Octombrie de altădată, cu campionii marii ITA la lucru

/media/stiri/0/3/386/big/tribuna.jpg

În vara anului 1948, ITA se încorona pentru a doua oară consecutiv cu titlul de campioană națională și în vitrină strălucea și Cupa României. Peste numai câteva luni, marea echipă se vedea obligată să meargă mai departe fără s-o mai sprijine puternicul braț al lui Francisc Neuman. Însă tot ce-i oferise Baronul era suficient de puternic încât să fi cucerit definitiv, în numai trei ani, întreg orașul. Arădenii, și nu doar ei, țineau sincer la echipa lor. Imaginea tribunei de odinioară întărește atașamentul  oamenilor.

Preț de câteva clipe, ne întoarcem în timp s-o vedem pe ITA așa cum i se înfățișa României în vechea revistă ”Stadion”, apărută în toamna lui 1948, într-o zi de 6 octombrie. [Peste 20 de ani, exact într-o zi de 6 octombrie, Aradul se vedea înmărmurit de moartea lui Iosif Petschovsky]. Deschidem acel număr al publicației ”Stadion” și o regăsim pe ITA descrisă de Raul Radu într-un reportaj intitulat ”Un exemplu”. Reținem instantaneele în care sunt prezentați câțiva dintre acei primi mari eroi ai Aradului.

Alte ipostaze decât cele obișnuite, campionii sunt la lucru! În fotografia din stânga, Iosif Petschovsky e surprins verificând motorul unui automobil. La mijloc, de la stânga la dreapta, Moise Vass, Ion Reinhardt, Iosif Stiebinger și Iosif Slivăț transportă bumbac de la o secție la alta a fabricii. Destinația bumbacului era secția condusă de Gheorghe Băcuț, imortalizat în cea de-a treia fotografie. Uriașii Bătrânei Doamne.

E 2016, tot octombrie. Campionii au rămas să ne zâmbească din timpuri de demult și să ne aducă aminte că UTA e cea mai frumoasă echipă.

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri