SĂPTĂMÂNA UTA – POLI. Cristi Todea și ultima victorie arădeană din Liga I. GALERIE FOTO!

/media/stiri/0/3/434/big/todea.jpg

Ultima victorie repurtată de UTA în fața lui Poli Timișoara pe prima scenă era consemnată pe 18 mai 2007. UTA învingea echipa alb-violetă cu 2-1, pe o arenă ”Francisc Neuman” plină cu 9,000 de oameni. Hora deschisese scorul în minutul 26, trupa antrenată atunci de Vali Velcea replicând prin golul egalizator al lui Gigel Bucur. Edson a adus triumful arădean în minutul 65, din pasa aceluiași Hora.

Cristi Todea avea deja la activ câteva confruntări încinse cu rivalii din urbea vecină în divizia secundă. Mijlocașul reușise să și marcheze pe ”Dan Păltinișanu”, în campionatul 2000-2001, într-o victorie la limită a UTA-ei, 1-0 (pe 18 octombrie 2000).  Meciul din 2007, de la care a trecut aproape un deceniu!, a fost primul derby UTA – Poli în Liga I pentru ”secundul” de azi al Bătrânei Doamne. Cel alintat ”Dulăul” tocmai se întorsese la Arad după un periplu de cinci ani în Italia, unde jucase pentru Mantova, și Elveția, unde activase la Bellinzona.

Todea a fost atunci unul dintre cei mai buni oameni ai meciului, iar la faza primului gol a sărbătorit-o cu o alunecare directă la... Hora! Proaspătul marcator s-a ferit la timp. ”Bine că nu l-am accidentat!”, zâmbește antrenorul de azi, amintindu-și senzația: ”A fost unul din cele mai frumoase momente, simțeam bucurie enormă în momentul respectiv, era euforia pe care ți-o dă un astfel de gol”.

”Toate meciurile UTA – Poli mi-au rămas în minte, chiar și când eram la Mediaș, dar în special cele de la Arad. Pentru noi, cei născuți aici, aveau importanță specială, știu că ne uitam când se afișa țintarul în ce etapă urma să jucăm contra lor. Sunt meciuri frumoase, te simți fotbalist, iar oamenii din Arad le simt și creează o atmosferă foarte frumoasă, de multe ori ne-au împins suporterii spre victorii. Și acum simt la fel, indiferent prin ce momente au trecut echipele noastre. Importanța e aceeași, sunt sigur că oamenii din Arad vor face o atmosferă incendiară”, punctează Todea, optimist înaintea meciului de duminică: ”Suntem pe un trend ascendent, echipa are un moral bun. Am văzut că Poli jucând în meciul cu Tărlungeni, au jucători interesanți și formează o echipă bună, dar suntem superiori și cred că vom face mulți oameni fericiți duminică”.

18 mai 2007, etapa 33 din Liga I
Au marcat: Hora, Edson / Bucur
UTA: Mârne – Bălan, Chiriță, Balint, Vasiljevic – Hora (85 Apostu), C. Todea, Varga (62 L. Todea), Simao – Edson (90 Stojanovic), Simion. Pe bancă: Tudor – Melinte, Rusu, Mihuț. Antrenor: Marius Lăcătuș.
Poli: Pantilimon – S. Rădoi, Scutaru, Luchin, Izvoranu – I. Matei (46 Caramarin), Alexa, Shroj (58 Poparadu), Art. Karamian – And. Cristea (73 Mansour), Bucur. Pe bancă: M. Popa – Șt. Grigorie, Emeghara, Omoduemuke. Antrenor: Valentin Velcea.
Arbitru: Ionică Serea (Focșani).

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri