Liga Elitelor - Etapa 21 - Juniorii Academiei UTA încheie anul cu victorii!

/media/stiri/0/4/797/big/01.jpg

Astăzi a fost un adevărat maraton pe Motorul, având loc trei meciuri ale juniorilor Academiei UTA în cadrul competițiilor Elite. La U19 și U17, UTA a primit replica clujenilor de la CFR, iar la U16 vizitatori au fost cei de la LPS Bihorul Oradea.

Liga Elitelor U19, etapa 21: UTA - CFR Cluj 2-1 (0-0)

În primul meci al zilei de pe arena Motorul, UTA a primit vizita juniorilor U19 de la CFR CLuj. Prima parte a fost una echilibrată, cu un plus în dreptul elevilor lui Gaica și Ungur. Se pot consemna ocaziile lui Simon și Mitrov, ambii singuri cu portarul. Pe final de repriză Haloș putea da lovitura, dar lovitura de cap a fost scoasă de sub transversală de apărătorul buturilor adverse.

Repriza a doua nu părea a fi de bun augur pentru utiști care s-au văzut conduși pe tabelă din minutul 66, în urma unei erori defensive la o lovitură liberă. Antrenorii UTA-ei forțează atacul și îl introduc pe Boștină în minutul 71, în locul lui Sfîrlea. După doar 60 de secunde, Mitrov, mutat pe stânga, își depășește ușor adversarul în viteză și centrează pentru Simon, care egalează cu un șut din marginea careului. După cinci minute proaspăt intratul Boștină scoate penalti, iar Simon face dubla și stabilește scorul final, 2-1.

UTA U19 termină sezonul regular pe primul loc în Seria de Vest a Ligii Elitelor, chiar dacă mai este o etapă de disputat, în deplasare la Tâmpa Brașov.

UTA: Opric - Haloș, Salka, Pașcu, Mohaci, Sfîrlea. Petre, Cocriș, Merian, Simon, Mitrov.
Au mai jucat: Boștină, Răzban, Maier.
Rezerve: Tirian, Popa, Blaga, Dănilă. 
A marcat: Simon (72, 77).

Liga Elitelor U17, etapa 21: UTA - CFR Cluj 3-0 (2-0)

În al doilea meci, la U17, UTA a dat piept cu CFR Cluj, ocupanta locului șase în Seria de Vest a Ligii Elitelor. Se anunța un meci dificil, utiștii fiind nevoiți să câștige pentru a putea rămâne în cărțile calificării în play-off.

Ceferiștii au început tare partida, dominând la capitolul posesie. A venit însă minutul 12, Mercioiu aruncă o minge în careu, iar un fundaș advers lovește „perfect“ mingea cu capul și înscrie în proprie poartă. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, Mercioiu (foto) trage la poartă, portarul advers respinge, însă doar până la Maxim care face 2-0. În partea a doua, utiștii, conduși de pe margine de Donca, Mărginean și Țamboi, reușesc să facă un joc mai bun de posesie, punctând pe contraatac. Scorul final e stabilit în minutul 55 de Rotea, 3-0, din pasa lui Mercioiu. De remarcat și prestația lui Roșca, imbatabil la penaltiul dictat contra UTA-ei în minutul 75.

Juniorii U17 continuă lupta pentru accederea în play-off, cu o etapă înainte de final situându-se pe locul trei în Seria de Vest. Ultimul meci al sezonului regular va fi în deplasare la Tâmpa Brașov, ocupanta locului patru, cu același număr de puncte ca UTA, dar golaveraj inferior.

UTA: Roșca - Tambor, Pătlăgică, Măgulean, Putnic, Ursoi, Goldiș, Mercioiu, Onișor, Rotea, Maxim.
Au mai jucat: Puta, Andrieș, Borcea, Narsesovici, Bortiș.
Rezerve: Tirian, Domide.
Au marcat: Maxim (44), Rotea (55).

Liga Elitelor U16, etapa 21: UTA - LPS Bihorul Oradea 4-0 (2-0)

În ultima partidă a zilei, UTA U16 a primit replica juniorilor de la LPS Bihorul. A fost un meci fără istoric, în care utiștii au atacat pe aproape toată durata partidei. Primul care a reușit străpungerea apărării adverse dispusă pe două linii a fost Ciubăncan, din pasa lui Ekmekci. Mihai stabilește scorul reprizei, 2-0, în minutul 26, cu un șut la colțul scurt. La trei minute de la reluare Șerengău transformă penaltiul scos de Varga. În minutul 62 același Șerengău (foto) face dubla, scor final UTA - LPS Bihorul 4-0.

Trupa lui Donca, Bogoșel și Țamboi continuă neînvinsă în Seria III a Ligii Elitelor U16. Chiar dacă mai este o etapă de disputat, juniorii mici și-au asigurat participarea în semifinalele turneului final.

UTA: Blaga - Varga, Pele, Codrea, Popescu, Șerengău, Sarkozi, Mihai, Ungureanu, Ekmekci, Ciubăncan.
Au mai jucat: Brândă, Babiciu, Lingurar, Nagy, Cristea.
Rezerve: Opriș, Mare.
Au marcat: Ciubăncan (19), Mihai (26), Șerengău (43, 62).

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri