Alegeri locale 2016
10-04-2016, 17:19,
#1
Alegeri locale 2016
http://mobil.aradon.ro/#!mobilenews/detail/1633043

O veste care ma bucura! Succes Seba.
Răspunde
11-04-2016, 0:00,
#2
RE: Alegeri locale 2016
vorba aia...Doamne -ajuta! si bineinteles fuie malca!
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
11-04-2016, 8:12, (Ultima modificare: 11-04-2016, 8:12 de Kidu.)
#3
RE: Alegeri locale 2016
Seba e unul care a pornit dintre noi, ma bucur ca avem in sfarsit pe cine vota. Eu unul si familia mea mergem cu siguranta pe mana lui.
Sebastian posteaza pe forum cu pseudonimul: "albrosu".

Sa fie intr-un ceas bun si succes!
Răspunde
11-04-2016, 14:10,
#4
RE: Alegeri locale 2016
Încetinitorul de particule: Ese tío está loco: Bulumac, Adela, Silviu.., toți cam fiforoși

Din câte mi-am dat seama – n-am fost, am avut însă mai multe surse pentru obiectivitate –, lansarea candidatului independent al PSD-ului pentru postul de primar al Aradului a fost o afacere loco. Chiar dacă în spaniolă asta înseamnă nebun – crazy, mad, în engleză, őrült, bolond, în maghiară, Ich bin total blöde, în germană -, noi rămânem la înțelesul nostru neaoș de local, altfel spus: s-ar putea ca băiatul acesta să nu fie chiar atât de crazy cum pare, să fie, așadar, doar un tinerel simpatic local care se aruncă cam loco – nebun, adică – într-o cursă în care nu pare să aibă nicio șansă.

Asta cu atât mai mult cu cât inițiativa superdemocratică a primarului încă în funcție ia avânt: cei trei pentru Arad sunt deja vreo șase de care n-a auzit până acum nimeni, un bărbat și cinci femei gata să devină consilieri pe listele PNL cu proiecte de stă mâța-n coadă. Acum, așa mai primăvara, fiind sezonul împerecherilor buimace, nici nu-i foarte greu, pisica mea, Liselotte, înconjurată de cinci motani loviți în cap de amor, poa’să stea cum vrea că ăia n-o scapă nici o secundă din vedere.
Cam așa e mai nou și în politica loco: liniște înaintea furtunii, o tensiune nebună, pe care nimeni n-o recunoaște, gata să izbucnească la primul semn din coadă al electoratului, cel care joacă acum rolul pisicuței înconjurate de motanii bu…imăciți ai politicii locale.
Ei, iată, așadar candidatul mult așteptat, forjat în culisele unei opoziții fără vlagă, manciurianul pomenit într-un text recent al subsemnatului, a apărut. Nu este din Checheci, și chiar dacă ar fi, important este că-i de al nostru, e tânăr, nici n-arată rău, iar privirea îl poartă spre cele mai înalte culmi de progres și civilizație.
Că are cam atâtea șanse cât are Botiș să câștige Balonul de Aur înaintea lui Messi, e altă treabă. Mai grav e că trebuie să-l acceptăm susținut de PSD, un partid care la Arad n-a avut trecere niciodată chiar dacă socialiștii arădeni par mult mai curați și uscați decât șefii lor de la sud de Carpați.

Reprezentați de Domnul Fifor, olteanul care se pricepe mai mult la Arad decât toți oltenii arădeni la un loc, liderii stângii românești din București trebuie să fi avut un spasm de plăcere văzându-i pe cei care și-au pus obrazul la bătaie pentru Sebastian.
Seba pentru cunoscuți și pentru toți arădenii dacă ajunge să-l înlocuiască pe Ghiță în biroul mișcător – fiecare primar nou ales la Arad se mută în alt birou ca nu cumva să-l bântuie duhurile benefice ale predecesorului – de la etajul întâi al Palatului Adminstrativ zis și Primărie.
Înainte de toate a fost Adela. Cristea, pentru necunoscători. Un fel de gazdă a evenimentului de duminică din clădirea teatrului, Adela urmărea cu un ochi cursa lui Mâneran din Cluj, bucuria ei la aflarea veștii că maratonistul nostru a terminat pe trei, devansat fiind doar de doi din Kenya, părea mai mare și mai sinceră decât prezentarea lui Seba pentru arădeni.
Și asta în ciuda faptului că sportul arădean a fost reprezentat la vârf la lansare. Zsolt Török, cel mai mare alpinist arădean, și unul dintre cei mai mari ai țării, plictisit de faptul că pentru fiecare expediție adună banii necesari făcând antecameră ore întregi pe la oameni care au rău de înălțime și când se ridică în picioare, l-a părăsit pe Ghiță, ocupând un loc liniștit, înaintea următoarei sale expediții himalayene, lângă mai tânărul Seba. De altfel, și-a exprimat imediat regretul că la alegeri nu va fi aici, chemarea muntelui fiind totuși mai puternică decât chemarea urnei.

Surpriza cea mare a constituit-o însă Silviu Rațiu. Domnul Rațiu a fost primul primar, doar pentru câteva luni, al Aradului postrevoluționar. Așa cum recunoaște, o vreme a fost și procuror, mai nou este avocat și scrie niște comentarii cam acruțe pe actualități-arad, un site destul de ascuns în stufărișul presei locale. Domnul Rațiu a fost cam răcit în ultima vreme, a venit totuși la lansarea lui Seba, opinând că cel care nu ajută atunci când poate comite un mare păcat. Nu-mi dau seama în ce calitate se afla acolo, cele enumărate până acum nu sunt de natură să contribuie prea mult la succesul tânărului independent susținut de PSD și de Adela Cristea. De Zsolt Török putem uita de tot, el fiind , așa cum am pomenit, pe Himalaya în timpul alegerilor. Trebuie să existe ceva pentru care prezența Domnului Rațiu era importantă, numele, chiar dacă te duce cu gândul la mari înaintași, din nou, nu ajunge. Chiar dacă ne trece ceva prin cap acum, așa precum glontele acela din poanta cu Bulă, ceva la care nici nu mai dorim să gândim: Domnul Rațiu, chiar fără să facă din asta un capăt de țară, este și el, la urma urmei, un reprezentant ales al comunității arădene neoprotestante multicolore.

Așadar, lista e completă: lupta cea mare se va da între Ghiță, Sami și Seba. Cel puțin până când cei doi din urmă nu vor renunța unul de dragul celuilalt. Sami pentru Seba sau Seba pentru Sami.
Pentru un altfel de oraș sau pentru un oraș în care să te simți bine. Asta cu bine-simțitul a fost ideea Domnului Rațiu, ceea ce nu poate uimi pe nimeni din moment ce ne aducem aminte de faptul că Domnul avocat s-a sculat din pat să vină la lansarea tânărului Seba Bulumac.
Ese tío Bulumac, nițel cam loco sau chiar de tot, trebuie din câte se vede să treacă peste o serie de handicapuri cu care s-a blagoslovit de la început la această lansare întârziată.
Dacă îi iese, zic și io ce o zis țiganu’ în drum spre spânzurătoare: noa, că fain începe și zăua asta!

http://specialarad.ro/incetinitorul-de-p...-fiforosi/
Răspunde
12-04-2016, 12:46,
#5
RE: Alegeri locale 2016
Marin Lupaş: „Candidez ca independent pentru Primăria Arad”!

Consilierul PSD, Marin Lupaş, a decis să candideze ca independent la Primăria Aradului. Printr-un Comunicat de presă, acesta îşi motivează decizia.

„Am hotărât să candidez ca independent la Primăria Aradului, pentru a reda respectul cuvenit arădenilor. Timp de patru ani am promovat interesele arădenilor, am arătat în consiliul local că avem nevoie de o schimbare fundamentală la Arad. Administraţia locală s-a dovedit timp de 12 ani ineficientă, arogantă, departe de nevoile cetăţenilor. Am fost un luptător toată viața, iar cei care mi-au fost alături prin momentele grele știu că astfel de încercări m-au făcut să îi respect şi să îi ajut mai mult pe cei din jur. În acest moment simt ca o obligaţie nevoia de implicare directă într-o schimbare pozitivă: nu pot să stau de-o parte, nici să votez răul cel mai mic, nici să particip la combinaţii şi calcule politice care ştiu că mâine nu vor mai fi valabile. Cunosc problemele arădenilor, ştiu care sunt soluţiile, am experienţa şi integritatea necesare pentru a asigura o administraţie eficientă, modestă şi cu bun simţ.

Aradul a fost condus în ultimul timp de o administraţie care a pierdut competiţia cu oraşe similare. Astăzi ne uităm la Oradea, Sibiu şi la alte oraşe ca la exemple de urmat. Aradul este blocat de o administraţie INEFICIENTĂ, care a cheltuit în 12 ani aproximativ 1,5 miliarde de euro, fără să aibă realizări notabile, care să rămână peste ani! O administraţie ineficientă care impune taxe şi impozite uriaşe fără să ştie să administreze. În cele trei mandate ale primarului Falcă, toate societăţile comerciale din subordinea Primăriei sunt falimentare sau pline de datorii (CET, Recons, Gospodărirea Comunală). Arădenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă, drumurile sunt sub orice critică, parcurile sunt în pericol. Ştrandul este aproape distrus, sportul de performanţă este la pământ, cultura este o sursă de bani pentru o clientelă care se îngroaşă an de an. Este o administraţie care realizează lucrări scumpe şi de proastă calitate, care a dezvoltat o clientelă economică care parazitează banii arădenilor. S-a consolidat un grup de oameni caracterizat de AROGANŢA PUTERII, un grup care încearcă să înăbuşe opoziţia, pentru a-şi apăra bogăţia, avantajele, puterea. Este o administraţie SFIDĂTOARE, care a împărţit Aradul în privilegiaţi şi toţi ceilalţi, o administraţie care a promovat CULTUL PERSONALITĂŢII politicianului de tip nou, Gheorghe Falcă. În acest context, servilismul şi obedienţa sunt criterii de valoare care au înlocuit competenţa şi onestitatea. Administraţia locală a devenit o sursă de îmbogăţire pentru un grup, în loc să fie un sistem care gândeşte bunăstarea generală pentru toţi. Este o administraţie ABUZIVĂ, care funcţionează exclusiv în folos propriu!

IDENTITATEA ARĂDEANĂ ESTE SUB ASEDIU, valorile locale sunt în pericol, administraţia proiectează un oraş fără suflet, fără respect pentru tradiţii, un oraş oarecare sufocat sub betoane!

Ajunge!

Avem nevoie de o schimbare radicală, de o schimbare a modului de a gândi administraţia, relaţia cu oamenii, respectul egal pentru fiecare arădean. Avem nevoie de o administraţie cu dragoste de Arad, modestă şi cu bun simţ, care să se dedice oamenilor. Avem nevoie de o administraţie a marilor proiecte care să gândească un oraş în care merită să trăieşti: care încurajează mediul de afaceri, oferă oportunităţi de carieră tinerilor şi locuri de muncă pentru toţi, un oraş aerisit, cu mediu sănătos şi posibilităţi de petrecere a timpului liber, o comunitate care cultivă şi sprijină performanţa. Un oraş în care oamenii să se simtă respectaţi, nu jefuiţi. Avem oameni de valoare la Arad, care trebuie încurajaţi să se implice şi împreună cu care putem să ne regândim destinul ca şi comunitate!

Candidez independent la Primăria Arad pentru că pot să îmi asum rolul de a coordona schimbarea de care avem nevoie!

De ce independent? Pentru că partidul în care am crezut şi am activat, PSD Arad, a abdicat de la misiunea sa de a oferi o soluţie pentru oraşul nostru. Regret că actuala conducere a PSD Arad a scufundat partidul în anonimat şi mediocritate. În condiţiile în care PSD Arad a decis în ultima clipă să susţină un candidat care nu se consideră candidatul PSD, fac apel la social-democraţii arădeni să mă susţină, alături de mulţi alţii care doresc binele Aradului. Nu sunt un fals independent, nu-mi reneg trecutul, dar nici nu vreau să sacrific viitorul de dragul unor înţelegeri obscure. Ideile şi valorile sunt mai importante pentru mine decât carnetul de partid, îmi voi urma calea ca independent. În ultima perioadă, am fost contactat de mai multe partide, care mi-au propus să candidez pentru diferite funcţii în administraţie. Le mulţumesc pentru încredere şi bune intenţii, ar fi fost mai uşor aşa, dar le-am refuzat pe toate: nu sunt traseist politic!

Candidez aşadar independent, dar nu singur: am alături de mine oameni cu care împărtăşesc valori comune, dorinţa de mai bine, dragostea faţă de Arad. Oameni pe care îi preţuiesc şi care mă motivează să merg înainte! Îi aştept alături de mine pe toţi cei care se simt reprezentaţi de idealurile mele şi de alternativa pe care o ofer”.

http://www.aradon.ro/marin-lupas-candide...ad/1633653

La cum arata situatia in momentul de fata, probabil Falca va castiga din nou detasat.
Răspunde
12-04-2016, 13:02,
#6
RE: Alegeri locale 2016
Imi place ca toata lumea vrea sa il bata pe Falca insa toti adversarii declarati ai sai nu fac decat sa ii faca jocurile.
Despre domnul Lupas nu pot spune si nu voi spune niciodata nimic rau insa vad ca si in PSD se distinge o aripa dizidenta cu Maduta, Lupas etc.
Răspunde
12-04-2016, 13:36,
#7
RE: Alegeri locale 2016
Da, asa e. Lupas a fost cred singurul care a incercat sa-l combata pe falca in CL in ultimii ani. Probabil s-a simtit nedreptatit si de aceea si-a anuntat candidatura, desi cred ca e si el constient ca nu are nicio sansa, ba dimpotriva ii mareste sansa (si asa foarte mare) lui falca de a obtine inca un mandat. Se repeta aceeasi greseala de acum 4 ani.
Răspunde
12-04-2016, 13:36,
#8
RE: Alegeri locale 2016
un divide et impera clasic..daca nu se intampla ceva extraordinar in urmatoarea luna si jumatate, Aradul va fi condus in continuare de Pacala
trist!
Răspunde
12-04-2016, 14:05,
#9
RE: Alegeri locale 2016
Eu zic ca astea sunt simple tatonari. In momentul in care vom avea niste sondaje clare facute de niste profesionisti, vom stii cum stau lucrurile si vor fi unii ce se vor retrage.
Pana cand insa se coaguleaza procentele fiecare se da in stamba cu ce poate.
Răspunde
12-04-2016, 14:25,
#10
RE: Alegeri locale 2016
Sondaje exista. Si psd are unul si pnl are unul si chiar exista unul (cam cel mai profesionist facut in ultimii ani in Arad) comandat special inaintea acestei candidaturi , chiar de catre oamenii (omul) de afaceri dispus initial sa finanteze o detronare a lui zeus.

Rezultatele arata Aradul asa cum este si cum nu ne place sa il vedem.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
12-04-2016, 16:39,
#11
RE: Alegeri locale 2016
sondajul independent de acum aproximativ o luna arata ca aradenii sunt multumiti si foarte multumiti de actuala administratie in procent de peste 70% iar ca intentie dde vot jegul e undeva la 50%. QED
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
12-04-2016, 17:58,
#12
RE: Alegeri locale 2016
Primarul se va alege dintr-un sigur tur ?
Răspunde
12-04-2016, 19:30,
#13
RE: Alegeri locale 2016
Pe meszar sa-l mai vad candidand din partea udmr-ului...si atunci pot zice ca le-am vazut pe toate Smile))

Totusi daca stiu toti de acele sondaje in care falca apare cu cifre fabuloase dpmdv, de unde pana unde orgoliile astea refulate dintr-o data? Exact de asta are nevoie falca, de cat mai multi candidati. Daca tu kidule esti mai bland cu lupas, eu unul nu sunt.
Din pmdv e un mare fas si o faza de cacat ce a facut cu aceasta lansare. Cine o sa-l voteze? Batranii psd-isti? Un frustrat!
Răspunde
13-04-2016, 10:51, (Ultima modificare: 13-04-2016, 10:52 de Kidu.)
#14
RE: Alegeri locale 2016
Sondajul ala in care Falca apare cu 52% sau cat naiba, e un mare fas. Atunci nu se stia de Seba care a fost inclus asa doar intr-o doara. Nu are cum sa ia 1% cat a iesit in acel sondaj cum Falca nu are cum sa ia 52%.
Esantionul a fost irelevant, setul de intrebari alambicat, din punctul meu de vedere adevaratele sondaje vor aparea de acum incolo.

Domnul Lupas are meciul sau intern in PSD unde Caprar a facut tot posibilul sa il mazileasca. Ma si pufneste rasul cand ii vad pe pesedisti cat sunt de prosti de merg pe mana lu' Caprar.
Taranusul asta a fost ani de zile pe blat cu Falca dar sincer sa fiu mi se rupe de ei si de destinul lor.

P.S. Eu cred ca domnul Lupas se va retrage si il va sprijini pe Seba pana la urma.
Răspunde
13-04-2016, 19:43,
#15
RE: Alegeri locale 2016
Un remeber cunoscut de majoritatea aradenilor si totusi ignorat sistematic din 4 in 4 ani .

Indiferent pe cine sustineti cititi asta si dati-l mai departe prietenilor vostri si celor care inca mai spun dupa 12 ani .... nu-i bai ca fura, dar macar a facut ceva Sad

http://www.ancheteonline.ro/2016/04/prim...n-conturi/

Gheorghe Falcă, finul fostului președinte al României Traian Băsescu și primar timp de trei mandate al Aradului, ar trebui să fie subiect științific la cursurile MBA de la Oxford. A venit în urmă cu 20 de ani la Arad cu o tot bagajul înghesuit într-o pungă de un leu și acum averea sa, adunată dintr-o leafă de bugetar, este estimată la 26-28 milioane dolari. Un asemenea caz de succes care l-ar face să pălească de invidie și pe Donald Trump, pare a nu prezenta interes pentru procurorii DNA, care deși au fost sesizați, preferă tăcerea.

Deputatul Calimente: „Domnul Falcă a venit cu o pungă de un leu și cu hainele de pe el”

Gheorghe Falcă a venit la Arad în urmă cu 20 de ani, ca absolvent al Facultății de Construcții din Timișoara. El a locuit într-un vagon al firmei care a construit DN 7, Lipova-Nădlac. Deputatul PNL, Mihăiță Calimente, a explicat cum a venit Gheorghe Falcă la Arad. „Și așa cum domnul Falcă (Gheorghe Falcă, primarul Aradului – n.r.) a venit cu o pungă de un leu și cu hainele de pe el, la fel au venit și ăștia. Vin săraci de la țară și acum nu mai pot de fițe. Și atunci despre ce criterii de moralitate vorbim? La Partidul Democrat nu e cazul”. (http://m.ziare.com/mihaita-calimente/cal...la-1193205)

Ascensiunea lui Gheorghe Falcă și primul dosar la DNA

Gheorghe Falcă, probabil, s-a săturat de viața dintr-un vagon al drumarilor și a intrat în politică. S-a orientat rapid și a ajuns în anul 2000 vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, într-o perioadă când politicienii arădeni nu-și prea doreau această funcție deoarece salariul atunci era mic și privilegiile puține. Apoi, Gheorghe Falcă s-a decis să se însoare și l-a rugat chiar pe președintele PDL, care ulterior a ajuns președinte al României să-i pețească nevasta la o întrunire PD pe muntele Găina. Astfel, în toamna anului 2002, Gheorghe Falcă s-a căsătorit cu Ela Seculici, studentă la Timișoara, fiica președintelui PD Arad (ajuns ulterior vicepremier al României), iar naș de cununie a fost Traian Băsescu. (http://banateanul.gandul.info/banatul/ar...ca-3705720)

În 2004, Gheorghe Falcă a fost candidatul PD la Primăria Aradului. A fost susținut de socrul său, Gheorghe Seculici, împreună cu tot activul de partid. Imediat după ce a ajuns primar, Gheorghe Falcă a fost implicat într-un scandal: și-a schimbat apartamentul de la etajul 10 al unui bloc în care a locuit, cu o casă. DNA a început cercetările, Falcă fiind acuzat pentru luare de mită și abuz în serviciu. Schimbul a fost făcut cu niște apropiați ai săi, care au achiziționat un teren pe Malul Mureșului cu 838.944 de euro pe care l-au revândut cu 2.936.304 de euro unei alte societăți comerciale și abia apoi l-au plătit la Primăria Aradului. În 2013, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au achitat, iar Gheorghe Falcă a rămas cu casa.

Citește și: Motivarea arestarii vicepresedintelui CJ Cluj-Napoca: mita ascunsa in masina
Averea primarului Falcă, exemplu de succes în manualele universitare

Gheorghe Falcă nu a renunțat la Primăria Municipiului Arad și fiecare nou mandat a dus la creșterea averii sale. De la un apartament de etajul al 10-lea, într-un bloc din Arad, a ajuns în 12 ani într-un top al baronilor locali pe locul 6. (http://www.stiripesurse.ro/topul-averilo...09961.html) Nimeni nu pare interesat cum a fost posibil acest lucru, dar sigur ar putea fi subiectul unei teze de doctorat. Dintr-o cercetare mai amănunțită, chiar de pe site-ul firmei lui Gheorghe Falcă, Pro Arhitectura SRL, se poate observa cât de simplu a fost mecanismul: Ela Falcă întocmește PUZ-uri pentru toate investițiile majore din municipiul Arad, Gheorghe Falcă soțul, în același timp și primarul Aradului, promovează proiecte de hotărâri de consiliu local prin care se aprobă PUZ-uri în interesul firmei sale (toate sunt la inițiativa sa) și așa crește averea familiei Falcă. Pro Arhitectura, firmă în care din 2015 primarul Gheorghe Falcă deține 45%, restul de 55% din acțiuni fiind ale soției sale, a cvasi-monopolizat în ultimii ani cam tot ce înseamnă activitate de proiectare pentru clienți importanți care și-au deschis afaceri la Arad: Galleria Mall, Lidl, Lukoil, Real, KFC etc.

DNA ridică documente

DNA pare că știe despre unele afaceri, dar dosarele zac probabil prin sertare. În acest timp, prin Arad se vorbește despre faptul că finul președintelui Traian Băsescu, care între timp a devenit un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, se bucură de protecție la nivel înalt și este intangibil. Surse liberale vorbesc despre o protecție la nivel foarte înalt de care se bucură Gheorghe Falcă: Călin Bibarț, fostul prefect al Aradului, un apropiat al lui Gheorghe Falcă, este nașul lui Florian Coldea de la SRI. Mai mult, din iarnă, spun aceleași surse liberale, Gheorghe Falcă va deveni liderul grupului liberal din Parlamentul României.

DNA a mai făcut vizite la primăria Arad. În anul 2012, procurorii DNA au cerut de la Primăria municipiului Arad, Consiliul Județean Arad și Compania de Apă Arad actele unor licitații câștigate de firma lui Georgică Cornu, SC Confort SA. În acea perioadă, SC Confort SA a câștigat numeroase licitații în municipiul și județul Arad. Poate, ca o coincidență, Gheorghe Falcă și-a construit o casă pe malul Mureșului, unde doar amenajările interioare au costat aproximativ un milion de euro. (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anch...14316.html)

Citește și: Un director de la Rovinari, retinut de procurori pentru a vandut fictiv 200 tone de motorina
Numai că, vecinul de duplex al vilei este tocmai managerul unei firme a lui Cornu. Conform unei anchete jurnalistice, efectuate de Jurnalul.ro în anul 2012 (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anch...14316.html), actele de construcție ale vilei primarului Falcă sunt pe numele vecinului, nimeni altul decât Florin Pașca, managerul local al afacerilor lui Georgică Cornu. Conform acestui site: „Vecinul a construit casa primarului, cea unde locuieste acum. Adica, la «rosu», casa a fost construita de catre domnul Pasca. Pro Arhitectura, societatea ce detine proprietatea imobilului nu are nici un document care sa ateste ca a efectuat lucrari «la rosu» pentru imobil. Din cate stiu achizitia a fost facuta tot de Pasca. Lipsa acestor docmente creeaza indicii temeinice cu privire la o remunerare din parte domnului Pasca pentru primar, folosind ca interpunere de persoana Pro Arhitectura”, ne-a declarat angajatul Inspectoratului in Constructii. “Din punct de vedere fiscal, societatea (SC Pro Arhitectura – n.r.) a efectuat o investitie de amenajare intr-un imobil ce nu-i apartine pentru ca nu poate dovedi fiscal achizitia materialelor, eludand plata TVA si impozitul pe profit, iar imobilul nu deserveste scopului comercial al societatii, ci interesului privat al actionarului”, a spus fostul inspector de finante aradean. “Mai mult, proprietarul imobilului, adica Pro Arhitectura, are un chirias care nu plateste chirie, chiar primarul Aradului, in conditiile in care societatea are 47 de contracte cu Primaria, din care peste 10 sunt la initiativa personala a primarului, trecute in ordinea de zi a consiliului local. Eu vad un conflict de interese, fapta penala pentru care ministrul Botis a demisionat. Tot din punct de vedere fiscal, toate cheltuielile Pro Arhitectura in privinta imobilului, inclusiv cele curente, de utilitati, sunt nedeductibile fiscal si au ca unic scop diminuarea bazei de impozitare pentru impozitele datorate bugetului si asa auster al statului. Adica asa anunta ANI si fiscul central pentru a trimite o echipa care sa efectueze o verificare temeinica a Pro Arhitectura, din 2009 pana astazi”. Toate aceste aspecte făcute publice nu i-au deranjat pe procurorii DNA.

Gheorghe Falcă, reclamat la DNA pentru firma de familie

Un denunț penal a fost înregistrat în data de 19 februarie 2016, la DNA, Serviciul Teritorial Timișoara. Pe numele lui Falcă a fost depusă o sesizare privind fapte penale care întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de conflict de interese, infracțiune reglementată de prevederile art. 301 C. PEN., conform cărora: „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. Denunțul se bazează pe lucruri concrete, despre care știe tot Aradul: Gheorghe Falcă, primarul Aradului, care este și acționar al firmei de familie Pro Arhitectura SRL (45 % din acțiuni), împreună cu soția sa, promovează proiecte de hotărâri de consiliu local prin care se aprobă PUZ-uri în interesul firmei sale.

Citește și: Intermediarul operatiunii “Vama Halmeu”, sponsor oficial al PDL
Presiuni pentru bani pentru campanie

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Romulus-Remus Guțu, a făcut public modul în care Gheorghe Falcă a încercat să facă presiuni asupra sa pentru a vota o Hotărâre de Consiliu Județean, pentru ca PNL să fie finanțat ilegal în campania electorală cu banii Companiei de Apă. Totul s-a întâmplat la finalul anului 2015, când conducerea interimară a Consiliului Județean Arad a decis schimbarea conducerii Companiei de Apă. Adrian Țolea, președinte interimar al Consiliului Județean Arad, l-a acuzat voalat pe Gheorghe Falcă că i-a chemat înainte de respectiva ședință pe consilierii județeni ai PNL să le indice cum să voteze. Romulus Remus Guțu le-a relatat după două luni jurnaliștilor arădeni exact cum s-a întâmplat: înainte de ședință a fost chemat de Gheorghe Falcă la el în birou și i s-a spus cum să voteze: „Gheorghe Falcă mi-a spus că domnul Bănăţean a început să fie «cooperant» şi că ne va ajuta în campania electorală din 2016. L-am întrebat cu ce, iar domnul Gheorghe Falcă a răspuns: «Cu bani, ce dracu!?»” Datorită acestor dezvăluri, Romulus-Remus Guțu a fost dat afară din PNL, i s-a retras sprijinul politic și și-a pierdut funcția de la Consiliul Județean Arad.

Toate aceste fapte legate de numele lui Gheorghe Falcă sunt, pe de o parte, publice dar au făcut și obiectul unor sesizări pe adresa DNA. Temutul parchet condus de Codruța Kovesi, însă, dovedește că are două măsuri: atunci când este vorba despre apropiați ai protectorului doamnei Koveși, cum este Gheorghe Falcă, nu aude, nu vede și nu acționează.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
18-04-2016, 9:02,
#16
RE: Alegeri locale 2016
PSD Arad, UN EŞEC RĂSUNĂTOR! Cel mai puternic partid de opoziţie din Arad s-a ascuns după societatea civilă

Faptul că PSD Arad nu şi-a desemnat un candidat propriu la funcţia de primar al Aradului nu poate fi considerat decât un eşec major al celui mai puternic partid de opoziţie din judeţ. Orice şi oricâte s-ar spune, indiferent câte raţionamente şi motive s-ar invoca şi inventa, tot un eşec rămâne. Şi dacă va câştiga Bulumac alegerile pentru funcţia de primar, tot un eşec va fi, pentru că Sebastian nu e Dorel Popa, nu-şi doreşte să facă politică. Cel puţin nu aşa cum fac politică cei de la PSD. Sau, PNL, ALDE, PMP etc. Sebastian Bulumac este şi sunt convins că va rămâne un reprezentant al societăţii civile.

