Ce meci nebun! UTA – Unirea Sîntana 4-6, în finala arădeană a juniorilor A1

/media/stiri/0/3/751/big/_MG_8182.jpg

Iucie – Halos, Spătar, Salka, Pașcu – Milak, Isac, Lazie,  Mohaci – Miculescu, Simon a fost primul unsprezece aliniat de Sandu Gaica în finala județeană a juniorilor A1, UTA – Unirea Sîntana. Pe bancă luau loc Lazăr, Hrezdac, Selegean, Răzban, Cornean, Tăședan și Hațegan.

Exceptându-l pe goalkeeper-ul titular (născut în 2002), toată generația e 2001. Poate fi explicația unui neverosimil 6-2 pentru Sîntana între reprize. Unirea și-a valorificat din plin plusul de experiență (o medie de vârstă de doi ani în plus), atât cât poate fi el la nivelul juniorilor și părea desprinsă către o victorie la scor imens. Iar dacă la sfârșit cineva din tribună i-ar fi povestit cuiva că UTA putea să câștige, n-ar fi fost crezut.

Sîntana a deschis repede scorul, la a doua acțiune periculoasă, gol Bud, 0-1 (3), însă UTA a egalat repede, prin golul lui Lazie, 1-1 (6). Bucurie scurtă, Unirea a revenit în avantaj după o indirectă, 1-2, reușită semnată Josan (8), apoi i-au intrat nu mai puțin de patru pătrunderi hotărâte (Stanciu – 21, Diaconu – 27, Bud – 29 și iar Stanciu - 32) și s-a făcut 1-6!  Proaspăt intrat, Tăședan a înscris înainte de pauză (44), Milak a nimerit bara (45) la ultima fază a reprizei, dar diferența prevestea deja un act doi liniștit.

Puștii lui Gaica n-au abandonat și, cu puține excepții, și-au ținut adversarii în jumătatea lor. Spătar (57) a redus scorul la 3-6 (57), iar utiștii chiar au început să creadă în șansa lor. Un gol anulat lui Simon (Mircea Ardelean a apreciat că acesta ar fi jucat mingea cu mâna) și o bară a lui Miculescu le-au dat fiori băieților lui Alexandru Vasii, apoi Simon a marcat, în fine, un gol meritat, pe final, 4-6 (87). Ultimele secvențe au venit cu ratări imense din partea utiștilor, care, au trecut mărcar printr-o egalare, la șutul-centrare al lui Simon și la ocazia unu-la-unu a aceluiași Tăședan.

Ultimul fluier i-a găsit pe roș-albi prăbușiți, dar băieții s-au ridicat și au găsit puterea să-i felicite pe cei de la Sîntana, care au primit trofeul din partea lui Adi Lucaci, șeful AJF-ului arădean. ”Chiar nu pot fi supărat pe băieți”, a mărturisit Sandu Gaica.  

 

Galerie foto

Ultimele stiri

11:30, 24-11-2019,    Meciul urmator

VS

24-11-2019 11:30

Stadion: "Motorul"

Parteneri