Stiri din fotbal
23-05-2017, 18:49,
RE: Stiri din fotbal
"Ediția de azi a Gazetei Sporturilor a făcut un calcul legat de bugetele Primăriilor din țară și prezintă sumele pe care echipele de fotbal le-ar putea încasa de la bugetul de stat.
De exemplu, Capitala, cu un buget total de 1,1 miliarde de euro, şi-ar permite şi un efort de 55 de milioane de euro pentru sport: buget pe care nu-l ating împreună, nici măcar la jumătate, FCSB, Dinamo, la fotbal, plus echipa de handbal feminin, CSM Bucureşti!
Dinamo și FCSB nu pot profita de această ordonanță, ci doar "societățile non-profit, fără scop lucrativ". Societățile comerciale pe acțiuni sau SRL-urile nu pot lua acești bani. În schimb pot beneficia cluburile municipale, CSM București, CSM Iași sau altele din țară. Pot primi bani și cele private, organizate fie pe fundații, fie în orice formă nelucrativă.
Alt exemplu: Aradul va avea disponibile pentru sport aproape 8 milioane de euro, în condiţiile în care UTA, formația-fanion a oraşului, care are şanse mari de promovare în Liga 1, a avut un buget de sub 800.000 de euro pe parcursul acestui sezon. Adică de 10 ori mai puţin decât ce ar însemna investiţia Primăriei!"

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/sume-uri...11434.html
Răspunde
30-05-2017, 12:24, (Ultima modificare: 30-05-2017, 14:46 de Xtreme.)
RE: Stiri din fotbal
orice asemanare e fictiva sau pura coincidenta...

Un fost campion al României și fostul secund al lui Reghecampf, suspendați pentru trucare de meciuri!

Epaminonda Nicu, fost campion cu Unirea Urziceni, și fostul antrenor secund al lui Laurențiu Reghecampf la Snagov, Laurențiu Tudor, au fost suspendați pentru trucare de meciuri în perioada în care au activat la Unirea Tărlungeni.

Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină a FRF, iar meciul vizat este cel dintre Unirea Tărlungeni și CS Balotești (1-3) din acest sezon, când Laurențiu Tudor a intrat în vestiar și blocat ușa pentru ca antrenorul clubului, Adi Matei, să nu poată întra în timp ce el discuta detaliile.

Epaminonda Nicu a jucat 17 meciuri pentru Tărlungeni în acest sezon, însă după meciul cu Balotești a mai fost trimis în teren în doar trei meciuri.

Investigația FRF s-a bazat pe un raport întocmit de SportRadar, care demonstrează că meciul a fost aranjat, iar pe lista celor sancționați de FRF se mai află și fostul vicepreședinte al Unirii Tărlungeni, Cristian Mătărău.

Mătărău a primit o suspendare de 10 luni și o amendă de 120.000 de lei, iar Epaminonda Nicu s-a ales cu trei luni de suspendare și o penalitate de 25.000 de lei. Laurențiu Tudor a fost suspendat 8 luni și va avea de achitat o amendă îm valoare de 90.000 de lei.

În 2015, Tudor a fost anchetat și de Federația poloneză, pe vremea când a antrenat în liga a doua poloneză, la Flota Swinoujscie. Suspendat până la terminarea investigației, românul a părăsit Polonia. Ulterior, cazul a fost clasat.

În urmă cu 4 ani, Tudor a fost menționat într-o investigație GSP despre meciuri trucate la FC Snagov, după ce a fost indicat de sursele Gazetei ca făcând parte din rețeaua care aranja meciuri.

Poreclit "Doctorul", Tudor este nepotul fostului primar din Snagov, Apostol Mușat, omul care a finanțat echipa în mandatul lui Reghecampf.

Acesta este al șaselea caz investigat în ultimii 3 ani de Departamentul de Integritate al FRF care se finalizează cu suspendări.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/un-fost-...12194.html

http://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-san...a-16393393
Răspunde
18-06-2017, 10:37, (Ultima modificare: 18-06-2017, 10:39 de Kapa.)
RE: Stiri din fotbal
CAMPIONATE • REGULAMENT

OFICIAL Schimbări masive în fotbal: pleci în dribling direct din lovitură liberă, iar meciul va dura 60 de minute! Se dă gol dacă faci henț pe linia porții! Totul despre raportul Van Basten
International Board a pregătit un raport cu numeroase modificări în regulamentul jocului, schimbări pe care le va analiza în martie 2018.

http://www.gsp.ro/international/campiona...13859.html

Sâmbătă, într-un interviu pentru The Times, fostul arbitru englez David Elleray, director tehnic la International Board (IFAB), a dezvăluit raportul Play Fair. Ce include numeroase noutăți în regulament, care vor fi analizate în martie 2018, la următoarea adunare generală IFAB. Iată doar cinci dintre ele:

1. Timp de joc efectiv de 60 de minute
Meciurile nu vor mai dura 90 de minute, ci numai 60, dar va fi timp de joc efectiv. Ceasul se va opri de fiecare dată când mingea va ieși din teren.

2. Pornești singur la fazele fixe
Pentru a mări viteza jocului, un fotbalist va putea porni singur în acțiune la fazele fixe (lovituri libere, cornere sau de la mijlocul terenului, la startul partidei ori după goluri). Și nu cu pasă, ca până acum.

3. E gol dacă faci henț pe linia porții
Dacă ești pe linia porții și oprești mingea cu mâna premeditat, atunci nu se mai acordă penalty și eliminare, ci direct gol pentru echipa în atac. "Un fel de gol de penalitate, ca eseul de penalitate din rugby", a comentat L'Équipe, care dă exemplu hențul lui Luis Suárez la Uruguay - Ghana, în minutul 120 al "sfertului" CM 2010. "Acel penalty nu a fost transformat, iar celeștii s-au calificat la penaltyuri. Cu această modificare, Ghana ar fi jucat în semifinale".

4. Partida se încheie când iese mingea
În viitor, întâlnirile nu se vor mai termina la fluierul arbitrului. Ci numai după ce balonul părăsește suprafața de joc, o dată timpul expirat. Din nou, ca la rugby.

5. Dacă portarul apără penalty-ul, faza se termină
În prezent, când un goalkeeper respinge mingea la o lovitură de pedeapsă, cel care a executat sau un coechipier poate relua în plasă. IFAB vrea ca faza să se oprească imediat după ce portarul parează penaltyul. Și nimeni să nu mai poată marca după aceea.

"Studiez toate regulile actuale din fotbal și mă întreb de ce este nevoie de fiecare dintre ele. Dacă nu există niciun motiv clar, atunci de ce nu le-am schimba pentru a face jocul mai frumos?"
David Elleray, director tehnic IFAB

Alte 5 schimbări prevăzute de International Board

- Dacă portarul ia mingea în mână după o pasă cu piciorul a unui coechipier, se va acorda penalty pentru echipa adversă. Nu lovitură liberă indirectă, cum se întâmplă acum;
- Un jucător nu va mai fi obligat să lase mingea să iasă din careu când portarul reia jocul cu aut de poartă de la 6 metri;
- Un ceas electronic, care va apărea pe tabela de marcaj, va funcționa în același timp cu ceasul arbitrului;
- Un fotbalist care marchează cu mâna va fi eliminat. Cei ca Maradona sau Messi vor fi trimiși la cabine;
- Loviturile libere se vor putea executa și cu mingea în mișcare.
Răspunde
18-06-2017, 13:45,
RE: Stiri din fotbal
1. Timp de joc efectiv de 60 de minute

Meciurile nu vor mai dura 90 de minute, ci numai 60, dar va fi timp de joc efectiv. Ceasul se va opri de fiecare dată când mingea va ieși din teren.

Sa-i vezi p-ai nostrii daca se accepta aceasta schimbare Smile)))
Răspunde
18-06-2017, 13:55, (Ultima modificare: 18-06-2017, 13:56 de Adrian07. Motivul editării: completare )
RE: Stiri din fotbal
Cea mai mare prostie... asta trebuie schimbat, cel mai important acest lucru mai ales in tarile non-competitive in acest sport cum suntem noi!

Penibil!
Mai bine un training managerial si idei despre viitor nu bazaconii dinastea!
Răspunde
18-06-2017, 14:39,
RE: Stiri din fotbal
Parma a falimentat si retrogradat in 2014 in Serie D, dar acum traieste! Cu o traditie de peste 100 de ani in fotbalul italian, Parma a obtinut aseara promovarea in Serie B, iar fanii au sarbatorit ca nebunii pe strazi.

Si cel mai important unde se face diferenta de mentalitate si ne dam seama ca la noi se joaca doar pentru bani, avem mesajul pentru jucatori
inainte de meciul decisiv al capitanului Alessandro Lucarelli (39 de ani) : "Trebuie sa le aratam cine suntem noi. Purtam pe umeri toata suferinta, frica, sudoarea, sacrificiul. Sunt 90 de minute in care trebuie sa dam tot ce avem noi mai bun. Toata energia, toata forta. Iar unde nu pot picioarele, sa jucam cu INIMA."

http://www.sport.ro/liga-1/video-bucuria...telul.html

Sursa: sport.ro
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)