Seară superbă: ASU Poli Timișoara – UTA 0-3

/media/stiri/0/3/726/big/POLIUTA.jpg

”Câștigați la Timișoara și rămâneți pentru totdeauna în sufletele noastre!”, le-au transmis suporterii băieților lui Laurențiu Roșu înaintea derby-ului. Seara a fost superbă și pe teren și în tribune: cu aproape 2,000 de arădeni în spate (în total au fost în jur de 12,000 de oameni pe ”Dan Păltinișanu”), UTA a reușit un 3-0 categoric.

După tatonare, roș-albii și-au arătat colții. Strătilă a pătruns spre careul mic și a fost blocat în extremis de Gakos (9), apoi blondul mijlocaș utist i-a centrat perfect lui Muntean pe 10 metri, dar șutul s-a dus pe lângă vinclu (15). Pivotarea lui Curtuiuș încheiată cu șut puțin pe lângă, din 20 de metri (20), în timp ce Timișoara a răspuns prin ”capul” lui Blănaru, trecut aproape de bara din dreapta lui Miron (22).

Următoarea apariție periculoasă în atac a adus primul gol: din propria jumătate, Adili l-a deschis pe Jorza, mijlocașul a făcut doi pași spre linia de centru și a reușit o pasă perfectă pentru Marius Curtuiuș, care a scăpat de fundași și, din 16 metri ușor dreapta, a trimis la colțul lung, 0-1 (31).

Totul s-a decis la foarte scurt timp: corner Burlă de pe stânga, Adili a recentrat cu capul pentru Alin Gligor, care, cu calm și precizie, și-a plasat lovitura de cap de pe linia de 6 metri pentru golul de 0-2 (33).

De aici și până la sfârșit, UTA n-a avut nicio emoție. Defensiva roș-albă l-a anihilat complet pe Blănaru, iar linia de mijloc au fost mereu activă la recuperare. Roșu a fost nevoit să facă toate schimbările datorită accidentărilor, dar cei chemați de pe margine au intrat bine în meci. Așa a venit și cireașa de pe tort, golul trei, în prelungiri: din fața careului arădean, mingea a circulat pe traseul Manea – Chindriș - Vîlceanu, ultimul a ajuns în suprafața de pedeapsă adversă și a centrat de lângă tușă pentru reluarea vicleană a lui Gianmarco Piccioni, 0-3 (90+2).

Suporteri și jucători roș-albi au sărbătorit împreună bucuria unei victorii superbe, realizată la o diferență ce s-a mai consemnat doar de două ori în istorie: tot 3-0 pentru UTA a fost pe 26 august 1951, iar după patru ani UTA se impunea pe malul Begăi cu 4-1. Ambele meciuri le-au jucat arădenii din postura de campioni en-titre!

ASU Poli: Gakos – Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu (56 Ungureanu) – Teut (46 Sorescu), Stancu, Birău, Ghinescu (75 Bădăuță) – Blănaru.

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor (62 Vîlceanu), Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (65 Tănase), Muntean – Curtuiuș (72 Piccioni), Petre.

Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucuresti) - Alexandru Vodă (Alba Iulia), Marius Marica (Bistrița Năsăud). Rezervă: Sergiu Popa (Aiud). Observatori: Zoltan Tamas (Odorhei), Cristian Petropoulos (Alba Iulia).

Galerie foto

Ultimele stiri

07:30, 16-10-2019,    Meciul urmator

VS

16-10-2019 19:30

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele)

Parteneri