Pentru a-l susţine, liderii PSD Arad încearcă să ne convingă că au trecut peste orgolii, le-a fost greu, au avut de dat explicaţii membrilor de partid şi aşa mai departe. În realitate, nu au avut cu cine să iasă la bătaie, partidul fiind diluat, lipsit de oameni capabili să genereze emulaţii. Într-un cuvânt, PSD Arad suferă la capitolul cadre, după cum suferă şi vecinii de peste drum, de la PNL. În ambele cazuri, conducerile ţin umbră deasă, de nu creşte nimic în jur. Iar rezultatele se văd. Le vede şi electoratul, de aceea nu se prezintă la urne. Aşa că alegerile rămân să fie câştigate cu armata disciplinată a mebrilor de partid şi a familiilor acestora.

Trebuie spus că, înainte de a-şi declara susţinerea pentru Sebastian Bulumac, social-democraţii arădeni au „tratat” şi cu alţi „independenţi”, astfel încât e clar că şi-au dorit cu ardoare un candidat din afară. De ce din afară? Ei bine, pentru a nu-şi asuma în totalitate un eşec, în opinia multora, previzibil. Eu spun că nu e chiar aşa, pentru că nici o bătălie nu poate fi considerată de dinainte câştigată, dar înţeleg raţionamentul social-democraţilor. Prea bine, dar să nu-şi asume atunci nici mari merite dacă proiectul Bulumac se va dovedi un succes! Pentru că succesul va fi al societăţii civile. Iar la Arad, să ne înţelegem, cel mai puternic partid din opoziţie s-a ascuns după societatea civilă.

P.S. Există voci care susţin că Marin Lupaş ar fi trebuit să fie candidatul PSD Arad la funcţia de primar. Faptul că nu a fost nominalizat ţine şi el, probabil, de ceea ce spuneam mai sus, legat de umbra deasă.

http://newsar.ro/psd-arad-un-esec-rasuna...ea-civila/
Răspunde
27-04-2016, 12:43, (Ultima modificare: 27-04-2016, 12:46 de I 929.)
#17
RE: Alegeri locale 2016
12 candidaţi pentru Primăria Aradului

Până la această oră, 10 candidaţi, dintre care 5 independenţi, au primit „undă verde”: 

1. Ciprian Florin Luca-independent, susţinut de Alianţa Pentru Arad (APAR) şi PSRO
2. Ionel Ciupe-ALDE
3. Levente Grigorie Bognar- UDMR
4. Viorica Elvira Pop-independent
5. Sebastian Bulumac- independent, susţinut de PSD şi societatea civilă
6. Gheorghe Falcă-PNL
7. Marin Lupaş- independent
8. Dorin Eugen Filip- independent
9. Samuel Adrian Iosif Caba- PMP
10. Adrian Wiener- M 10
Gabriel Călin Costea- „Mândri că suntem arădeni” şi Lia Ardelean- Partidul Puterii Umaniste social liberal, sunt în dezbatere, urmând ca decizia să fie luată în cursul acestei zile.
15 pentru CLM
Din totalul de 15 liste, nu mai puţin de 6 sunt în dezbatere: Alianţa pentru Arad (APAR); Alternativa de Vest (ADV); Mândri că suntem arădeni; UNPR; PPUsl; Partidul Naţional Democrat (PND)
Au fost admise listele:
1.ALDE 2.UDMR 3.PSD 4.PNL 5.Marin Lupaş- independent 6.Dorin Eugen Filip- independent 7.PMP 8.M10 9.Daniela Arieta Săbău-independent. Şi pentru cele şase liste rămase în dezbatere decizia va fi dată astăzi.

http://www.aradon.ro/12-candidati-pentru...ui/1638692
Răspunde
07-05-2016, 21:26,
#18
RE: Alegeri locale 2016
bravo seba !!!
prezenta si discurs impecabil
emisiune in direct pe tvr1
am ramas uimit de capacitatea acestui om intr-o dezbatere in direct
bravo !!!!!
Răspunde
07-05-2016, 23:21,
#19
RE: Alegeri locale 2016
Oare o sa fie candidatii destul de realisti sa se alieze si sa sustina un singur cadidat impotriva lui Falca ? Nu cred ca ar fi alte sanse sa-l invinga pe Falca intr-un singur tur.
Răspunde
08-05-2016, 11:06, (Ultima modificare: 08-05-2016, 13:20 de Crishu.)
#20
RE: Alegeri locale 2016
http://www.tvrplus.ro/editie-alegeri-locale-2016-443989

Felicitari lui Seba. A dovedit ca este diferit fata de ce are de oferit momentan politica aradeana.
Mult succes si sper sa castige.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)