VIDEO. Remember un UTA – Baia Mare plin de spectacol!

Bătrâna Doamnă a început un nou ciclu săptămânal, ce are ca punct culminant cea de-a patra confruntare cu FCM Baia Mare din sezonul 2015-2016. Se joacă sâmbătă, 7 mai, de la 11,00. Până atunci, vă propunem un remember special cu cele două echipe.

Pe 31 octombrie 1998, la Arad, UTA spulbera trupa maramureșeană după un meci în care a făcut spectacol. Ciocnirea conta pentru etapa a XIV-a din Divzia B și s-a încheiat cu scorul de 4-0 (1-0) pentru roș-albi.

Marius Plisca, dintr-un penalty obținut de Călin Mariș, stabilea scorul pauzei. Utiștii, pregătiți atunci de Francisc Tisza, s-au dezlănțuit în actul al doilea, când au marcat de trei ori. Călin Mariș a fost în rol principal în acea întâlnire, de la care au trecut aproape 18 ani! Cel alintat ”Căli-gol” a făcut 2-0, i-a pasat lui Claudiu Drăgan pentru 3-0 și a închis tabela cu un gol fabulos!

Feri Tisza a început cu Attila Pap – Emilian Diaconescu, Sorin Botiș, George Radu, Adrian Găman, Cristian Panin – Marius Plisca, Cristian Todea, Cătălin Almășan – Călin Mariș, Claudiu Drăgan. Pe parcurs, au mai intrat Adrian Baciu, Marius Ciubăncan și Florin Turcan, iar pe bancă au rămas Cristian Irimia și Costel Bogoșel.

Baia Mare era pregătită de fostul mare fotbalist dinamovist Ion Nunweiller. Maramureșenii i-au avut în primul unsprezece pe Chimiuc - Bumb, Roman, Mândrilă, Șomcherechi, Luca, Pandarac, Costrabă, Mureșan, Săvoiu, Danciu. Rezerve: Szolomajer, Frunză, Tomozei, Toma, Sabău.

Arbitrul meciului, Alexandru Tudor, poartă astăzi ecusonul FIFA!

Din distribuțiile enumerate, Sorin Botiș e și azi pe baricade, purtând banderola de căpitan la UTA! Cristi Todea e antrenor secund în tabăra arădeană, iar Claudiu Drăgan e directorul de competiții. Francisc Tisza conduce juniorii ”republicani B”, Costel Bogoșel e antrenor la juniorii A1 ai UTA-ei. Pe lista rezervelor băimărenilor figura antrenorul de astăzi, Dorin Toma!

Vă oferim un rezumat cu cele patru goluri ale meciului filmat de postul local arădean Intersat și comentat de Adrian Creța.

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri