Laszlo Balint
06-08-2019, 7:59,
#1
Laszlo Balint
S-a născut la 29 martie 1979 la Brașov. A început fotbalul la juniorii lui FC Brașov. Cariera sa de fotbalist, în care a jucat pe pozițiile de fundaș central și fundaș dreapta, a cuprins următoarele echipe:
- 1998 - 2000: Rapid Energia Brașov
- 2000 - 2001: Romradiatoare Brașov
- 2001 - 2005: FC Brașov
- 2005 - 2006: CFR Cluj
- 2006 - 2007: UTA (pentru care a evoluat în 29 de partide)
- 2007 - 2009: Unirea Urziceni (echipă în tricoul căreia a devenit campion al României în 2009)
- 2009 - 2010: Diósgyőri VTK
- 2010 - 2011: Unirea Tărlungeni (antrenor - jucător)

Cariera de antrenor:
- 2010 - 2014: Unirea Tărlungeni
- 2015 (retur): FC Brașov (antrenor secund)
- 2015 - 2016: Academica Clinceni
- 2017: ASA Târgu Mureș
- 2018 (retur): FC Csikszereda
- 2018 (tur): Sportul Snagov
- 2019 (retur): Metaloglobus București

Atât ca jucător cât și ca antrenor s-a remarcat ca un tip foarte serios, muncitor și profesionist 100% care își respectă meseria. Dincolo de gazon, impresionează prin fluența, coerența și eleganța cu care își susține ideile. Dintr-o informație neoficială, primită de la un amic care lucrează la o televiziune de sport din București, Dinu Gheorghe îl consideră între primii trei antrenori din România și principalul atu al UTA-ei la promovare, asta deși însuși Balint refuză să vorbească despre promovare considerând că este mult prea devreme pentru așa ceva. Cert este că în cele câteva săptămâni de când se află la cârma echipei noastre, la UTA s-a instaurat profesionalismul, seriozitatea, respectul pentru meserie și dedicarea 100% în teren. Iar asta s-a văzut în prima etapă. Cred că cel mai important lucru pe care Balint l-a readus la UTA este starea de încredere a suporterilor în echipă, lucru deloc ușor de realizat după ani de zile de mediocritate, urmați de doi ani de speranțe înșelate și în sfârșit doi ani de adevărată silă de a mai merge la stadion din cauza a ceea ce se întâmpla sau nu se întâmpla pe teren.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
06-08-2019, 8:02,
#2
RE: Laszlo Balint
Gyuszi Balint colaborează și cu un blog de fotbal, pentru care mai scrie din când în când. Cel mai recent articol este dedicat chiar debutului său la UTA:


Frumoasa revenire la UTA

Venirea mea ca antrenor la UTA, în această vară, reprezintă pentru mine mai mult decât o provocare profesională. Acum 13 ani, în august 2006, în ultima zi a perioadei de transferuri, am stat vreo 3 ore în fața biroului lui Iuliu Mureșan, rugându-l să mă lase să plec la UTA, singura echipă care a insistat până în ultima zi să mă transfere (avusesem mai multe oferte în acea vară, însă nici Dorinel Munteanu, nici Iuliu Mureșan nu erau de acord cu plecarea mea de la CFR Cluj). La acel moment, nu știam ce înseamnă spiritul utist, eram doar disperat să joc constant, iar Marius Lăcătuș îmi oferea această posibilitate. Până la urmă, transferul meu s-a realizat, contra unei sume de bani, și pentru mine a urmat unul dintre cele mai frumoase capitole din cariera mea de fotbalist – UTA Arad!

Tocmai de aceea, acum, ca antrenor al Bătrânei Doamne în acest sezon de Liga a doua, simt ceva extraordinar! O onoare, sunt aici și cu sufletul, însă și o mare responsabilitate! UTA nu este un club oarecare, sunt perfect conștient de asta, la fel cum sunt conștient și de faptul că suporterii arădeni, pe cât sunt de frumoși și pătimași, pe atât sunt de exigenți. Dar, cine mă cunoaște știe că îmi voi sacrifica și ultimul strop de energie ca să reușesc! Scuze… Ca să reușim! Pentru că aici, la Arad, doar împreună se poate reuși! Începând de la jucători, antrenori, conducere, maseuri, doctor, suporteri… Toată lumea, împreună!

Săptămâna ce a trecut a fost una destul de încărcată pentru mine. Pe lângă faptul că veneam după o perioadă de pregătire dificilă, cu un volum mare de lucru, și îmi doream foarte mult să debutăm cu dreptul în acest sezon, am avut și examenele de admitere la cursurile Licenței Pro. Am făcut tot posibilul să rămân concentrat pe ambele obiective – să reușesc să fiu admis la cursuri și să obținem trei puncte împotriva unei foste prim-divizionare, Dunărea Călărași. Mă bucură enorm faptul că am reușit să câștigăm acest joc, și sunt impresionat de primirea pe care ne-au făcut-o suporterii, a fost o atmosferă deosebită. Băieții au înțeles perfect că, pe lângă disciplina tactică, avem nevoie de atitudine și determinare ca să fim mai buni. Am fost. Și vom deveni mai puternici, cu fiecare etapă, mai ales când știm că avem în spate cel mai puternic sprijin: suporterii.

Pentru UTA, sezonul acesta poate reprezenta o poveste frumoasă. Dar asta depinde de mai multe aspecte, tocmai de aceea nu este cazul să ne entuziasmăm de la primul meci, chiar dacă a fost unul reușit, încununat cu o victorie meritată. Avem de parcurs un drum anevoios, avem de dat multe bătălii, avem mult de suferit într-un campionat care se anunță extrem de dur. Eu am convingerea că noi, cei din vestiar, suntem pregătiți pentru această luptă de anduranță. Nu vreau să folosesc clișee, însă e clar că avem de muncă, sunt multe lucruri de reglat, multe aspecte de îmbunătățit. Lumea vorbește de UTA după această primă etapă ca fiind una din principalele candidate la promovare, raportându-se strict la ce s-a întâmplat la meciul contra Dunării Călărași. Nu sunt de acord, avem nevoie de constanță în evoluții și în rezultate ca să ne putem înscrie în cursa pentru primele locuri. Prin urmare, fiecare săptămână va fi foarte importantă, pentru că fiecare punct se va obține cu multă sudoare.

https://pipetafotbalului.com/2019/08/05/...11qcZ2E_C4
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
06-08-2019, 8:12,
#3
RE: Laszlo Balint
Ideile principale ale discursului lui Balint de aseară de la TV Arad:

- ”Nu este cazul să vorbim despre favorite la promovare. Pentru acest statut este nevoie de consistență și constanță în rezultate iar deocamdată abia a trecut prima etapă.”
- ”Orice echipă ia în calcul particularitățile adversarului când pregătește în joc dar dorința mea este ca în timp să ne impunem propria identitate de joc care să se vadă în fiecare meci”
- ”Dorința mea a fost să avem în compartimentul ofensiv jucători care să poată juca pe mai multe posturi. Și s-a văzut asta în meciul cu Călărași. Buhăcianu și Rus au ieșit mult în lateral, Miculescu poate juca ambele benzi, Bustea poate juca al doilea vârf, Ursul la fel”
- ”A fost foarte bine că am reușit să avem lotul conturat la începutul pregătirilor pentru că în felul ăsta am construit și relațiile dintre jucători în vestiar, un grup unit, lucru greu de realizat atunci când în fiecare săptămână tot vin jucători”
- ”Petrolul este o echipă experimentată cu un antrenor foarte bun. Când revii după pauză așa cum au făcut-o ei la Metaloglobus și câștigi meciul, clar e mâna antrenorului. O să fie o atmosferă ostilă pentru noi, sper la un stadion plin pentru că asta ne va stimula și pe noi. Ca antrenor n-am pierdut niciodată pe Ilie Oană dar nici n-am câștigat. Sper să schimb asta luni și să ne întoarcem cu cele trei puncte”
- ”Poate e un avantaj că jucăm luni în ideea că avem mai mult timp să pregătim meciul dar pe de altă parte e un dezavantaj în perspectiva etapei următoare. Noi începem ciclul săptămânal de pregătire jucând după care ne așteaptă un drum lung spre casă. Chiar dacă îl vom face cu avionul, meciul încheindu-se seara probabil vom fi nevoiți să petrecem noaptea acolo și să ne întoarcem a doua zi. Dacă jucăm meciul următor sâmbătă sau chiar vineri, nu va fi ușor”
- ”Aportul publicului a fost foarte important la meciul cu Dunărea pentru că avem în echipă jucători care niciodată n-au avut parte de sprijin pe propriul teren jucând la echipe fără suporteri. Asta le-a dat un plus de motivație”

Dacă cei care au urmărit emisiunea au mai reținut și alte idei interesante, mă pot completa
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
06-08-2019, 10:15,
#4
RE: Laszlo Balint
E foarte fain omu', atat de fain incat imi vine cateodata sa ma ciupesc, sa ma asigur ca nu visez si Gyuszy e cu adevarat in curtea noastra.
De remarcat si felul cum stapaneste limba romana, ce vocabular elaborat are in conditiile in care el acasa cel mai probabil a vorbit maghiara.

O sa ajunga mare, mare antrenor si sper ca drumul sau alaturi de noi sa fie cat mai lung.
Răspunde
09-08-2019, 7:57,
#5
RE: Laszlo Balint
Balint, solidar cu suporterii UTA-ei privind programările dictate de le televiziuni: „Ar fi venit destul de mulți cu noi, la Ploiești…”

Programarea meciului cu Petrolul, pentru ziua de luni, cu începere de la ora 18, nu este deloc convenabilă pentru suporterii arădeni care ar fi vrut să se deplaseze la Ploiești.

Laszlo Balint este solidar cu suporterii și le înțelege mâhnirea provocată de pretențiile televiziunilor. „Nici pentru noi, ca antrenori, nu este OK să aflăm înainte cu 7-10 zile programările meciurilor. Ne încurcă la ciclurile săptămânale, dar probabil cel mai neplăcut este pentru spectatori și telespectatori. Ne gândim în primul rând la suporterii noștri, luni seara este destul de dificil să vină oameni să ne susțină tocmai la Ploiești. Știm că ar fi vrut destul de mulți suporteri să vină în această deplasare, dar este neplăcută această programare dictată de televiziuni”, spune antrenorul UTA-ei.

Un alt aspect deranjant este suma infimă cu care sunt recompensate echipele din eșalonul secund din drepturi TV, în comparație cu cele din Liga 1. „Este puțin frustrant pentru noi, cei implicați la nivelul doi al fotbalului, pentru că există așa o discrepanță în privința drepturilor de televizare între cele două eșaloane. Nu este doar părerea mea, sunt foarte multe meciuri de la liga a doua care suscită mai mult interes decât unele din primul eșalon. Fără să supăr pe nimeni, echipele promovate și-au câștigat pe teren dreptul de a juca în prima ligă, bravo lor, dar sunt și lucruri dezechilibrate, cum sunt televizările și drepturile de televizare. Au fost meciuri cu tribunele pline, la Reșița și Constanța, la Arad și Pitești, unde mii de suporteri și-au încurajat favoriții” a adăugat „Gyuszi” Balint.

Drepturile pentru Liga 1 s-au vândut în această vară cu 28 de milioane de euro, ultimul loc din primul eșalon încasând peste un milion. De cealaltă parte, drepturile pentru Liga II s-au comercializat pentru doar 500.000 de euro, fiecare formație încasând 25.000 pe întreg sezonul sezon.

http://www.sportarad.ro/2019/08/09/balin...-ploiesti/
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
16-08-2019, 8:35,
#6
RE: Laszlo Balint
Balint ar dori să ajungă la nivelul lui Petrescu, dar nu merge pe principiul copy-paste” și nu e fanul CFR-ului în campionat: „Ne-ar egala la titluri”

CFR Cluj a realizat performanța anului până acum în fotbalul românesc de club, eliminând Celtic Glasgow în turul trei al preliminariilor UEFA Champions League. Laszlo Balint e legat atât de „feroviarii” din Dealul Gruia, pentru care a evoluat în sezonul 2005-2006, dar și de Dan Petrescu, sub comanda căruia a jucat în tricoul Unirii Urziceni. „M-aș bucura peste 7-8 ani să fiu la nivelul lui Dan Petrescu, m-am inspirat de la el, dar, în opinia mea, în fotbal nu mergi pe principiul copy-paste. Sunt mici similitudini între noi și CFR, dar Dan Petrescu are filozofia lui, eu o am pe a mea. Eu am lucrat și cu Răzvan Lucescu, Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuș, nume mari în fotbalul românesc și de la fiecare am avut de învățat. Criteriile de selecție diferă la fiecare și trebuie să ne adaptăm la realitatea eșalonului unde suntem. Petrescu face selecția la Champions League și evoluează cu succes în două-trei competiții majore”, a precizat tehnicianul arădenilor.

Gyuszi Balint îi urează succes fostului său tehnician în competițiile europene, dar în campionatul intern e o altă poveste. „Acum că sunt în grupe, trebuie să muncească, să obțină cât mai mult în parcursul european. În Liga I se luptă la campionat, le doresc succes, dar mă gândesc că, dacă CFR-ul ia titlul, ne egalează pe noi și nu știu dacă mai sunt un suporter atât de înfocat al lor în competiția internă”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Balint a făcut parte din echipa CFR-ului care a ajuns în finala cupei UEFA Intertoto în 2005, când feroviarii eliminau echipe precum Saint-Etienne sau Athletic Bilbao. În 2009, câștiga o medalie de campion cu Unirea Urziceni, chiar sub comanda lui Dan Petrescu.

https://www.sportarad.ro/2019/08/15/bali...la-titluri
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
24-10-2019, 14:10,
#7
RE: Laszlo Balint
Gyuszi Balint nu înjură, ci antrenează
Tehnicianul celor de la UTA a refuzat să scandeze, alături de galerie, măscări la adresa rivalilor de la Poli

joi, 24 octombrie 2019, 9:33
Lucrurile, după cum relatează martorii oculari ai unui meci netelevizat (oare de ce?) s-au petrecut cam așa: UTA a bătut cu 1-0 Timișoara, iar la final jucătorii arădeni s-au dus să se bucure în fața galeriei. Antrenorul a făcut câțiva pași spre suporteri, i-a aplaudat, apoi s-a retras, lăsându-i pe fotbaliști să ia caimacul victoriei. Când a intrat pe tunel, și-a auzit numele strigat de galerie și a făcut cale întoarsă către fani. Al căror repertoriu degenerase între timp către deja clasicele trivialități la adresa marii rivale. Balint s-a întors în fața corului, dar a refuzat să intre în refrenul măscărilor.
Educat altfel
„Din punctul meu de vedere rivalitatea sportivă este și trebuie să fie un ingredient pentru acest meci special. Dar rivalitatea e una, iar respectul e altceva. Eu sunt educat puțin altfel. Chiar i-am felicitat pe cei de la Timișoara pentru cum și-au urmărit interesul”, a punctat antrenorul arădenilor, chestionat pe tema refuzului de a se ralia galeriei. A nu înjura marea rivală, tocmai învinsă, nu e o virtute, ci, în teorie, un comportament normal și decent. Însă o chestiune de educație tot e.

Depinde din ce unghi privești adversarul, rivalul, fotbalul. Și depinde de cât îți prețuiești propria imagine. Sau cum crezi că dă mai bine fotografia ta. Pe gard, cu măscările în gură, trup și suflet alături de fani, sau pe teren, aplaudând scandările care sunt de aplaudat și refuzându-le pe celelalte.
Există riscuri?
Gyuszi a și jucat la UTA, chiar a fost pe teren la ultima victorie contra timișorenilor, datând din negura timpului, tocmai din 2007. E un motiv ca el să aibă un loc în inima galeriei. Un alt motiv pentru a se afla acolo, în acea inimă, e traseul cu UTA din acest campionat, jocul bun etalat și locul în clasament, deschizător al perspectivelor promovării. Dar oare există riscul ca legătura dintre antrenor și fani să se șubrezească după refuzul lui Balint de a înjura rivala istorică?

Modul de pătrundere în inimă
Balint a antrenat relativ recent la Clinceni, Snagov sau Metaloglobus, locuri unde trebuie să admitem că nu se simte o presiune a publicului, pentru că nu prea există public. La UTA există, iar legătura dintre antrenor și tribună e esențială. Dar ea nu se fortifică prin preluarea refrenelor triviale, ci prin joc, prin comunicare, prin dialog, prin asumarea meciurilor mai slabe, prin explicarea deciziilor tactice. Și prin rezultate.

Discurs limpede
Exact așa a procedat Guyszi în cele patru luni de când e la Arad. A avut mereu un discurs limpede, direct, iar când n-a apucat să spună totul în conferințele de presă, a lămurit lucrurile pe larg pe rețelele de socializare. Așa se apropie un antrenor de fani. Nu înjurând, ci arătând galeriei că n-are niciun fel de secrete. Că e unul de-al lor tot timpul, minus acele momente când se depășește granița decenței.

Nu e doar educație
Dincolo de episodul de la finalul derby-ului vestului, traseul lui Gyuszi Balint trebuie urmărit și altfel. Fundaș harnic și dedicat la Brașov, CFR, UTA, Urziceni și în campionatul Ungariei, el a luat meseria de jos. A început ca secund al croatului Lokica la Brașov, a făcut apostolat în liga a treia la Tărlungeni și Miercurea Ciuc, a lăsat ceva în urmă la Clinceni, Snagov și Metaloglobus și a ajuns să se bată concret pentru promovare la 40 de ani, după șase-șapte sezoane de meserie.

A plecat de jos țintind sus. Aproape că e atipic. Mulți încep de foarte sus meseria, iar după câțiva ani nu se mai aude nimic de ei.


https://blogsport.gsp.ro/buzarin/2019/10...ntreneaza/
Răspunde
24-10-2019, 14:13, (Ultima modificare: 24-10-2019, 14:13 de Kidu.)
#8
RE: Laszlo Balint
Mi-a parut rau pentru el la faza aia pentru ca s-a vazut clar ca e stanjenit de situatie. Ar trebui sa fie o lectie si pentru noi ca la prea multa "m****" s-a dat tonul chiar de la portavoce.
Una e sa te infierbinti in timpul meciului si alta e sa scandezi si dai tonul in mod voit de la portavoce, nu e ok.
Răspunde
24-10-2019, 18:14,
#9
RE: Laszlo Balint
Subscriu Kidu, absolut de acord aceeasi senzatie mi.a lasat si mie.
Răspunde
30-10-2019, 15:32, (Ultima modificare: 30-10-2019, 15:36 de D10S.)
#10
RE: Laszlo Balint
(06-08-2019, 10:15)Kidu a scris: O sa ajunga mare, mare antrenor si sper ca drumul sau alaturi de noi sa fie cat mai lung.

subscriu, e un antrenor cu foarte mare calitate. deja a demonstrat la nivel de liga a 2-a ca este capabil sa construiasca echipe competitive. sper sa promoveze cu UTA pt ca eu cred ca deja se poate descurca onorabil la nivel de liga 1. asta pe langa faptul ca este un om educat si cu enorm de mult bun-simt. cel care l-a adus la UTA a facut o treaba pe cinste, felicitari!
Răspunde
31-10-2019, 18:45,
#11
RE: Laszlo Balint
Pe cat timp are contractul ? Poate ar trebui lucrat la reinnoirea contractului inca de pe acuma.
Răspunde
31-10-2019, 19:28,
#12
RE: Laszlo Balint
Contractul e pe doi ani. Bănuiesc că dacă promovăm se va încerca prelungirea lui. Asta depinde însă și de ce își propune clubul, de perspectivele sale. Trebuie să fim conștienți că despre Balint se știe deja în rândul oamenilor de fotbal de la noi, cu siguranță va mai avea oferte. La ce caracter are nu cred că va pleca înainte de expirarea contractului decât dacă nu se respectă anumite lucruri pe care le-a solicitat când a venit însă când vorbim de o eventuală prelungire trebuie să fim conștienți că și el vrea să urce niște trepte în cariera lui. Dacă vom demonstra că vrem și suntem capabili ca și club să ținem aceiași line ascendentă e posibil să continuăm ani buni împreună altfel însă va fi imposibil.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
01-11-2019, 0:07,
#13
RE: Laszlo Balint
(31-10-2019, 19:28)Giuliano a scris: ...Dacă vom demonstra că vrem și suntem capabili ca și club să ținem aceiași line ascendentă e posibil să continuăm ani buni împreună...
 Pai asta era ideea. Sint premise bune sa tinem linia ascendenta. Ma bucura si faptul ca in ultimul timp se alatura clubului mici sponsori. Offff...sa inauguram stadionul ala odata...
Răspunde
09-01-2020, 1:28, (Ultima modificare: 09-01-2020, 1:29 de R-1946.)
#14
RE: Laszlo Balint
Interviu interesant cu Laszlo Balint,la Telekom sport:
https://www.youtube.com/watch?v=Q1Y2zhe6sJo
Răspunde
21-02-2020, 13:48,
#15
RE: Laszlo Balint
https://www.sportarad.ro/2020/02/20/mesa...de-liga-1/

Mesajul lui Balint înaintea startului campaniei de primăvară în Liga 2-a: „Să ne comportăm ca niște jucători și antrenori de Liga 1!”

Cinci săptămâni și două zile au trecut de la primul antrenament al anului pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, care a pregătit în cel mai mic detaliu lupta de anduranță pentru promovarea în Liga 2-a. Încă de la prima „mișcare” în 2020, Laszlo Balint ne mărturisea că le-a cerut elevilor săi șă-și ridice fiecare dintre ei nivelul, în așa fel încât echipa să devină și mai puternică în campania de primăvară.

Strategia pașilor mărunți, dar siguri


Peste exact 4 zile, „roș-albii” susțin primul examen al mini-returului, în deplasarea de risc maxim de la Miercurea Ciuc, iar antrenorul „roș-albilor” a vorbit despre ceea ce și-a propus și ceea ce a obținut în perioada de pregătire. „E greu de apreciat în procente cât ne-am ridicat nivelul. Până la urmă, indiferent de cât de bine am lucrat și de cât de bine am punctat obiectivele noastre în această perioadă, trebuie să demonstrăm totul în jocurile oficiale și prima oportunitate pentru noi va fi luni, la Miercurea-Ciuc. În primul rând, este clar că îmi doresc să progresăm în ceea ce privește meciurile din deplasare, pentru că am suferit destul de mult din acest punct de vedere în sezonul de toamnă. Chiar am avut o discuție cu băieții pe tema asta și le-am spus că îmi doresc foarte mult să ne comportăm la fel, indiferent de terenul pe care jucăm, indiferent de stadionul pe care ne deplasăm și aștept să văd și eu cum vom reacționa chiar în fața unei echipe care, ca și noi, nu a pierdut niciun meci acasă în acest campionat. Altfel, strategia mea nu s-a schimbat. Încercăm să luăm meciurile pe rând și să păstrăm această abordare de a considera cel mai greu meci mereu pe cel care urmează. Deci, nu ne gândim ce se va întâmpla peste patru etape. Pe de altă parte, este normal, este firesc că, dacă noi vom începe bine și dacă vom avea continuitate în rezultate în acest debut de sezon de primăvară, ne vom păstra distanța față de principalele noastre urmăritoare. Dar, repet, vreau să cred că suntem focusați sută la sută pe ceea ce avem de făcut luni, după care trebuie să ne cuplăm repede la următorul meci. Pentru că, vedeți și dumneavoastră, meciurile se succed cu repeziciune și această deplasare destul de lungă aduce un surplus de dificultate”, consideră Laszlo Balint.

Neinteresați de rivalități, ci doar de puncte


Divizionarele secunde și-au făcut în proporție de 99% campania de achiziții, iar unele grupări chiar au investit sume importante chiar și în transferuri, nu doar în salariile fotbaliștilor. Numai despre mutarea lui Vali Alexandru de la Buzău la Rapid se vorbește că s-ar fi făcut în schimbul a 300 de mii de euro, deci: „E un semnal că toată lumea și-a ridicat nivelul cel puțin din punct de vedere financiar și nu ne gândim doar la viitorul nostru adversar, ci și la Rapid sau Turris, care i-au cumpărat pe Vali Alexandru, respectiv Voinea, de la Ripensia. Asta înseamnă că s-au făcut niște pași în față, înseamnă că echipele beneficiază de o anumită stabilitate financiară, iar când apar sume de transfer sau cresc și salariile, de obicei crește și nivelul din punct de vedere sportiv. Cumva, echilibrul domnește în această partea superioară a clasamentului, deși eu m-aș bucura să nu ne uităm la absolut nicio echipă din spatele nostru și să ne păstrăm un avans confortabil pe primul loc. Dar, asta înseamnă să evoluăm la fiecare meci la un nivel bun sau foarte bun și să nu ne gândim la niciun fel de rivalitate cu x sau cu y. Preocuparea noastră permanentă ar trebui să fie legată de îmbunătățirea jocului și de ridicarea nivelului de la antrenament la antrenament, de la joc la joc. Cu atât mai mult cu cât acum suntem pe o poziție care ne obligă. Le spun mereu băieților și în vestiar că, dacă s-ar trage linie în acest moment, am fi o echipă de primă ligă și, automat, trebuie să ne comportăm ca niște fotbaliști și antrenori de primă ligă. Deci sunt indicii clare că trebuie să ne schimbăm în primul rând mentalitatea și abordarea întregului proces, indiferent că e vorba de antrenamente, de viață extrasportivă și mai ales de meciuri. Tocmai de aceea spun că e important cum ne vom comporta noi și mai puțin important ce vor face restul competitoarelor sau cel puțin echipele care și au propus promovarea”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

„Presiunea poate fi constructivă!”

Deși e pe prima poziție în clasamentul ligii secunde, UTA a avut mici sincope în stagiunea de toamnă, dar Balint speră ca echipa sa să reacționeze și în mini-retur la nedoriții pași greșiți. „Nicio echipă nu poate să câștige toate meciurile. Ce mă bucur, însă, este că în sezonul de toamnă echipa a demonstrat tărie de caracter prin reacția avută mereu după înfrângeri. Asta demonstrează că am știut de la bun început ceea ce vrem, am știut să identificăm greșelile pe care le-am făcut în momentul în care rezultatul nu a fost conform cu așteptările noastre. Acum sperăm să avem parte de cât mai puțini pași greșiți în această primăvară pentru că meciurile sunt puține și orice sincopă le-ar permite echipelor din spate să se apropiem și atunci, automat, va interveni o oarecare presiune. Oricum, din punctul meu de vedere și presiunea poate fi constructivă în momentul în care îți dorești să faci performanță. Nu poți să performezi cu o mentalitate de genul <<Las’ că merge și așa>>. Noi trebuie să scoatem maxim din ceea ce avem noi, indiferent că e antrenament sau joc oficial. Rămân la la principiul meu că, dacă te antrenezi bine și joci bine. Băieții știu foarte foarte bine acest lucru și sper din tot sufletul ca luni, la Miercurea Ciuc, să demonstrăm că ne am pregătit bine în toată această perioadă și că suntem la un nivel care să ne permită câștigarea celor trei puncte”, a concluzionat „Gyuszi” Balint.

4 zile pe drum, în 20 de jucători

În afara lui Stancu, arădenii nu au nicio problemă de lot pentru deplasarea din județul Harghita. UTA va fi plecată 4 zile din Arad, dorind să evite oboseala acumulută pe drum, mai ales că Federația și televiziunile ar putea programa sâmbătă disputa cu Ripensia, cu toate că „roș-albii” și-au manifestat opțiunea pentru ziua de duminică. „Vom rămâne la Brașov luni, să ne odihnim, iar marți dimineața vom face un antrenament tot acolo. Un antrenament de regenerare pentru cei care joacă și unul de completare pentru ceilalți. Probabil vom și deplasa 20 de jucători, pe care vom conta în egală măsură până în momentul în care îi voi alege pe cei 11 care pornesc titulari, dar și pe cei care vor veni de pe bancă. Și oricum, fiind plecați atâta timp de acasă, e bine că va fi aproape toată lumea cu noi. Noi am vrea să evităm să jucăm sâmbătă, la ora 11, dar nu depinde de noi. Ne-am bucura să fim programați duminică, să avem și o zi în plus după deplasarea de la Miercurea Ciuc, dar sunt lucruri care ne depășesc. și trebuie să ne concentrăm pe ele după ce trecem cu bine de meciul de la Miercurea Ciuc. Televiziunile ne-au spus că urmează și meciuri de Cupa României și în funcție de programul acestora vor programa și partidele pe care doresc să le transmită din etapa următoare a ligii secunde”, a mai explicat „principalul” Campioanei Provinciei.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
31-07-2020, 15:07, (Ultima modificare: 31-07-2020, 15:08 de Kapa.)
#16
RE: Laszlo Balint
Il respect enorm pe acest om, dar nu inteleg ce.s cu zvonurile astea si cine le lanseaza cum ca ar pleca de la UTA chiar daca am promova, fiind deranjat de atitudinea suporterilor dupa meciul pierdut cu Rapid...sper sincer sa nu fie adevarat ar fi cu adevarat o mare dezamagire sper totusi sa nu fie atat de sensibil...pe de alta parte Apostu mi se pare ca deja nu isi mai vede lungul nasului.
Răspunde
31-07-2020, 15:27,
#17
RE: Laszlo Balint
La Arad există la fiecare colț de stradă câte un grup de ”oameni informați” care ”știu ei din surse sigure”. Nu exclud varianta ca Balint să fie supărat după unele lucruri care s-au spus în urma meciului cu Rapid dar nu m-aș baza pe zvonistică. Oricum, la conferința de presă, Balint mi s-a părut normal, n-am văzut niciun semn că ar fi ceva în neregulă nici măcar când a vorbit despre nemulțumirea suporterilor.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
31-07-2020, 15:48,
#18
RE: Laszlo Balint
Zvonurile astea le invetam noi, sau?
Am încredere în Balint 100% și sunt sigur ca va rămâne la Arad!
Răspunde
31-07-2020, 15:53,
#19
RE: Laszlo Balint
Daca voia sa plece, o facea cand a avut oferta de la Astra.
,,Ei cu ei, noi cu UTA."
Răspunde
31-07-2020, 19:19,
#20
RE: Laszlo Balint
Momentul cheie pentru antrenor, o sa fie
dumineca 2 august la Pitesti:
" ai performanta - ai continuitate ",  cerinta normala / obligatorie,
valabila pentru oricare antrenor din lume.

We  Heart UTA !
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)