Poziția clubului UTA legată de situația adresei înaintate Comisiei de Disciplină și Etică

/media/stiri/0/3/346/big/logo_uta.jpg

Clubul UTA, după mai multe discuții și consultări cu juriști interni și internaționali de specialitate în regulamentele FRF, UEFA și FIFA, a luat decizia de a renunța la acțiunea promovată la Comisia de Disciplină și Etică privind dreptul de promovare și înscrierea în Liga I a echipei clubului pentru următoarele motive:

1. Jurisprudența TAS din soluționarea litigiului dintre cluburile CS Chiajna și Rapid București, având același obiect – promovarea în Liga I (ce ar fi urmat să fie aplicată și în cauza clubului UTA Arad), este defavorabilă clubului UTA, întrucât în respectivul litigiu a fost pronunțată o decizie în favoarea clubului care a retrogradat din Liga I și care fusese înlocuit de către clubul Rapid București, prin decizia FRF, ca urmare a disputării unui joc de baraj;

2. Estimarea că litigiul este unul de lungă durată, cu judecarea cauzei la Comisia de Disciplină, Comisia de Recurs și, ulterior, la Tribunalul Sportiv (TAS) de la Lausanne, situație în care ar fi existat posibilitatea pronunțării unei decizii definitive, indiferent de soluție, cel mai optimist la sfârșitul anului 2016.

3. Clubul nostru se află și în această ediție de campionat în luptă pentru promovarea în Liga I, fapt pentru care am considerat necesară menținerea unui climat de înțelegere și colaborare cu conducerea forului fotbalistic.

4. Clubul UTA Arad propune modificarea prevederilor regulamentare ale art. 18.1 din ROAF, în sensul armonizării prevederii referitoare la ocuparea locurilor vacante cu sistemul actual competițional prin disputarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga I.

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri