Analiza lui Laszlo Balint după UTA – Turris: ”Principala mea dorință e să reacționăm”

/media/stiri/0/4/923/big/PIC_2282.jpg

UTA a fost învinsă în această după-amiază de echipa lui Erik Lincar, într-un meci ce a contat pentru etapa a II-a a play-off-ului ligii secunde. Roș-albii au deschis scorul rapid, prin Moise (3), dar vizitatorii au revenit prin reușita de 1-1 a lui Tescan (20). Utiștii au preluat iar conducerea după golul lui Buhăcianu (30), oaspeții revenind la 2-2 cu un minut înainte de pauză, gol Pană. În actul doi a venit rândul Turrisului să treacă în avantaj, Voinea a transformat un penalty (54), apoi arădenii au revenit cu cel mai frumos gol al meciului, semnat de Bustea (58). Trupa din Turnu Măgurele a punctat decisiv în minutul 89 prin Haită și s-a apropiat la un singur punct de UTA în clasament (echipa noastră are un meci mai puțin disputat).

”Am spus-o de multe ori - acest play-off va fi cu totul altceva față de ce a fost în timpul sezonului până la întrerupere. Dezamăgirea mare pentru mine este că, chiar dacă am început jocul foarte bine, nu am reușit să avem aceeași siguranță defensivă. Este un mare semn de întrebare că am dat dovadă de această vulnerabilitate. Practic, s-au luat niște goluri pe niște greșeli individuale foarte mari pentru ce pretenții avem. Dar trebuie să fim bărbați, să ne acceptăm greșelile, să analizăm ce trebuie să îmbunătățim și să nu găsim scuze că venim după o perioadă lungă de inactivitate și că a fost primul meci. Mă bucură faptul că am avut reacție și că am încercat până la final. Un punct ar fi fost un punct. S-a întâmplat acea greșeală acolo și am pierdut meciul pe o greșeală inexplicabilă din punctul meu de vedere pentru un jucător cu așa experiență. Repet, trebuie să fim bărbați, să privim înainte, să avem încredere și echilibru. Mai sunt patru meciuri cu doisprezece puncte puse în joc, vor fi meciuri extraordinar de grele, intense, toată lume vrea să câștige, să își asigure biletele pentru prima ligă. Noi trebuie să demonstrăm că merităm să fim una din echipele care va promova din liga a doua”, a comentat Laszlo Balint.

”Am spus-o și inainte de joc că vor fi momente psihologice pe care trebuie să le interpretăm în favoarea noastră. Mă gândesc la ocazia lui Ursu la 1-0, la 2-0 puteam să gestionăm altfel desfășurarea ulterioară a partidei. Consumul energetic a fost foarte mare, din acestă cauză și aceste răsturnări de scor. A fost cald, am jucat pe teren sintetic, ritmul de joc a avut de suferit, dar, repet, sunt niște factori, nu îi transformăm în alibiuri, trebuie să ridicăm capul sus și să pregătim cât putem de bine următorul meci Este principala mea dorință, să reacționăm, să fim acea echipă sigură în defensivă, capabilă să își creeze ocazii, să câștige punctele puse în joc și să privească cu încredere către viitor”, a adăugat antrenorul principal al arădenilor.

”Este importantă reacția după greșeală, asta aștept de la băieți: să dea dovadă de bărbăție, de calitate fotbalistică în meciul care urmează și aș mai vrea să iasă la iveală din nou acel spirit care, din păcate, astăzi ne-a lipsit în multe momente. Probabil și absența suporterilor din tribună a fost un minus pentru noi, dar repet, nu trebuie să ne ascundem în spatele alibiurilor”, a conchis Gyuszi Balint.

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri