Preliminarii Elite U17 / Un egal cât o calificare

/media/stiri/0/4/309/big/IMG_5549.jpg

Copiii antrenați de Mircea Aslău au făcut astăzi un pas important pentru accederea în Liga Elitelor U17. Chiar dacă la un moment dat au condus, și scorul final de 2-2 îi pune în fruntea clasamentului seriei a 16-a.

În prima parte, pe fondul unui joc mai închegat al tinerilor de la ASU Poli, aceștia reușesc să deschidă scorul în minutul 25. Jocul UTA-ei suferă puțin la construcție și pauza îi găsește în avantaj pe adversari.

Repriza a doua nu începe prea grozav pentru utiști, în minutul 47, proaspătul intrat Nicoară primește roșu la o intervenție din spate. Cu toate acestea cei care pun presiune sunt arădenii, rămași în 10.  În minutul 54, în urma unei lovituri libere, gazdele faultează în careu. Maier își asumă responsabilitatea și egalează. După numai șapte minute, Jula ia o acțiune pe cont propriu, driblează doi adversari și șutează. Portarul reușește să respingă, însă doar până la același Maier, care pune latul, bară gol.

Presiunea se mută pe adversari care trec pe lângă egalare în câteva rânduri, în calea lor stând ori bara ori portarul Iucie, înger și demon în această partidă. Spiritele se încing, iar echilibrul pe teren se restabilește după ce un jucător timișorean vede al doilea galben.  Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, centralul Ciuchiță dictează penalty pentru gazde. Iucie ghicește colțul, dar mingea intră totuși în poartă.

S-a terminat 2-2 și copiii lui Aslău trec pe locul 1. Chiar dacă până acum are același număr de puncte cu Poli, UTA stă mai bine în meciurile directe, marcând de două ori în deplasare.

UTA: Iucie - Maier, Rîpaș, Turc, Căciulă, Moldovan T., Vulturar, Moldovan C., Aslău, Jula, Cleuță
Au mai jucat: Nicoară, Gădărici, Palea, Merca, Găină.
Rezerve: Manea, Nădăban.
A marcat: Maier (54, 61).

„Mă bucur pentru băieți, pentru grupul pe care îl avem. Rezultatul aparține echipei, am muncit mult. Nu am practicat un joc foarte bun, dar cu toate astea cred că puteam câștiga“, a declarat la finalul partidei antrenorul Mircea Aslău.

UTA U17 mai are de disputat patru meciuri în cadrul acestor Preliminarii:

Dacia Orăștie - UTA (10-0 tur)
UTA - CFR Simeria (10-0 tur)
LPS Sebeș - UTA (2-0 tur)
UTA - CS Hunedoara (2-0 tur)
 

Galerie foto

Ultimele stiri

08:30, 20-04-2021,    Meciul urmator

VS

20-04-2021 20:30

Stadion: Dinamo - Central (Bucureşti)

Parteneri