Alin Pînzaru intră în staff-ul tehnic al UTA-ei

/media/stiri/0/4/910/big/alin_panzaru.jpg

Banca tehnică a Bătrânei Doamne a fost completată, astăzi, cu Alin Pînzaru, care a devenit unul din ”secunzii” lui Laszlo Balint.

”Perspectiva de a face pasul la un club titrat precum UTA atrage și e legată de perspectiva promovării. Deja sunt doi factori care pun pe gânduri orice om din breaslă, în situația mea, pe orice antrenor. E o poziție care era destul de greu de atins. Experiența mea la liga a doua m-a făcut să visez că pot face pasul mai sus, dar oportunitățile și desfășurarea carierei mele m-au ”dezumflat” puțin în această direcție. Nu am ezitat să-i răspund prietenului meu Gyuszi Balint, nu mi-a luat mai mult să mă gândesc, doar din prisma familiei, distanța de casă e destul de mare, dar cariera a spus imediat ”Da” propunerii”, a mărturisit Alin Pînzaru, care a făcut astăzi cunoștință cu efectivul roș-alb.

Tehnicianul s-a întâlnit recent cu UTA în câteva rânduri, din postura de antrenor al Daciei Unirea Brăila. ”Prima confruntare cu UTA a fost zdruncinantă pentru noi. A fost anul în care s-a făcut o singură serie la Liga a II-a și prima noastră deplasare aici a însemnat o înfrângere cu 3-0, ne-a ciuruit Man atunci, cu trei goluri. A fost o deplasare grea, dar m-a încântat încă din acel moment impactul cu interesul vizavi de echipă, publicul, organizarea, nu eram obișnuiți la Brăila cu ce am întâlnit la Arad”, a povestit antrenorul, care a anticipat play-off-ul Ligii a II-a: ”Sunt șase echipe nu distanțate foarte clar, după punctajul din clasament. Din punct de vedere al jocului, după toată această perioade, sunt aduse cam toate la același nivel. Probabil diferența va fi făcută prin maniera de abordare. Nu vorbesc din punct de vedere valoric, echipele sunt cam acolo. Dar prima opțiune rămâne la noi. nu depindem de nimeni, de jocurile dintre celelalte echipe, suntem la mâna noastră, cum se spune în lumea fotbalului. Băieții sunt cu mai bine de o lună de pregătire - pentru mine a fost mai complicat cu atâta timp acasă, mi-e dor de tot ce înseamnă fenomenul - și abia aștept să îi văd la treabă! Am încredere în ei, poziția din clasament nu e de conjunctură”.

Alin Pînzaru s-a născut pe 18 ianuarie 1976, la Iași, ”moldovean sadea”, cum spune chiar el. Bornele carierei de seniori includ echipele Oțelul Galați (a debutat în prima ligă cu trupa de pe malul Dunării pe când avea 17 ani), Dunărea Galați, FC Vaslui, Gloria Buzău, Zimbrul Chișinău și Dacia Unirea Brăila. La ultima din trupele amintite a jucat doi ani și tot acolo a devenit antrenor. Timp de șase ani i-a pregătit pe brăileni, un tur de campionat a activat la Oțelul Galați, iar vreme de un an și două luni a pregătit-o pe CSM Alexandria.

Bun venit la UTA!

Galerie foto

Ultimele stiri

05:30, 16-04-2021,    Meciul urmator

VS

16-04-2021 17:30

Stadion: ”Francisc Neuman”

Parteneri