Ioan Igna către tinerii utiști: ”Datoria voastră este să aduceți Aradul din nou pe hartă!”

/media/stiri/0/3/506/big/hategan_igna.jpg

Întâlnire specială astăzi, la Biblioteca arădeană: în Sala Concordia, Ioan Igna și Ovidiu Hațegan au recreat momentele unor cariere formidabile. Amintirile lui Igna sunt încântătoare, arădeanul atingând cel mai înalt nivel, iar Hațegan îi calcă perfect pe urme.

”Suntem onorați să fim în prezența domnului Ioan Igna, al cărui trecut roș-alb îl indică drept un reper al echipei UTA. Și suntem întotdeauna bucuroși când avem ocazia să ne mândrim cu Ovidiu Hațegan”, a fost mesajul transmis de clubul UTA prin vocea lui Codru Grădinariu. Directorul general al UTA-ei a fost însoțit la întâlnire de garda tânără a clubului nostru, reprezentată de Paul Copaci, Albert Stahl, Rafael Iuga, Denis Lazăr, Andrei Brănișteanu, Raul Iova, Eugen Rogojan, Beniamin Gabor sau Denis Laza.

Și cum mai înainte de a deveni unul din cei mai buni arbitri ai lumii a strălucit în prima linie a UTA-ei, Ioan Igna a avut un cuvânt pentru tinerii roș-albi prezenți la întâlnire:

”Pe timpuri, arbitrul de centru participa și la întâlnirile cu ziariștii, desfășurate cu o zi înaintea jocurilor. De câte ori venea vorba că am jucat fotbal la Arad, toți știau de UTA. Dar, de la un timp, UTA nu mai juca în Divizia A. Eram întrebat în continuare unde jucasem, însă nimeni nu mai știa să facă legătura între Arad și UTA... Datoria voastră, tineri utiști, este să aduceți Aradul din nou pe hartă!”

Ioan Igna e născut pe 4 iunie 1940. A jucat la UTA între anii 1957-1960 și 1964-1967 și la Știința Timișoara (1961-1964). A devenit arbitru în anul 1972. Cele mai înalte borne din cariera de arbitru au fost finala Cupei Campionilor Europeni din 1983 (Hamburg – Juventus 1-0), Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984), Campionatul Mondial din Mexic (1986), finala Cupei UEFA 1987 (IFK Goteborg – Dundee United 1-1, fusese 1-0 în prima manșă) sau Campionatul European din RF Germania (1988).

Ovidiu Hațegan s-a născut pe 14 iulie 1980. A devenit arbitru FIFA în 2008. Anul trecut a fost extraordinar, arădeanul oficiind la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și la Campionatul European din Franța, dar și în preliminariile Campionatului Mondial 2018 (se va desfășura în Rusia).

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri