Stadionul ”Motorul” va fi modernizat, UTA încheie sezonul pe ”Gloria”

/media/stiri/0/3/510/big/meszar_bibart.jpg

Primăria Arad a anunțat, astăzi, pașii care vor urma în procesul de modernizare al stadionului ”Motorul”, dar și în cel pe care”Gloria” va reveni în circuitul fotbalistic, arena de la Boul Roșu urmând să găzduiască UTA în partea a doua a campionatului.

”Primele două etape se vor juca tot pe Motorul. În paralel, vom omologa Gloria pentru nivel de liga secundă. Urmează să amplasăm tribune metalice, capacitatea va ajunge undeva la 2.000 de locuri, și vom pune la dispoziția echipei vestiarele. În același timp, începem lucrările la Motorul, pe care îl dorim la nivel de Divizia A. Vor fi lucrări la gazon, drenaj, irigații, iar numărul de locuri din tribune va fi 4.000. Investiția este de 600.000 de euro, pentru că ulterior dorim să rămână al doilea teren al echipei UTA”, a punctat viceprimarul Călin Bibarț.

”Încep cu o afirmație pe care am mai repetat-o, UTA este a Aradului, a tuturor arădenilor. Iar cetățenii e firesc să fie reprezentați de Primărie, pilonul cel mai important în proiectul  UTA, având în vedere că acoperă bugetul clubului în procent de 80 %. Din aceste puncte de vedere este normal și firesc să vină soluția pentru infrastructură tot din partea Primăriei. Ne bucurăm foarte mult de angajamentul făcut azi de Primărie, dar trebuie să subliniez că este un angajament ambițios, care necesită o sincronizare perfectă și respectarea termenelor în totalitate. Etapele se joacă, datele lor nu pot fi modificate, iar terenurile, respectiv Gloria și Motorul trebuie omologate de FRF, Gloria în data de 30 martie pentru Liga II și arena Motorul până undeva în data de 15 iulie pentru Liga I”, a afirmat Alexandru Meszar, omul care a conceput proiectul UTA.

”După finalizarea acestei lucrări, și aici mă refer în special la noul gazon, sunt sigur că arena Motorul va rămâne în continuare pe canalele media naționale, deoarece va fi un gazon unic în România, pe care o să-și dorească mai toate echipele să-l calce. Eu, personal, am călcat pe un gazon asemănător la Manchester, iarbă naturală perfectă,  fără smocuri, fără pământ , nu se îngălbenește, nu îngheață”, a adăugat Meszar.

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri