Spezia - UTA 2-1 scor final

/media/stiri/0/3/273/big/13898162_10204817629240353_715696984_o.jpg

Confruntarea dintre formația arădeană și trupa din Serie B începe la 18,30 (ora României). Echipele au ieșit la încălzire pe stadionul ”Enzo Blasone”, din Foglino (foto), iar Roli Nagy i-a ales pe următorii în echipa de start a UTA-ei: Miron - Manea, Iuga, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil – Man, Curtuiuș. Pe bancă: Mara – Covaci, Filaret, Copaci, Costin, Jorza, Andor, Stahl, Rus, Petre.

La Spezia, antrenorul Domenico Di Carlo începe cu Chichizola - De Col, Maigini, Terzi, Migliore - Vignali, Awua, Sciaudone - Mastinu, Iemmello, Okereke. Rezervele italienilor: A. Valentini, Pagnini - N. Valentini, Acampora, Ceccaroni, Pulzetti, Juande, Nene, Piccolo, Ciurria, Errasti, Bastoni, Tamas. 

Italienii joacă în alb-negru, UTA e echipată complet în roșu.

Meciul a început cu 15 minute mai târziu față de ora anunțată inițial. Cele două echipe au început cu perioada clasică de tatonare și, la zece minute scurse de la primul fluier, nu s-a înregistrat nicio ocazie periculoasă de poartă. 

Gazdele au luat inițiativa ofensivă și au avut o primă șansă bună: Iemello a apărut la finalizare și a tras puternic, la semiînălțime, cu dreptul, dar Miron a avut reflex excelent (15). Au urmat, imediat, două lovituri de colț consecutive ale italienilor, rezolvate de apărarea arădeană.

În minutul 21, Strătilă a obținut o lovitură liberă din poziție bună, după o combinație cu Man. A executat Burlă, de la 20 de metri lateral dreapta, puțin pe lângă.

Miron a mai parat două situații bune ale Speziei, apoi Burlă a avut din nou șansa unei lovituri libere, de la circa 18 metri, dar execuția nu i-a ieșit (25).

Trupa lui Di Carlo a revenit în atac, anunțând deschiderea de scor: Iemmello a scăpat în careul arădean și, cu toată opoziția lui Iuga, a lobat peste Miron, însă mingea s-a dus peste transversală (33).

Două minute mai târziu, a căzut și golul, semnat de Sciaudone, care a tras precis, din prima, la colțul scurt din suprafața de pedeapsă, o centrare trimisă din dreapta de De Col, 1-0 (35).

Primul act s-a încheiat cu scorul stabilit în minutul 35.

La pauză, Roland Nagy a operat patru modificări: Covaci joacă în locul lui Iuga, Jorza l-a înlocuit pe Tănase, Andor pe Copil, iar Rus l-a schimbat pe Man. A mutat și Domenico Di Carlo, cu Maigini lăsându-i locul lui Acampora.

UTA a început mai curajoasă partea a doua. Cipri Rus și-a făcut simțită prezența cu un șut puternic din preajma careului mare, scos de portar de sub transversală în lovitură de colț (47). La două minute, Andor a apărut la finalizare, lovitura sa de cap fiind reținută de portarul Chichizola.

O nouă schimbare la arădeni, Filaret joacă în locul lui Manea (60).

UTA insistă în atac, Covaci a prins un șut-centrare surprinzător, scos de goalkeeperul gazdelor din vinclu (62). În faza imediat următorare, roș-albii au primit o nouă lovitură liberă din marginea suprafeței de poartă, Burlă a tras peste poartă.

Alte două schimbări la UTA, Man reintră pe teren, înlocuindu-l pe Strătilă, iar Petre i-a luat locul lui Curtuiuș (65).

Fază electrizantă în minutul 69,cu ambele echipe trecând pe lângă gol: mai întâi, Iemello l-a depășit pe Filaret și a trimis pe lângă poartă, iar UTA a răspuns printr-o acțiune similară, Andor a fost protagonistul, șutul a ocolit cadrul porții italiene.

Încă patru schimbări la UTA, Copaci – Burlă (67), Mara – Miron, Costin – Chindriș (74) și Gligor - Tănase (75).

Arădenii au continuat să forțeze în ofensivă, Andor a avut două ocazii bune de gol (78 și 79).

Eforturile arădenilor s-au văzut răsplătite: șut Man de la marginea suprafeței de pedeapsă, portarul gazdelor n-a reușit să controleze mingea, iar Adi Petre a apărut oportun și a trimis în plasă, 1-1 (80)!

Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, care au marcat la ultima fază: Piccolo a prins un șut superb, de la 20 de metri, lângă bară. Imediat, arbitrul a pus capăt jocului, 2-1 scor final (90+3).

La Spezia, pe lângă autorul golului, în actul secund au mai intrat Tamas, N. Valentini, Pulzetti, Errasti și Ciurria.

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri