungur mai ține minte și acum cum ploua la ora jocului… Și suta de mărci primită după meci. Erau mărci pe atunci…

Ca și cum ar fi gata cu firma care finalizează lucrările, deja e bătălie mare pe cine fi personajul care va tăia panglica? Europarlamentarul vrea să o taie el, Bibarț zice că-i a lui, dar Bîlcea vine pe turnantă: „Eu, eu, eu! Și Geani…” Va fi bătaie pe panglica aia și intuim că va fi luuuuungă!

Dar dacă nu va fi niciunul dintre cei trei? M-a sunat un prieten să îmi spună că, teoretic, ar fi posibilă și varianta asta… Dar pentru asta trebuie să trecem pe la secția de votare! Mai este până atunci.

https://specialarad.ro/luni-va-fi-ziua-z-pentru-stadionul-francisc-neuman-ei-spun-ca-va-fi-finalizat-la-timp-dar-au-o-problema-cine-taie-panglica/
Răspunde
Ieri, 16:17,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
S-a atribuit contractul pentru finalizarea stadionului catre cei de la Drast , care au fost si singurii ofertanti!
Răspunde
Ieri, 17:14,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Iar termenul de executie sa marit de la 4 luni la 6 luni. Astfel daca promovam nu vom juca la Arad primele 4-5 meciuri, asta in cel mai bun caz.
Răspunde
Ieri, 19:49,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
Stiu ca nu mai e loc de jumatati de masura dar de ce nu se poate deschide doar o tribuna si o peluza?
Răspunde
Ieri, 19:52,
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
(Ieri, 19:49)Adrian07 a scris: Stiu ca nu mai e loc de jumatati de masura dar de ce nu se poate deschide doar o tribuna si o peluza?

Eu zic ca ar fi patetic si s-ar si pierde parte din farmec si emulatie, asa ca sper sa nu... Sad
Răspunde
Ieri, 21:31, (Ultima modificare: Ieri, 21:32 de R-1946.)
RE: Stadionul "Francisc Neumann"
S-a mai demonstrat inca odata ,ca minciuna e la loc de cinste in dotarea alesilor nostrii locali,aici ma refer la declaratia lui Bibart,cea in legatura cu caietul de sarcini,unde sustinea sus si tare,ca termen de executie 4 luni,din care au iesit acum 6,daca nu cumva e o minciuna si asta,plus intarzieri ca de obicei (nu au destui angajati,nu avem specialisti in instalatii sonore,etc)
Vai de mama lor,nici nu sunt in stare sa darame macar cladirile alea din spate de la ARED,ca sa degaje terenul,si cel din fata unde e fostul turn,lucrari ce nu sunt cuprinse nici in lotul 1 nici in lotul 2...
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 13 Musafir(i)