Sandu Gaica, după calificarea în semifinalele Cupei României: ”În primul rând, trebuie să îi învățăm pe copii să joace să câștige!”

/media/stiri/0/4/100/big/IMG_8659.jpg

UTA U17 începe excelent sezonul de primăvară: puștii roș-albi au reușit, astăzi, calificarea în semifinalele Cupei României, competiție în care - după trei jocuri - au poarta imaculată.

Arădenii au trecut, în ”sfertul” programat pe terenul din Sînnicolau Mic, de echipa cu care se duelează pentru șefia seriei vestice din Liga Elitelor U17, CS Universitatea Craiova. A fost 3-0 după un joc controlat în cea mai mare parte de utiști, care așteaptă acum tragerea la sorți a penultimului act, acolo unde s-au mai calificat Ardealul Cluj, Viitorul Constanța și Sporting Vaslui.

”Prima repriză bună, a doua am așteptat un pic și ne-am apărat, dar adversarii n-au fost periculoși, a fost un joc mai mult de mijlocul terenului. Cred că victoria și jocul nu pot fi contestate, am fost mai puternici și cred că și mai buni. Am ratat încă patru –cinci ocazii, principalul e că ajungem acolo. A trecut meciul acesta, începe sâmbătă campionatul, până la semifinală ne concentrăm acolo, le luăm treptat”, a punctat Sandu Gaica.

Antrenorul utist e cu gândul la meciul de sâmbătă, de la Pitești: ”Vom juca pe teren sintetic, sperăm că ne putem reface repede după efortul mare de azi. Mergem să câștigăm, ca la fiecare meci. Nu mergem să așteptăm, în primul rând trebuie să-i învățăm pe copii că trebuie să joace să câștige, nu antijocul. Chit că, azi, repriza a doua parcă a apărut antijoc. E greu să ataci într-una 80-85 de minute. Poate și instinctul băieților de conservare să îi fi dus puțin mai jos decât era normal în repriza secundă, după ce în prima am stat mult, nu în totalitate, cu fundașii la centrul terenului”.

Revenind la Cupă, Sandu Gaica e tranșant: ”E clară situația, vrem să câștigăm Cupa. Și campionatul. Nu e obiectivul clubului, e obiectivul impus de noi în vestiar. Și cred că au valoarea necesară să îl poată îndeplini, chiar dacă mai au doi ani de juniorat. Avem valoare individuală, cred că și colectivă, ne rămâne să muncim în continuare”.

Galerie foto

Ultimele stiri

02:00, 17-11-2019,    Meciul urmator

VS

17-11-2019 14:00

Stadion: ”Metaloglobus”

Parteneri