Moravuri din fotbal
01-04-2014, 12:15,
#1
Moravuri din fotbal
Citat:Războiul sfînt al premierului

Cazul Gică Popescu îl pune pe primul-ministru în faţa unor alegeri dure: să plătească salariile judecătorilor sau alocaţiile copiilor?

După interogativul “Ce cîştigă statul dacă Gică Popescu stă la închisoare?”, părea că premierul şi-a epuizat nedumeririle legate de rostul justiţiei într-un stat de drept. Dar Gică Popescu reprezintă un argument prea rar, prea alunecos pentru a nu sluji şi pe mai departe o cauză proastă. Gică Popescu e un nume-umbrelă: la adăpostul popularităţii sale încape o întreagă categorie cu care cochetează politicul. Cea a condamnaţilor penal. Aşa că nu se cuvenea ca fostul internaţional să fie abandonat din discuţie. Încă se mai poate cîştiga capital electoral de pe urma lui.

“La Gică Popescu, îmi menţin ideea că, dacă aş fi preşedinte, l-aş graţia. Categoric l-aş graţia!”, a reluat tema premierul Ponta, într-un studio TV. Condiţional-optativul este modul verbal al discursurilor de campanie. În următoarele luni vom afla, inevitabil, mai multe decît ne-am dori despre ce va face prim-ministrul dacă ar fi şeful statului şi mai puţine decît avem dreptul despre ce face (sau a făcut deja) în funcţia de şef al Guvernului.

Domnul Ponta se exprimă, aşadar, în calitate de candidat, nu de ales şi numit în funcţie. Formulează sincer, dar fals enunţul problemei. Se plasează într-o tabără a bunilor de la putere, care luptă împotriva răilor, tot de la putere. Ăsta este fondul oricărui talibanism şi motorul oricărei propagande. Orice subiect este abordat în alb şi negru. Graţierea lui Gică Popescu a fost ridicată, cu graţia executivă a premierului, mai presus de orice dezbatere. Eşti împotriva graţierii lui Gică Popescu? Eşti rău. Eşti un duşman de clasă, inamic public etc. Eşti pentru graţiere? Eşti progresist, iluminat, iertător, capabil să apreciezi valorile naţionale. Ar fi interesant de aflat ce păreri are domnul prim-ministru despre restul condamnaţilor din lotul de opt. Despre restul condamnaţilor în general.

Despre decizia actualului preşedinte de a nu-l graţia pe fostul fotbalist, premierul a comentat: “Cred că îi este frică de talibanii pe care i-a construit în aceşti ani”. Dacă ar fi preşedinte, aşadar, domnul Ponta s-ar dovedi mai curajos, ar înfrunta mulţimile de microbişti, milioanele de fani ai Generaţiei de Aur şi l-ar graţia pe Gică Popescu. Despre finanţatorul Stelei, n-a spus clar că l-ar elibera, dar a brodat pe tema “interesului societăţii”: “Există cazuri, cum este cel al domnului Becali, în care interesul societăţii ar fi acela de a recupera mai degrabă cît mai mult din prejudicii decît de a ţine nişte oameni în regimul penitenciar. Un regim penitenciar care, de altfel, este sufocat deja”.

Viziunea despre justiţie a domnului Ponta este, iată, cît se poate de practică. Banii înapoi, ura şi la gară! Statul român iese în pierdere cu deţinuţii (a.k.a. “nişte oameni”), dacă-i ţine în închisoare. Îi ţine înghesuiţi, deţinuţii dau statul în judecată la CEDO, iarăşi pierdere. “Ce să decidă un prim-ministru? Să iau bani din buget să mai construiesc nişte penitenciare sau cu banii aceia din buget, nu ştiu, să construiesc un spital civil sau mai multe şcoli?”, se întreabă retoric domnul Ponta. Iată o bună prefaţă a tezei: “Patimile unui premier”. Următorul pas al acestui şir sfîşietor de inferenţe este: “Ce să aleg între a-i plăti pe judecători şi a plăti alocaţiile?”. Sau “Ce să aleg între a finanţa Ministerul Justiţiei şi a mări pensiile?”. Sau “Ce să aleg între a cheltui bani cu procesele şi a micşora preţul benzinei?”.

Ei, grea, grea misie să fii premier în România! Pîine sau circ? Ce să sacrifici? Un singur domeniu este de neatins, mai ales în an electoral. Nu-l veţi auzi pe domnul Ponta spunînd: “Ce să aleg între a finanţa Biserica Ortodoxă Română şi a construi şcoli şi spitale?”. Toate guvernele au ales prima variantă. Nici un politician n-a avut curajul să se atingă de banii BOR. Dacă aleşii s-ar teme la fel de mult de lege cum se tem de preoţi, poate am trăi într-o altfel de ţară. Aşa, religia, fotbalul şi alte priorităţi pentru mase ne aduc foarte aproape de fragila democraţie afghană. Ziua şi războiul sfînt…

Dacă ar fi preşedinte, domnul Ponta şi-ar bate capul cu alegeri mai simple, mai pe înţelesul marelui public de la Colosseum. Ar graţia gloriile sportive ajunse după gratii şi nu numai. Ar sta la Cotroceni şi ar dicta indulgenţe pe bandă rulantă. Ar descoperi excepţie după excepţie de la regulă. Şi aşa vom avea revelaţia că nu sîntem o ţară de cetăţeni, ci o ţară de cazuri, fiecare cu jurisprudenţa lui. Cazul Gigi Becali, cazul Gică Popescu, cazul Ionescu, cazul Cutărescu… Ce-ar cîştiga statul din asta? Păi, care stat?

SURSA: Maria Andries

Chiar daca nu imi place a de Maria ca jurnalist, trebuie sa recunosc ca in ultima vreme a inceput sa scrie tot mai bine.
Răspunde
28-07-2014, 13:46,
#2
RE: Moravuri din fotbal
Citat:Nişte blocaţi
Personaje pitoreşti. Aşa li se spune. Îşi ţin mîinile deasupra şoldurilor, cu inegalabila eleganţă a precupeţelor, şi te bălăcăresc cu zîmbetul pe buze. Îşi pun poalele-n cap, alteori îşi dau jos pantalonii. Mai la urmă cuvîntă. Lături livrate pe post de perle lingvistice. Apoi îţi fac cu ochiul, şmechereşte. Cică glumesc. Înjură, ameninţă cu moartea. Cînd sînt în dispoziţie bună te ameninţă doar că îţi rup picioarele.

Aşa ca Radu Ştefan. Sau ca Adrian Mititelu. Sau ca Marius Şumudică. Lista este mai lungă şi se va mări în continuare cu complicitatea noastră. A noastră, a oamenilor care (mai) lucrăm în presă. Care mai bine, care mai modest. Rîdem concesiv la glumele lor golăneşti, le înghiţim mizeriile cu aerul că ne aflăm în faţa unor copii poznaşi, pe care nu trebuie să-i pedepseşti numai pentru că au spînzurat o pisică. Ce mare lucru! Le tolerăm bădărăniile, de frică să nu-i pierdem de la microfon, de la flash interviuri. Pînă la un punct, ne merităm soarta. Pînă la punctul în care iar îşi pun şumudicii mîinile în şolduri şi îţi flutură prin faţa ochilor cheile de la maşină. “Hai că v-aţi blocat!”. După care îţi arată cum să îţi faci meseria şi îţi vorbesc despre respect, ca nişte academicieni ai bunelor maniere.

Cercul se închide fest cînd lumea de acasă aplaudă, satisfăcută că reporterul prea insistent a fost pus la punct. Aşa-i trebuie antipaticului! Sau fătucii ăleia care nu vrea să stea la cratiţă. După ce că televiziunea pentru care lucrează blocatul sau blocata oferă 35 de milioane de euro pe sezon pentru nişte meciuri care ar merita transmise în sistemul paid to see, nu pay per view (plătit ca să le vezi, nu să plăteşti ca să vezi), mai vreţi şi răspunsuri decente? Da’ unde vă credeţi, bă, la conferinţele de la Ateneu ale lui Liiceanu?

Şumudică, Mititelu, Radu Ştefan. Personaje pitoreşti? Nu, doar nişte indivizi cu paşaport biologic penal, pe care presa comite greşeala de a-i băga în seamă. Repetat. Personaje periculoase care cresc din pămîntul fertil al nepăsării noastre. Apropo. Comentatorul TV Adrian Cheltuitoru nu a răspuns la telefon colegilor mei pentru o reacţie la ameninţările lui Mititelu. Ba s-a mai şi justificat pe post pentru o vină inexistentă. Da, pînă la un punct ne merităm soarta. Pînă în punctul în care unii dintre noi, cu pielea mai puţin tăbăcită şi mai neglijenţi cu nuanţele, vor suna la poliţie.
Cristian Geambasu

Are perfecta dreptate. Totusi, ce a facut Radu Stefan? Big Grin
Semper Fidelis
Răspunde
09-08-2014, 8:40,
#3
RE: Moravuri din fotbal
In sfarsit s-a incheiat era "nasului". Chiar daca sistemul inca functioneaza dupa vechile reguli aiuritoare si gasca noua da impresia ca nu stie in ce s-a bagat sunt cateva semnale ca se fac schimbari (vezi antrenorii de tineret, centrele zonale pt juniori, pastrarea unor profesionisti si eliminarea lingailor din fosta gasca, etc). Chiar nu mai credea nimeni ca ne vom mai scapa vreodata de nasu si mitica, dar uite ca nimeni nu e nemuritor . Sper doar sa se finalizeze niste dosare ale lor la DNA si sa ii si vedem la puscarie asa cum merita cei doi.

http://www.prosport.ro/highlight/sindrom...e-13061173
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
30-03-2015, 13:12, (Ultima modificare: 30-03-2015, 13:13 de Miki.)
#4
RE: Moravuri din fotbal
Scrisoarea lui Gheorghe Hagi pentru Anghel Iordănescu: îi cere să-l demaşte pe "impostorul" din FRF care l-a umilit pe Ianis!

Gheorghe Hagi, antrenorul şi finanţatorul echipei Viitorul, a transmis în această dimineaţă o scrisoare de două pagini selecţionerului echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, cel care este şi preşedintele Comisiei Tehnice al FRF.


Tweet
Hagi a criticat atitudinea directorului pentru dezoltare sportivă din cadrul FRF, Zoltan Kovacs, care i-a jignit pe "tricolori". Detalii: Ianis Hagi a fost umilit în public: "Bă băieţelule, tu eşti un nimeni!".

"Cum s-au simţit aceşti copii de 17 ani cînd colegii şi antrenorii lor îi priveau în momentul în care erau jigniţi şi umiliţi de către domnul Kovacs? Cum credeţi că s-au simţit, domnule Anghel Iordănescu, ceilalţi jucători ai naţionalei U17 şi ce încredere să mai aibă în momentul în care liderii lor au fost făcuţi zero sau nimicuri? După o discuţie avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioadă pentru a reflecta la tot ce s-a întîmplat în ultimele două luni la naţionala U17, urmînd ca ulterior să ia o decizie", scrie în scrisoarea care a ajuns la Iordănescu în această dimineaţă, la sediul FRF.

"Totodată, domnule Anghel Iordănescu, vă rog să spuneţi tuturor iubitorilor fotbalului dacă domnul Kovacs se află printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii 10 ani, aşa cum a susţinut domnia sa în momentul în care a primit această funcţie în FRF? Eu ştiu din discuţia avută cu dumneavoastră că, după lecturarea cărţii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal şi coordonatorul întregului proiect tehnic pe baza căruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) aţi constatat că "specialistul" Kovacs nu se află printre conducătorii / membrii / voluntarii, enumeraţi de autor. Dacă este adevărat ceea ce mi-aţi comunicat înseamnă că domnul Kovacs ne-a minţit şi în această situaţie trebuie să-şi prezinte demisia de onoare", mai scrie Hagi.

Site-ul nostru redă în totalitate scrisoarea "Regelui" către selecţioner:

Sursa: http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/scris...47087.html
Semper Fidelis
Răspunde
30-03-2015, 14:04,
#5
RE: Moravuri din fotbal
"Sa spuneti daca ati citit si mi-ati zis dvs ca acolo scrie ca ......" Mare jucator insa ca om e prost gramada. Cum dracu' sa scrii asa ceva si sa dai la presa. Sa spuneti ce mi-ati zis mie ca ati citit acolo .... Smile)))))))))))))))))))
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
30-03-2015, 14:10,
#6
RE: Moravuri din fotbal
Initial am avut dubii ca ar fi scris el aceasta scrisoare insa detaliul asta ma face sa cred ca, chiar el a scris-o. Bine io fi corectat-o careva de greseli. Smile
Răspunde
30-03-2015, 15:25,
#7
RE: Moravuri din fotbal
Câți sponsori importanți au cei de la Viitorul: Puma, Selgros, Dedeman, Sensi Blu...
Răspunde
30-03-2015, 16:14,
#8
RE: Moravuri din fotbal
Am remarcat si eu asta. Oare si aia sunt de acord cu punctul de vedere al tatalui, oare si aia sar ca arsi ca i-a fost lezat orgoliu beizadelei din momen ce au fost inclusi acolo?
Răspunde
30-03-2015, 16:20,
#9
RE: Moravuri din fotbal
Eu nu inteleg, ce a zis omul asa rau? In plus, care sunt performantele acestor jucatori nominalizati? Au castigat vreun trofeu important? Joaca consant titulari la vreun mega-club? De un absurd iesit din comun Hagi, cu tot respectul pt fotbalistul care a fost.
Semper Fidelis
Răspunde
28-03-2016, 21:22,
#10
RE: Moravuri din fotbal
Interviu cu Victoraș Astafei: ”Ultrașii nu vor susține niciodată o echipă de fațadă, creată de primărie, pentru voturile oamenilor.” , realizat de Revista Ultra.

Revista Ultra': Cele mai frumoase meciuri? Poți face un TOP 3?

Victoraș Astafei: La Rapid, când jucam la ASA. Galeria Rapidului mi se pare senzațională. Țin minte că atunci când am ieșit de pe teren, mă rugau să vin la ei. Mi-au făcut și mesaj în meciul direct de la Târgu Mureș. Apoi ar fi un meci acasă, când jucam la Arieșul. Au venit clujenii zece mii. A fost o atmosferă foarte frumoasă creată de șepcile roșii. Aveau toți tricouri alb-negre. Ar mai fi o deplasare la UTA, tot în perioada în care jucam la Arieșul Turda. Atunci a fost prima mea senzație de ”Wow!”. Nu pot să uit nici meciul meu de debut la Petrolul, jucam cu Botoșani, eram rezervă, stadionul plin. Când a văzut lumea că urma să se facă o schimbare și să intru, au început să strige toți ”Astafei, Astafei!”. Eu nu jucasem niciun minut pentru Petrolul până atunci. Mi s-a ridicat părul părul pe mine.
- See more at: http://www.revistaultra.ro/interviu-cu-v...8epdA.dpuf
Răspunde
28-03-2016, 23:11,
#11
RE: Moravuri din fotbal
Să fie vorba de meciul ăsta?  Heart


https://www.youtube.com/watch?v=iphr1MMw2tc
Răspunde
29-05-2017, 15:06,
#12
RE: Moravuri din fotbal
Dupa ce am vazut ce circ au facut cu Cupa Romaniei tiganii aia de la Voluntari, cum au dus ei trofeul acolo intre lautari si fumul gratarelor si tot in aceeasi zi am vazut retragerea lui Totti de la AS Roma, chiar nu mai trag speranta ca fotbalul romanesc se va insanatosi vreodata.
Greata e putin zis...
Răspunde
18-04-2018, 15:38,
#13
RE: Moravuri din fotbal
Initial m-am bucurat ca Ionut Lupescu candideaza la FRF pentru ca Burleanu n-a convins si in afara de limba de lemn n-a iesit nimic in comun cu ceva, ba chiar a preluat anumite metehne din timpul lui Mircea Sandu.

Cu toate astea cand am vazut cu cine s-a asociat Lupescu am realizat ce compromisuri mizerabile e capabile sa faca acest om si asta spune multe despre moralitatea sa.
http://www.tolo.ro/2018/04/18/traim-seri...ui-la-frf/

Daca ar fi sa aleg astazi, l-as alege pe Marcel Puscas.
Răspunde
20-04-2018, 11:24,
#14
RE: Moravuri din fotbal
Si uite ca a pierdut Lupescu!! Burleanu e un manager bun dar nu stie fotbal din pacate...
Răspunde
20-04-2018, 12:26,
#15
RE: Moravuri din fotbal
Nu stiu cat e de bun manager sau nu dar FRF-ul exact de asta are nevoie, de un bun manager si nu de fost-fotbalist care stie de toate si nimic concret.
Federatia Engleza de fotbal il are presedinte pe Greg Clarke care este un om de afaceri si un manager ce vine din domeniul comunicatiilor si n-a jucat niciodata fotbal profesionist.
Răspunde
20-04-2018, 13:23,
#16
RE: Moravuri din fotbal
Lumea uita conjunctura prin care Burleanu a ajuns presedinte, trece cu vederea ca anumiti bani au fost virati in seara dinaintea alegerilor. Nu am vazut o schimbare radicala a fotbalului din Romania, mai ales ca am fost fututi acum 2 ani cu dublu baraj si in loc sa intram noi, au intrat cei de la ACS incepand de la -14 puncte. Amatori din punctul meu de vedere at LPF cat si FRF
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)