Mâine, UTA – Dinamo. ”Ne bucurăm de atmosferă și încercăm o performanță importantă”

/media/stiri/0/4/709/big/70972369_10158672370963942_4371624005442994176_n.jpg

Cel mai așteptat moment al toamnei fotbalistice arădene e aproape! Mâine după-amiază, pe arena din Aradul Nou, UTA e față în față cu Dinamo București, pentru turul V al Cupei României.

Astăzi, antrenorul Laszlo Balint a prefațat confruntarea. ”Suntem în fața unui meci important, pe care noi îl vedem din două perspective. Prima e cea a Aradului fotbalistic, vine Dinamo, un club de anvergură care n-a mai vizitat Aradul de mai bine de zece ani. Ne bucurăm că există acest interes din partea publicului, care vrea să vadă un astfel de meci. Sper să le oferim suporterilor un spectacol pe măsură.A doua perspectivă e cea a vestiarului nostru. Vrem să ne măsurăm valoarea, să ne testăm limitele, să vedem unde putem ajunge din punct de vedere fotbalistic. Dinamo e una din echipele bune ale campionatului, în ciuda poziției actuale din clasament. Travesează o formă bună, a avut momente de joc foarte bune în ultimele jocuri, iar în lot are jucători cu calitate certă. De când Dusan Uhrin e la cârmă, au căpătat o și mai mare consistență. Sunt convins că vin să se califice, cei de la Dinamo au declarat că privesc Cupa ca pe un obiectiv important. Vrem să ne ridicăm la nivelul valoric al lor, să facem față cu brio și să încercăm o performanță cu adevărat importantă pentru UTA în acest moment. Vom încerca să ne bucurăm de atmosferă și de faptul că vom juca în compania unui adversar puternic”, a punctat ”principalul” roș-albilor, care a rememorat confruntarea de la Arad din primăvara lui 2007. ”Îmi aduc aminte de meciul jucat contra lui Dinamo în 2007, am făcut un meci foarte bun, doar o execuție de excepție a lui Liviu Ganea a făcut ca meciul să se termine 1-1”, a povestit Gyuszi, apărător de bază în echipa arădeană atunci.  

Bogdan Stancu și Sorin Bustea sunt scoși din circuit din cauza accidentărilor, estimându-se că în două săptămâni vor reveni. David Miculescu e sub investigații medicale după accidentarea de sâmbătă, în timp ce Alin Șeroni e refăcut și intră în calcule.

Golgeterul Cipri Rus transmite că vestiarul așteaptă cu încredere întâlnirea cu bucureștenii. ”Din momentul în care am aflat că vom juca cu Dinamo, s-a creat un entuziasm pentru toată suflarea fotbalistică arădeană, deși mai aveam de jucat un meci, cel de la Pandurii. Am fost focusați pe meciul de la Târgu Jiu, pe care l-am și câștigat. Am văzut că în trei ore a fost sold-out, toată lumea așteaptă meciul. Dinamo va pune un preț foarte mare pe Cupă, ar fi extraordinar să învingem, mai ales la entuziasmul cu care privesc suporterii noștri meciul. Vor fi momente când va trebui să ne autodepășim, dar sper să reușim să facem față”, a spus atacantul arădean.

”Întâlnim o echipă de tradiție, chiar dacă Dinamo pleacă drept favorită, noi suntem pregătiți să facem un meci bun, pentru a ne califica mai departe. Trebuie să intrăm foarte motivați și cu foarte mare ambiție. Sper să ne ridicăm la nivelul spectatorilor, ne gândim la calificare. Stăm foarte bine la meciurile de pe teren propriu, avem doar un gol primit, cu toate că am făcut un meci mai puțin bun cu Mioveniul, acum două săptămâni”, a completat apărătorul Florin Ilie.

UTA – Dinamo se dispută marți, 24 septembrie, începând cu ora 16:30. Pe www.uta-arad.ro vă ținem la curent cu momentele importante.

Galerie foto

Ultimele stiri

08:30, 20-04-2021,    Meciul urmator

VS

20-04-2021 20:30

Stadion: Dinamo - Central (Bucureşti)

Parteneri