De ziua UTA-ei: omagiu pentru Andrei Mercea, unul din marii eroi ai începuturilor

/media/stiri/0/4/139/big/mercea.jpg

Miercuri, 18 aprilie, este ziua în care se împlinesc 73 de ani de când baronul Francisc Neuman semna actul de naștere al UTA-ei. Marcăm momentul în 2018 prin readucerea în prim-plan a unui fotbalist-simbol: Andrei Mercea.

De patru ori campion național cu echipa roș-albă, dublu câștigător al României, component de bază al echipei reprezentative în anii ’50, Mercea avea să devină unul dintre antrenorii importanți de copii și juniori ai Aradului după ce și-a încheiat activitatea de fotbalist.

Cinci decenii a fost reper al UTA-ei și al fotbalului arădean, iar întreaga viață sportivă a visat s-o cuprindă într-o carte, pe care a și început-o. Din păcate, destinul l-a împiedicat s-o încheie, Andrei Mercea s-a stins în anul 2002, cu două luni înainte să împlinească 77 de ani.

Acum, amintirile unui sportiv imens, cu o carieră fantastică, văd lumina tiparului: miercuri, 18 aprilie 2018, de ziua UTA-ei, de la ora 17:00, vă așteptăm în Sala ”Centenar” de la Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad, pentru lansarea cărții ”Andrei Mercea – Campionul care desena inimi”, scrisă de Radu Romanescu. Așteptăm cât mai mulți utiști alături de noi!

La mulți ani, UTA!

Galerie foto

Ultimele stiri

06:30, 15-07-2020,    Meciul urmator

VS

15-07-2020 18:30

Stadion: ”Motorul”

Parteneri