Rusinea Aradului
03-06-2015, 10:15,
#1
Rusinea Aradului
Poate asta mergea la capitolul rusini ale Aradului dar cititi mai jos sa vedeti cum se fac afaceri cu banul public si cum unii castiga iar noi toti pierdem in fiecare zi. Exemplu perfect de incompetenta , coruptie si interese personale peste cele publice aferente functiilor lor !

http://www.aradon.ro/povestea-hotelului-...ta/1540692

Societatea care trebuia să administreze un hotel al judeţului, cu ajutorul celor de la Continental, ne va băga într-o gaură uriaşă.

Un parteneriat public-privat, încheiat între Consiliul Judeţean Arad (CJA) şi Continental Hotels, compania care deţine Hotel Continental, a eşuat în cel mai lamentabil mod posibil: judeţul va rămâne, cel mai probabil, fără o importantă bucată de teren.

 Povestea a început în 2007, când preşedinte al CJA era Iosif Matula. Atunci, judeţul a demarat o colaborare cu cei de la Continental Hotels, scopul fiind „edificarea de construcţii destinate a asigura prestarea de servicii hoteliere şi turistice sub denumirea de complex hotelier”.
La acel moment, aportul CJA la capitalul societăţii a fost un teren de 4.924 metri pătraţi situat pe Calea Iuliu Maniu, o zonă foarte bună a municipiului. În schimb, compania hotelieră a venit cu bani lichizi, suma fiind de 5.346.270 lei. Aşa a luat fiinţă societatea Continental Vest. S-a stabilit atunci că CJA are o pondere de 25 la sută din acţiuni, iar Continental Hotels, 75 la sută din acţiuni.

Au trecut opt ani de zile de atunci, societatea a mers din pierdere în pierdere, iar acum s-a ajuns la situaţia în care tot capitalul care a mai rămas în cadrul societăţii este numai terenul pe care l-a dat CJA. Dar situaţia pare să devină şi mai gravă, dacă ne luăm după consilierul judeţean Ioan Plaveţi, cel care este reprezentantul judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) societăţii Continental Vest. Acesta spune că acţionarul majoritar, respectiv Continental Hotels, nu şi-a respectat partea de înţelegere.

După opt ani de zile nu se vede nici urmă de hotel. Mai mult, nu a fost solicitată nici măcar autorizaţie de construcţie a clădirii, după cum spune Plaveţi.

„Societatea merge din pierdere în pierdere. În anul 2010 au fost înregistrate cheltuieli de peste 13.000 de lei, pierderile fiind de 12.264 de lei. În 2011 cheltuielile au fost, din nou, de peste 13.000 de lei, pierderile fiind de 8.798 de lei. În 2012 pierderile au fost destul de mici, de 3.583 de lei, în timp ce în 2013 situaţia a fost una catastrofală, cu pierderi de 2,6 milioane de lei”, ne spune Plaveţi. Fiind reprezentantul CJA în AGA, Plaveţi spune că a încercat tot posibilul să scoată judeţul din această afacere păguboasă. Dar fără votul acţionarului majoritar nu se putea face acest lucru. „În momentul în care CJA a intrat în această societate, şi-a dat acordul ca terenul să devină de drept al societăţii. Anul trecut am solicitat în AGA reducerea capitalului judeţului la Continental Vest, respectiv retragerea aportului nostru, adică a terenului de aproape 5.000 de metri pătraţi. Cererea mea nu a fost aprobată de acţionarul majoritar”, explică Ioan Plaveţi.

Cere dizolvarea

Ţinând cont de toate cele prezentate mai sus, consilierul judeţean a întocmit un proiect de hotărâre care are ca şi obiect dizolvarea în instanţă a societăţii. „Motivul pentru care cer acest lucru este nerealizarea obiectivului principal de activitate, adică edificarea unei construcţii destinate a asigura prestarea de servicii hoteliere şi turistice sub denumirea de complex hotelier. Timp de opt ani de zile acţionarul majoritar nu a făcut demersuri pentru construirea noului hotel, deşi s-a angajat prin contract că va face acest lucru”, spune Plaveţi.

Iz de afacere păguboasă

Încă din momentul în care a fost constituită societatea Continental Vest s-a simţit un iz de afacere păguboasă pentru judeţ. Pentru că, imediat după înfiinţarea societăţii, Continental Hotels a cerut Primăriei Municipiului Arad eliberarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), necesar construirii hotelului. Între timp, a fost realizat proiectul pentru acest hotel la o firmă foarte cunoscută de proiectare din Arad (Sc Proiect SA), mare parte din capitalul Continental Hotels mergând spre plata acestui proiect. Ulterior, societatea Continental Vest a rămas fără bani, doar cu terenul de la CJA. În 2009, Primăria Arad a eliberat PUD-ul cerut de compania hotelieră, plan care era valabil timp de cinci ani de zile. Însă, după acest demers, acţionarul majoritar nu a mai făcut nimic pentru continuarea demersurilor necesare ridicării acestui hotel. Acesta nu a mai solicitat nici măcar autorizaţia de construcţie.

Ce urmează acum? Indiferent de situaţie, judeţul va pierde. Dacă instanţa aprobă dizolvarea societăţii, următorul pas va fi lichidarea ei. Ce înseamnă lichidarea? Vânzarea tuturor bunurilor mobile şi imobile ale societăţii, plata datoriilor şi împărţirea restului de bani între acţionari. După cum spuneam deja, Continental Hotels este creditată cu 75 la sută dintre acţiuni, iar CJA cu 25 la sută. Ce înseamnă asta? Că, cel mai probabil, terenul CJA va fi vândut, iar banii încasaţi pe el vor fi împărţiţi astfel: trei sfert la compania hotelieră, un sfert la Consiliul Judeţean. Deci, din propriul teren, CJA va primi doar un sfert. Asta în cel mai bun caz.

Şi plângeri penale

Un control al Curţii de Conturi Timişoara care a vizat societatea Continental Vest a scos la iveală foarte multe nereguli. În primul rând, deşi acţionarul majoritar a spus că a cheltuit banii în interesul societăţii, nu s-a prezentat nici măcar un document justificativ. Cei de la Curtea de Conturi au luat la cunoştinţă acest lucru şi au anunţat că, în acest caz, se impune o sesizare a organelor de cercetare penală care să stabilească modul în care au fost cheltuiţi banii. Aşa că aici ar putea fi vorba şi de cercetări penale.

Fără comentarii

Constantin Bîja, directorul Hotelului Continental Arad, nu a vrut să comenteze această situaţie. „Nu sunt eu în măsură să comentez problema”, a spus Bîja, care a fost reprezentatul Continental Hotels în AGA al Continental Vest.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
03-06-2015, 12:56,
#2
RE: Rusinea Aradului
e un model generalizat la nivelul orasului si judetului. e un mod de lucru. deci nu e o rusine. asa se face.
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
03-06-2015, 13:16,
#3
RE: Rusinea Aradului
Practic e vanzarea mascata a unui teren public in centrul Aradului , a unui teren pe care Proiect SA nu era proprietar si pentru care consiliul judetean nu va primi decat maxim 25% din valoarea evaluata a pietei de azi (piata imobiliara in scadere continua de mai bine de 5 ani) si asta probabil dupa inca cativa ani de judecata .

......pe fata, ce mai.....
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
03-06-2015, 13:24,
#4
RE: Rusinea Aradului
practic o donatie, pentru ca daca scazi taxele si onorariile pentru "vanzare" in buget nu intra nimic
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
03-06-2015, 14:10,
#5
RE: Rusinea Aradului
Eu  am citit în documentația care putea fi găsită mai ușor zilele trecute pe siteul CJ, că instituția vrea să obțină dizolvarea societății pentru neîndeplinirea obiectului de activitate, după ce a vrut să-și retragă aportul din firmă dar acționarul majoritar nu a fost de-acord. În ce măsură CJ încearcă să salveze terenul, nu știu, dar bănuiesc că vor face o încercare măcar de ochii lumii.

Proiect SA a făcut studiul ăla aprobat de CLM în 2009. Ei sunt principalii creditori? Din ce s-au mai acumulat datorii în ultimii ani dacă nu s-a făcut nimic?

Plaveți ăsta este un om din umbră în PNL, dar implicat în foarte multe chestii - probabil e capabil omul. E secretar pe județ la PDL, e consilier județean, e băgat văd în „afacerea” asta ca reprezentant al CJA, e președinte al consiliului de administrație la TOP și nu în cele din urmă, jobul lui principal este de șef serviciu resurse umane la CET S.A.. Motivul ăla cu curtea de conturi e bun dacă tu de fapt vrei să scoți de la naftalină o chestie care pare atât de simplă și care parcă cere de la sine niște ”percheziții la sediul CJ Arad pentru verificarea unor acte legate de negocierile din anul 2006 cu S.C. Continental Hotels etc”.  În 2006-2007, președinte la CJ era Iosif Matula, poate cel mai puțin combinagiu membru al fostului PDL, dar cine știe, poate sub un ipotetic interogatoriu va spune niște chestii interesante. Fiind S.C. Proiect deja în joc...

Schema seamănă cumva și cu afacerea Fabrica de Zahăr și nu m-ar mira ca scuza oficială să fie ceva de genul: ”evaluare greșită a unei oportunități, consiliul județean e suveran, pot fi trași la răspundere politic dar penal nu”.
Răspunde
04-06-2015, 22:46,
#6
RE: Rusinea Aradului
falca nu a renuntat la piramida din Pta Avram Iancu Sad(( Costul estimat pt parcare si ansamblul de acolo a ajuns la ..... 100 de mil lei . SUUUPEEERR !!!

http://www.arq.ro/proiectul-parcarii-sub...ce-prevede

[Imagine: iancu1-150x115.jpg]
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
24-07-2015, 12:59,
#7
RE: Rusinea Aradului
http://www.gandul.info/politica/seful-cj...a-14634878

Citat:Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii DNA Timişoara, în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, într-un caz ce ar viza contractul de lucrări făcute la Spitalul de Urgenţă Arad, susţin surse judiciare, citate de Mediafax.
Răspunde
24-07-2015, 13:34,
#8
RE: Rusinea Aradului
gogu e plecat iar in concediu?
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
24-07-2015, 13:37,
#9
RE: Rusinea Aradului
(24-07-2015, 12:59)robert a scris: http://www.gandul.info/politica/seful-cj...a-14634878

Citat:Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii DNA Timişoara, în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, într-un caz ce ar viza contractul de lucrări făcute la Spitalul de Urgenţă Arad, susţin surse judiciare, citate de Mediafax.

bye-bye fochistule Big Grin
Răspunde
24-07-2015, 14:05,
#10
RE: Rusinea Aradului
Ce cheie i-au facut la mustacios. Calatorie sprancenata! Smile
Răspunde
24-07-2015, 15:08,
#11
RE: Rusinea Aradului
Voi nu ati observat ca in ultimii doi ani jita e in concediu cvasi-permanent (maldive, sua, londra, ski in slovacia, ski in austria, parlamentul european, etc,etc)..........................aproape ca il ajunge pe cip_leo Smile)))

Cred ca jita se pregateste probabil si el pt zilele negre care urmeaza, pt cand nu o sa aiba atata libertate de miscare Smile))))))))))))))))))))))))
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
27-07-2015, 13:28,
#12
RE: Rusinea Aradului
Smile inca mai are de tras gogu sa ma ajunga. doar ca el merge pe banii mei si ai tai si ai tuturor aradenilor iar eu merg pe banii mei
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
27-07-2015, 13:32,
#13
RE: Rusinea Aradului
Taci din gura ca si acum s-aude prin targ c-ai gaura cat China la asociatiile de proprietari. Smile)
Răspunde
27-07-2015, 13:37,
#14
RE: Rusinea Aradului
apai si aia is tot banii mei Smile))
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
27-07-2015, 14:07,
#15
RE: Rusinea Aradului
Hai ca am fortat si eu o gluma. Pentru conformitate, Jurma nu baga mana in borcanul cu miere. Smile
Răspunde
27-07-2015, 14:46, (Ultima modificare: 27-07-2015, 14:47 de I 929.)
#16
RE: Rusinea Aradului
Un editorial care îmi place pe tema Ioțcu, mai ales că e simplu, cu niște idei de bun simț și clare, scris de un om (și utist!) simplu - material vorbind, căci intelectual e mai ...complex decât toți cei din politica arădeană.

Laţul a ajuns la Arad

iulie 26, 2015 AGORA Petre Don

Două evenimente mai importante s-au petrecut în acest weekend, în judeţul Arad, ambele fiind de interes public: primul s-a petrecut la Şiria, unde o vacă a căzut în fântână iar cel de-al doilea s-a petrecut la Arad, unde cetăţeanul Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a fost arestat, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită.
Întâmplarea a făcut că vaca a fost scoasă rapid din fântână, primarul Şiriei, Valentin Bot declarând că atât ciurdarul satului cât şi proprietarul vacii au adus calde mulţumiri serviciului ISU, salvatorul vacii, aşa că am hotărât să vorbesc despre fapte identice cu ale lui Nicolae Ioţcu, folosindu-mă de faptul că vaca mă va înţelege şi nu se va supăra că o ignorez.
Sincer, în ultimul an am fost tare mândru că-s arădean. În timp ce la Bucureşti şi peste tot au fost arestaţi de către DNA mari mahări oameni de stat şi de partide pentru mari fraude, la Arad nu s-a întâmplat acest lucru, ceea ce m-a determinat să cred că Aradul este condus de nişte îngeri. Chiar mă gândeam că Dumnezeu în marea Lui bunătate şi înţelepciune va trece la o nouă împărţire administrativ-teritorială a Raiului, pe municipiul nostru făcându-l „Arad – Capitală Celestă a Cinstei“, şi propunându-l chiar Capitala Raiului.
Dar n-a fost să fie aşa. Chiar şi în Arad se vede că sunt otrepe, hoţi şi criminali economic postaţi în funcţii cheie, care fură ca-n codru din banii arădenilor, din banii europeni sau de oriunde au ei impresia că pot fura ca să-şi  umple teşchereaua şi guşa unsuroasă cu bunătăţi publice.
Am să mă adresez hoţilor cu funcţii publice din Arad care încă nu au fost prinşi, pe care încă nu i-a ridicat DNA-ul, dar care se ştiu că au furat, se ştiu că sunt cu insecta pe căciulă. Vor fi prinşi sigur, căci după arestarea lui Nicolae Ioţcu începe teroarea printre ei, presiunea psihică, delaţiunea, trădarea, se vor turna unul pe altul, vor face greşeli. Laţul se apropie de Arad, se strânge sufocant. Începe circul! Sigur, nu toţi funcţionarii de pe la Primăria Aradului sau de pe la Consiliul Judeţean sunt hoţi, ar fi culmea! Dar cei vinovaţi, hoţii mai mari sau mai mici caută acum după orificii esenţiale, unde să-şi introducă estetic morcovul.

Întrucât sunt un creştin cu frică de Dumnezeu, care îşi iubeşte nespus aproapele aflat în nevoi, îmi permit să le dau hoţilor de la Primăria Arad şi de la Consilul Judeţean, hoţi încă necercetaţi de DNA, următoarele sfaturi esenţiale, vitale şi absolut benefice:
În primul rând, când veţi fi săltaţi de mascaţi să declaraţi presei că totul este o înscenare politică.
Dragi şefi de instituţii, hoţi neprinşi încă: apelaţi din timp la un medic care să vă diagnosticheze cu o boală gravă (n-are importanţă ce boală), care nu poate fi tratată în Spitalul Penitenciar, ci doar în SUA, Brazilia sau Africa de Sud.
Dragi hoţi din structurile Primăriei Arad, ale Consiliului Judeţean sau ale altor instituţii ale statului, vă recomand să recapitulaţi gramatica şi ortografia limbii române, înainte de sosirea mascaţilor, ca odată ajunşi în puşcărie să puteţi trece imediat la scrierea a cel puţin două-trei romane sau plachete de versuri pentru a putea demonstra că sunteţi un puşcăriaş model şi talentat. De exemplu trebuie să ştiţi că vorba „naşpa“ se mai poate scrie şi aşa: Naş, Pa! N-ar strica să luaţi legătura şi cu două-trei edituri cunoscute, că doar nu sunteţi fitecine, numele dumneavoastră, dragi lichele, înseamnă ceva pentru Arad.
Succes, dragi viitori puşcăriaşi din Arad!

http://glsa.ro/arad/205670-latul-a-ajuns-la-arad.html
Răspunde
27-07-2015, 14:57,
#17
RE: Rusinea Aradului
Smile)) bun editorialul intr-adevar Smile))))

Cip eu ziceam sa te ajunga la numarul de concedii pe an, ca de banii din care isi face gogu atatea "plaisiruri" nu cred ca isi pune nimeni problema ca sunt din salariul lui de 3-4000 de lei de la primarie Sad

Dar vorba lui Don , daca tot a inceput in Arad curatenia sa ne asteptam si la urmatoarele arestari ca poate, poate .......
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
27-07-2015, 15:54,
#18
RE: Rusinea Aradului
Falca cred ca tot e palid la fata. L-a mai vazut careva in public de vineri sau tot in concediu e? Poate nu mai vine si asta ca si Borcea ca tot am inteles ca erau prieteni in trecut. Smile
Răspunde
28-07-2015, 20:42,
#19
RE: Rusinea Aradului
Falca a avut azi o tentativa de conferinta din care a reiesit ca Iotcu a devenit corupt dupa ce s-a indepartat de PDL, un partid imaculat cu valori morale puternice. Dar parea cam palid. 
Răspunde
29-07-2015, 23:31,
#20
RE: Rusinea Aradului
de la camasile mov i se trage...
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)