UTA merge mai departe în Cupa României. Analiza lui Laszlo Balint

/media/stiri/0/4/667/big/balint.jpg

Roș-albii și-au asigurat calificarea în turul următor al Cupei României, după ce au învins cu 1-0 Șoimii Lipova. Sorin Bustea a marcat unicul gol al meciului pe care Laszlo Balint l-a analizat la cald.

”Din păcate, am avut unele momente ale jocului în care am arătat ca o echipă fără personalitate, cel puțin pe posesie, iar treaba aceasta trebuie să se schimbe. Când am pus mingea jos, am arătat puțin altfel și am avut și acea construcție progresivă pe care mi-am dorit-o. E adevărat că și terenul a fost de o calitate mai puțin bună, dar acest lucru nu e important. Un câștig pe care trebuie să îl evidențiem e Vulturar, un copil cu potențial foarte mare, mă bucur că a avut un joc reușit, trebuie să îi dea încredere pe mai departe”, a remarcat antrenorul principal al UTA-ei. ”Ivan sau Deta au avut probleme împotriva unui adversar foarte bun, trebuie să felicit Șoimii Lipova, a arătat ca un adversar matur. Dar trebuie să învățăm din aceste lucruri. Ei trebuie să înțeleagă că dacă vor să evolueze la UTA, la o echipă care se bate la locurile fruntașe în liga secundă, atunci trebuie să fim buni sau foarte buni, să avem personalitate, să avem tupeu, să iasă la suprafață valoarea”, a continuat tehnicianul.

A fost primul meci pentru Romario Moise în tricoul UTA-ei, iar Alex Ioniță, și el recent sosit la Arad, a bifat prima confruntare ca titular, după ce sâmbăta trecută, la Ripensia, a intrat pe final. ”Sunt jucători cu calitate certă, sunt convins că vor aduce un plus atât valoric cât și din punct de vedere al experienței. Se vede că Alex Ioniță e puțin în urmă cu pregătirea fizică, dar s-a luptat azi, a reușit să facă ceea ce i-am cerut tactic. Romario a făcut un joc bun, a avut două situații de a marca, din păcate a întârziat puțin momentul șutului. Trebuie să se integreze ușor-ușor în colectiv”, a spus Gyuszi Balint, adăugând că cu gândul deja la etapa de campionat de sâmbătă.

”Luăm fiecare meci în parte, am spus-o și înaintea acestui joc. Tratăm cu maximă responsabilitate Cupa, indiferent cu cine vom cădea în turul următor. Treaba noastră acum e să găsim după cea mai bună formulă pentru meciul de sâmbătă. Trebuie să îl abordăm cu o atitudine total schimbată, cel puțin față de meciul cu Ripensia. Îmi doresc mai multă personalitate și mai mult curaj”, a  conchis antrenorul utist.

Galerie foto

Ultimele stiri

05:30, 16-04-2021,    Meciul urmator

VS

16-04-2021 17:30

Stadion: ”Francisc Neuman”

Parteneri