Laurentiu Rosu
22-10-2016, 19:18,
#1
Laurentiu Rosu
Felicitari pentru prima victorie ca antrenor principal. La cat mai multe cu UTA ! Doamne ajuta !

"Roșu: „La pauză am decis să riscăm tactic și ne-a ieșit. Sunt mulțumit de băieți!“

Prima partidă a noului antrenor al UTA-ei pe teren propriu a însemnat și primul succes. Gruparea arădeană a trecut cu scorul de 2-0 de Dunărea Călărași, grație „gemenilor“ golului, Adrian Petre și Marius Curtuiuș. La pauza disputei, forțat și de eliminarea lui Tănase, Laurențiu Roșu a efectuat două schimbări, modificând și sistemul tactic. Au ieșit Gligor și Vlad, intrând Jorza și Andor, iar UTA a evoluat cu trei fundași centrali în linie până după reușita de 1-0.
„Am început bine jocul, ne-am creat situații de a marca, am avut și avantaj de om în plus. Din păcate, nu am știut să profităm și după o neatenție am fost egalați numeric. La pauză, împreună cu cei din staff-ul tehnic, am decis să jucăm cu trei jucători pe linia de fund, pentru a risca. Am decis să îi lăsăm pe teren pe Petre și Curtuiuș, deoarece așa cum am tot spus, aveam nevoie de victorie. Gligor a acuzat și o accidentare și oricum eram obligat să fac două schimbări, deoarece vroiam să introduc un junior. Am vrut să îl pun pe Andor pe stânga, deci clar trebuia să facem două schimbări. Am fost inspirați toți cei din staff-ul tehnic cu aceste mutări, deoarece am controlat mult mai bine jocul în partea a doua prin intrarea lui Jorza. El a pasat bine, a ținut de minge, sunt mulțumit de toți cei pe care i-am introdus în partea a doua. Am reușit să marcăm, dar chiar și așa am avut unele probleme în defensivă, deoarece cei de la Călărași au căutat cu disperare golul egalizator. Am avut unele neatenții în defensivă, dar tot am reușit să înscriem în ultimul minut și să câștigăm. E o victorie pe care o merităm, băieții s-au dăruit, au făcut tot posibilul să câștigăm și trebuie să îi felicit, pentru că e victoria lor în primul rând”, a declarat Laurențiu Roșu. În primele două partide sub conducerea noului antrenor, UTA a avut doi eliminați.
Noul tehnician nu a pus însă tunurile pe arbitri, limitându-se la următoarele remarce: „Eu nu am vrut să vorbesc despre arbitri nici după partida de la Satu Mare, nu vreau să o fac nici acum. Atunci când ai galbene multe, apar în joc și astfel de momente, când ești eliminat, dar toate au fost din vina noastră. Sigur, la Baia Mare <<centralul>> putea să îi dea doar galben lui Burlă și nu roșu, dar a fost pasa greșită a lui David care a dus la acel fault. Acum la fel, dacă Tănase era mai atent, nu cred că ajungea să-l împingă pe adversar și rămâneam cu om în plus. De unde am fost eu, am văzut că faultul inițial i-a aparținut lui Vlad, s-a lăsat avantaj, iar după aceea Tănase a intrat în adversar și a fost eliminat“…

http://sportarad.ro/rosu-la-pauza-decis-sa-riscam-tactic-si-ne-iesit-sunt-multumit-de-baieti/
Răspunde
22-12-2016, 21:50,
#2
RE: Laurentiu Rosu
Vacanță activă pentru Roșu: „Vizionez meciuri din diferite campionate, obiectivul este să dublăm posturile cu jucători care să ne ajute”

Antrenorul „Bătrânei Doamne” se află de o săptămână acasă, la Huelva (Spania), alături de soție și cele două fiice, dar rămâne ancorat și la nevoile echipei sale pentru retur.

Laurențiu Roșu și-a exprimat dorința de a întări lotul pentru returul ligii secunde cu cel puțin trei-patru jucători, dar dorește să facă alegerile potrivite, ținând – totodată – cont de raportul calitate – preț impus de conducerea clubului. „Am vizionat destule meciuri din diferite campionate, Spania, Serbia, România…Cu acest prilej, urmăresc fotbaliști pe care îi cunoșteam și eu, dar pe care nu i-am mai văzut jucând de mult timp, sau care mi-au fost propuși. Spre exemplu, am ajuns la un atacant sârb de la formația de pe locul 6 din prima ligă din Serbia. Părea interesant, avea calități atletice bune, dar nu prea a dat goluri în ultimul timp și asta e deja o problemă. Dacă aducem ceva vrem să fie măcar la același nivel cu jucătorii pe care îi avem deja în lot, dacă nu peste ei. Mai precis, obiectivul este să dublăm posturile cu fotbaliști care să ne ajute, care pot lupta oricând pentru un loc de titular sau sunt soluții viabile pe banca de rezerve”, ne-a mărturisit tehnicianul „roș-albilor”.

Fostul internațional urmărește îndeaproape și situația grupărilor de Liga 1 cu probleme organizatorice, ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu înainte de toate. „Nu dorim răul nimănui, dar UTA este unul dintre cluburile ce pot oferi stabilitate, siguranță și perspectiva revenirii în Liga 1 de la primăvară. Sunt destui jucători interesanți care trec prin momente grele în prima divizie, rămâne de văzut dacă îi putem convinge să vină la noi. Probabil, majoritatea lor speră tot la un contract Liga 1, sau poate în străinătate, dar vom încerca să intrăm și noi pe fir când e cazul. Deocamdată, nu putem contacta jucători aflați sub contract cu alte echipe”, a adăugat Roșu.

Acesta nu și-a ascuns intenția de a încerca să transfere jucători și de la colegele de serie, vizionând și partide ale acestora. „Am văzut, de exemplu, înregistrarea meciului tur al barajului Călărași – UTA, îmi place un jucător și de la Chindia, rămâne de văzut dacă ne putem apropia de ei”, a adăugat tehnicianul viceliderului Ligii a 2-a.

Acesta a confirmat faptul că absolut toți jucătorii din lotul din prima parte a stagiunii au rămas pe loc, eventualele „divorțuri” urmând să se petreacă doar în momentul în care campania de achiziții se va debloca. „Țin în permanent legătura cu conducerea clubului, discutăm, ne sfătuim, lucrurile stagnează puțin, dar nu din vina noastră. Avem ținte de care nu ne putem apropia deocamdată, iar pe alte s-ar putea să trebuiască să-i vedem la antrenamente”, a mai punctat „principalul” UTA-ei.

Echipa fanion a Aradului se va reuni pe 16 ianuarie 2017, urmând ca două săptămâni mai târziu să plece într-un cantonament în Spania. Locația exactă a acestuia nu a fots bătută încă în cuie. „Eu le-am făcut legătura oamenilor de aici, din cele trei locații propuse cu cei din conducerea clubului, aștept și eu un semn în momentul în care se va opta pentru una dintre ele. Tot ceea ce știu este că revin în luna ianuarie la Arad pentru două săptămâni de pregătire pe plan local și pentru un amical cu Cermeiul pe 28 ianuarie, după care ne mutăm în Spania. În principiu, mai avem nevoie de alte două săptămâni de reacomodare cu clima și terenurile din România înainte de a începe returul”, a mai transmis Roșu.

http://sportarad.ro/vacanta-activa-pentr...-ne-ajute/
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)