Liga Elitelor - Etapa a 15-a - Patru puncte în contul Academiei UTA

/media/stiri/0/4/744/big/IMG_7739.jpg

Astăzi s-a disputat etapa cu numărul 15 din cadrul Ligii Elitelor U16, U19 și U17. Juniorii Academiei UTA de la U16 s-au deplasat pentru derbiul Seriei III la ocupanta locului doi, ASU Poli. Cei de la U19 și U17 au avut meciuri la Cluj, în compania Ardealului.

Liga Elitelor U16, etapa 15: ASU Poli - UTA 1-1 (0-0)

În primul meci al zilei, de la ora 10, utiștii conduși de Donca, Bogoșel și Țamboi au dat piept pe „Știința“ cu ASU Poli. Meciul nu a fost unul strălucit, execuțiile tehnice lăsând de dorit din partea ambelor echipe. Ce nu a lipsit a fost încrâncenarea tipică unor astfel de întâlniri. În prima repriză UTA și-a îndeplinit norma de ratări astfel că scorul la pauză a fost 0-0. În minutul 60 Nagy centrează bine pentru Babiciu, care pune latul pentru 0-1. După doar două minute, poliștii recuperează cu noroc mingea în treimea UTA-ei și egalează. Din minutul 72 UTA a evoluat în zece oameni, Blaga fiind eliminat pentru un henț. Cu toate astea jocul s-a terminat cu o remiză, utiștii revenind cu un punct din curtea rivalei.

UTA: Blaga - Sarkozi, Opriș, Pele, Codrea, Vulturar, Mihai, Mare, Nagy, Lingurar, Ekmekci.
Au mai jucat: Ungureanu, Babiciu, Brîndă, Ciubăncan.
Rezerve: Cristea, Varga, Popescu.
A marcat: Babiciu (60).

Liga Elitelor U19, etapa 15: Ardealul Cluj - UTA 2-1 (1-0)

La peste 300 km distanță, la Cluj, trupa lui Gaica și Ungur aveau pe hârtie o partidă ușoară, UTA învingând în tur pe Ardealul cu 5-0. Cu un lot subțiat de accidentări, arădenii au pierdut însă al doilea meci din acest sezon de Elite.

În prima repriză s-a consemnat un singur gol, la o eroare în defensiva utistă. În minutul 53 Haloș este faultat în careu și Simon egalează situația. Din minutul 60 UTA a evoluat în zece, Dardai fiind eliminat din postura de ultim apărător la un contraatac al gazdelor. Cu o defensivă improvizată, golul a venit cumva normal, clujenii preluând conducerea șapte minute mai târziu. Chiar și în inferioritate numerică utiștii au încercat egalarea, ratând câteva ocazii bune de a marca. Pe final, nervii au cedat, Boștină fiind și el eliminat, pentru un fault fără minge.

Urmăritoare CFR Cluj a bătut la Academia Gică Popescu. UTA continuă pe primul loc în Seria de Vest a Ligii Elitelor U19, având un golaveraj net superior.

UTA: Opric - Haloș, Salka, Dardai, Mohaci, Gavrilă, Pătlăgică, Rădulescu, Paunchici, Simon, Mitrov.
Au mai jucat: Boștină, Sfîrlea.
Rezerve: Roșca, Maier, Dănilă, Răzban.
A marcat: Simon (53).

Liga Elitelor U17, etapa 15: Ardealul Cluj - UTA 0-3 (0-0)

În cea de-a doua partidă de la Cluj, tinerii conduși de Radu Mărginean au smuls trei puncte gazdelor și continuă să ocupe poziția a treia în Seria de Vest a Ligii Elitelor U17.
Dacă în prima repriză jocul a fost echilibrat, în partea a doua juniorii Academiei UTA au închis conturile, marcând de trei ori. Toate golurile au venit în urma unor centrări foarte bune, Măgulean și Andrieș, ambii cu capul, și Borcea (foto), cu un șut plasat, au scuturat plasa porții din Cluj.

UTA: Tirian - Tambor, Bortiș, Măgulean, Putnic, Ursoi, Mercioiu, Andrieș, Onișor, Borcea, Rotea.
Au mai jucat: Puta, Turcanu, Mocan, Blaga, Popa.
Rezerve: Roșca, Domide.
Au marcat: Măgulean (50), Andrieș (55), Borcea (75).

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri